- Buchów
- 0
Witam serdecznie, powoli zbieram się do złożenia boxa, z podstawą 60x60 cm, wysokością 160/180 cm i HPSem 150W (start na początku przyszłego roku więc jest czas na przemyślenie wszystkiego). Jednak są dwa wymogi obligatoryjne, co nieco komplikuje sytuację, mianowicie:
1. Zapach musi być praktycznie niewyczuwalny poza boxem.
2. Wentylator musi być bardzo cichy - box będzie stał prawdopodobnie w sypialni.
No więc, czy filtr węglowy eco fi125mm 240-360 m3/h wystarczy, aby poskromić zapach?
Co do wentylatora to nie mam pomysłu, liczby producentów dużo mi nie mówią czy będzie cichy czy nie. Nie chciałbym też kupować czegoś niesamowicie drogiego, jeśli nie jest to konieczne.
Z racji, że będzie to mój pierwszy box, to chętnie wysłucham każdej rady
Planuję tam wrzucić automaty, ale w razie czego chcę, by sezonówki też dały radę i się nie gniotły.
1. Zapach musi być praktycznie niewyczuwalny poza boxem.
2. Wentylator musi być bardzo cichy - box będzie stał prawdopodobnie w sypialni.
No więc, czy filtr węglowy eco fi125mm 240-360 m3/h wystarczy, aby poskromić zapach?
Co do wentylatora to nie mam pomysłu, liczby producentów dużo mi nie mówią czy będzie cichy czy nie. Nie chciałbym też kupować czegoś niesamowicie drogiego, jeśli nie jest to konieczne.
Z racji, że będzie to mój pierwszy box, to chętnie wysłucham każdej rady