akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

Growbox z głośnika prosze o porady!

Wyszukiwarka Forumowa:

Sharker

Well-known member
Buchów
0
Witam mam zamiar przerobic mój głośnik(jest on w miare spory) na growboxa .

Wymiary głosnika:

Wysokość 65 cm
Szerokosć 34cm
Długość 30 cm

1.Jakie oświetlenie tam dać (ile W)
2.Czy 2 wiatraczki od komputera wystarcza?

Mam zamiar tam dać automat feminizowane tak gdzieś zeby za wysoko nie rosło ? Jak myślicie czy posadzić w tym dwie roslinki czy jedną będą miały wystarczająco miejsca ?

---------- Aktualizacja posta 18:01 ---------- Czas poprzedniego posta 17:59 ----------

Prosze o pomoc doświadczonych farmerów .
Czy zwykły nawóz wystarczy ?
Co najlepiej dodawać do nawozu ?

D

Dziobak

Guest
Co do światła to się nie wypowiem, bo nie wiem. Dwa wiatraczki chyba wystarczą. Jeden powietrze by wdmuchiwał, a drugi wydmuchiwał.
Ja bym dał 1 roślinkę i zrobił na niej LST.

D

delete

Guest
ja bym dał tam 2x CFL Philips Tornado 32W i powinno być git :D

BruceWayne

Well-known member
Buchów
129
wg. mnie taki box nie ma sensu, no ale jak chcesz, to:
1.Jakie oświetlenie tam dać (ile W) - wejdź na kalkulator lumenów dostępny na #.com i sobie oblicz będziesz wiedział co i jak
2.Czy 2 wiatraczki od komputera wystarcza? - coś musi wciągać, wyciągać i mieszać powietrze w boxie
3. Czy zwykły nawóz wystarczy - tak
4. Co najlepiej dodawać do nawozu - najlepiej wodę (w sumie to na odwrót, nawóz do wody się dodaje ;) )

A i jeszcze odnośnie ile roślin - ja też bym dał jedną

D

Dziobak

Guest
Co rozumiesz pod pojęciem zwykły nawóz? Nawóz jak nawóz każdy chyba jest zwykły :freak2: Jeśli uprawiasz to dla siebie, to polecałbym Ci nawozy organiczne, gdyż reszta podobno psuje smak i zapach. Piszę podobno, bo sam się jeszcze nie przekonałem.

Ja aktualnie mam AF AK47 i leję im Biohumusa organicznego, a na flo zamierzam kupić Bio Boost. Do tego dojdzie dolomit na poprawienie ph ziemi. Ogólnie nie są to takie drogie rzeczy <coolpalacz>
Planuję pod sam koniec (jakoś ostatnie 2 tyg flo) lać im melasę z wodą. Ponoć potrafi fajnie polepszyć smak i zapach naszych panienek :spalony:

G

Gość

Guest
dwie zarowki filipsa 32 wat to moze byc ciut za malo ja bym dorzucil jeszcze jedna filipsa 24 wat, co do wiatraczkow to potrzebujesz jedynie wyciagu i wciagu na wyciag mozesz zamontowac wiatraczek komputerowy 120x120mm, a na wlot 92x92mm albo 120x120mm nie polecam wiatraczkow mniejszych niz 92x92mm bo to robi wiecej chalasu niz przepustowosci powietrza cz cos takiego :freak: ile roslin ? jedna dobrze wytrenowana da zadowalajacy plon jak na glosnikboks i pomysl nad normalna odmiana nie af, wedlug mnie normalna roslina dla poczatkujacego rolnika jest duzo latwiejsza w uprawie od automata
pozdro

unnamed

Well-known member
Buchów
0
:freak2: Jeśli uprawiasz to dla siebie, to polecałbym Ci nawozy organiczne, gdyż reszta podobno psuje smak i zapach. Piszę podobno, bo sam się jeszcze nie przekonałem.
Czy przez chwile przeszła ci myśl że robi to komercyjnie....... :lol3:
Wyjasnie na prosty chłopski rozum : to twoja pierwsza roślinka i na niej chcesz się uczyć ... tak ??
Kazdy pojemnik nawozu który kupisz wykorzystasz najwyżej 10 % - kup najtańszy zestaw tzn biohumus i planton k , wyrobisz się w 15 zł - z tego zużyjesz nawozów za GÓRA 1.5 zł - 13,5 zł będzie "zamrożone" w nawozach - jeśli kupisz nawozy za 50 zł - 45 zł będzie zamrożone w nawozach - gdy jeszcze weźmiesz pod uwagę fakt że uprawa się nie uda i zrazisz się do własnej uprawy to dla mnie sprawa jest oczywista . pozdro

D

Dziobak

Guest
Unnamed fakt... Dzięki za poprawkę. Po***ałem coś z tymi nawozami. Właściwie nie wiem skąd, ale ubzdurałem sobie że bio boost kosztuje ok 12zł i tak go liczyłem :pl: a reszta z wymienionych już do takich drogich nie należy. Teraz sam muszę wybrać coś innego na flo.

Sharker sorki za te brednie. Mam nadzieję, że wybaczysz <peace>

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół