• Chcesz pomóc w rozwijaniu forum i naszej pasji? Zamieść link do Forum.Haszysz.com na swojej stronie, blogu, powiadom znajomych na forach lub w komentarzach
akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

Growbox z głośnika ???

Wyszukiwarka Forumowa:

Sharker

Well-known member
Buchów
0
No ale na automacie jak bym zrobił lst nie poprawilo by ilosci plonu ???

Dobra to najwyzej na sam początek pobawie sie automatem a później zwykłym feminizowanym .

WesolyWiesiek

Well-known member
Buchów
0
WIesz wszystko zalezy jak bedziesz o niego dbal jakie nawozy bedziesz lal itp bo jak pewnie wiesz automat rosnie do swojego czasu i h*j kwitnie i tyle nic tu nie poradzisz.Najlepiej looknij na fotorelacje innych co maja automaty to zobacz ile im np wychodzi suszu jak wygladaja i co daja do nich :)

LSt napewno da lepszy plon ogolnie pewnie wszystko co nie bedzie stresowac planta :)

---------- Aktualizacja posta 16:57 ---------- Czas poprzedniego posta 16:55 ----------

PS.Daj foty boxa jak go zrobisz do konca:)

Itchy Trigger Finger

Well-known member
Buchów
0
No ale na automacie jak bym zrobił lst nie poprawilo by ilosci plonu ???

Dobra to najwyzej na sam początek pobawie sie automatem a później zwykłym feminizowanym .

ale rozumiesz to ze automat bedzie rosł rosł i go nie zatrzymasz ? a normalnego sterujesz fotorepidem i sam panujesz nad jego wzrostem i flo

WesolyWiesiek

Well-known member
Buchów
0
A boxa masz na tyle duzego ze smialo mozesz wsadzic normalnego planta i zebrac ladny plon :D

Sharker

Well-known member
Buchów
0
Ile moge wyciągnąć z tej rosliny http://www.f2seeds.fr.pl/amnesia-haze-seed-p-69.html (feminizowanej) z mojego boxu o tych wymiarach :wysokość 65 cm , szerokość 34cm , długosć 27 cm ? Mniej więcej ??bym musiał pod uwage wziaść to ze doniczka do tego dochodzi 5L chyba ze nasypie troche wiecej niz polowe tego nawozu ; /

Pain

Active member
Buchów
0
21.84731 gram

a tak serio to ciężko powiedzieć, to zależy w sumie od wszystkiego. ale na więcej niż 30 gram przy tej powierzchni bym nie liczył.

Itchy Trigger Finger

Well-known member
Buchów
0
Ile moge wyciągnąć z tej rosliny http://www.f2seeds.fr.pl/amnesia-haze-seed-p-69.html (feminizowanej) z mojego boxu o tych wymiarach :wysokość 65 cm , szerokość 34cm , długosć 27 cm ? Mniej więcej ??bym musiał pod uwage wziaść to ze doniczka do tego dochodzi 5L chyba ze nasypie troche wiecej niz polowe tego nawozu ; /

20 cm od lampy 15 doniczka + lampa

zalezy od treningu lst ale na mega zbiory nie licz

Sharker

Well-known member
Buchów
0
Witam mam jedno pytanie odnośnie światła czy ta lampa wystarczy do mojego bassboxu zdjęcia do boxu i do parametrów lampki (i wyglądu) zamieszczam niżej , prosze o porade!

Dane lampy:
http://imageshack.us/photo/my-images/526/paraq.jpg/
http://imageshack.us/photo/my-images/703/opako.jpg/
http://imageshack.us/photo/my-images/593/lampay.jpg/

Link do boxu:
http://imageshack.us/photo/my-images/811/wszystkieparametry.jpg/
http://imageshack.us/photo/my-images/607/boxik.jpg/

Sorry ze wyszystkie zdjęcia nie zostały obrócone poziomo(śpieszyłem się) ale jest opcja w linku na IS żeby obrócić lub powiększyć zdjęcie . ;)

Proszę o niekrytykowanie mnie jest to mój pierwszy plant (kazdy to przechodził) więc się mi nie dziwcie ze pytam o byle bzury bezpośrednio zakładając temat .Proszę o konkretne odpowiedzi .

PS: Bede sadził ak 47 automat feminizowany ( niestety kupiłem automat ale jako ze jestem początkujący to nie pierwsze i nie ostatnie zakupione nasiona) zobacze jak mi wyjdą automaty .
Napewno będe robił LST i być może FIM-aczykolwiek nie jestem pewien co do fim bo jestem początkujący i nie chce coś zepsuć przy kwiatku .

S

skytower

Guest
Jak kupujesz automat to nie rób fim, tylko LST i ogarniesz wysokość. Zobacz ile lumenów ma twoja żarówka i sprawdź na kalkulatorze ile potrzebujesz.

Sharker

Well-known member
Buchów
0
A czy waszym zdaniem automat w tym boxie to głupi pomysł ? (niestety spontanicznie zamówiłem te nasiona ale no cóż)

1.Czy będzie coś z tego ??

2.Rozumiem że ta lampa bedzie za słaba ?? kupić 150w ?

3.zrobie samo LST

4. I najważniejsze ma ktoś jakąś fajnie opisaną fotorelacja z automatami w takich boxach coś typu mój , bym był bardzo wdzięczny za podesłanie fotorelacji w boxie

---------- Aktualizacja posta 17:35 ---------- Czas poprzedniego posta 17:34 ----------

5 czy dobre ma warunki w tym boxie nawet gdyby ten automat ??

WesolyWiesiek

Well-known member
Buchów
0
Jezeli chodzi o warunki to kazde sa dobre do automata tylko ze bedzie slaby plon:)

Daj 4 zarowki 23w zrob odblask i zeby ta lampa miala regulowana wysokosc bedziesz mogl podnosic wraz z wzrostem planta:)

Najpierw sprawdz temperature w boxe jak to zrobisz to bedziesz mniej wiecej wiedzial co tam mozesz wlozyc :)

Fotorelacji poszukaj w fotorelkach tam jest ich w h*j moze cos znajdziesz dla siebie :)

Sharker

Well-known member
Buchów
0
zamiast czterech zarowek nie moge dac jednej swietlowki 150w??

WesolyWiesiek

Well-known member
Buchów
0
Sprawdz czy ta 1 zarowka 150w bedzie mila tyle lumenow co te 4 po 23w ;p

Tak najlepiej zobaczysz ktora lepsza:)

Sharker

Well-known member
Buchów
0
mi sie tam wydaje ze to bez różnicy jeżeli jedna swietlówka 150w może zastąpić 4 żarówki 25w to chyba jedna lepiej zamontować ... Skoro już mam kabel z jednym wejściem na jedna swietlówke to po co się męczyć z czterema ale i tak dzięki za podpowiedz ...a chodowałeś kiedy automata w podobnym boxie co ja ?

Saico

Well-known member
Buchów
0
mi sie tam wydaje ze to bez różnicy jeżeli jedna swietlówka 150w może zastąpić 4 żarówki 25w to chyba jedna lepiej zamontować ... Skoro już mam kabel z jednym wejściem na jedna swietlówke to po co się męczyć z czterema ale i tak dzięki za podpowiedz ...a chodowałeś kiedy automata w podobnym boxie co ja ?

Tobie się może wydawać ale realia są inne..Nie chodzi tutaj żeby włożyć żarówke z jak najwiecej watów i najmniej lumenów...Równie dobrze byś mógł wziaśc normalne żarówki 70-80wat dać takie 3 i masz 300wat oraz max 1000lumenów.
300wat=1000lumen.

Są chyba różnice?

Minimalnie: 2754 Lumenów
Srednio: 3672 Lumenów
Optymalnie: 4590 Lumenów

Wlasne: 4590 Lumenów

Potrzebujesz 4590lumenów kup 3 tornado philips 23w i powinno ci styknac
No chyba że masz pod reką jakieś ale oblicz lumeny :)

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół