nasiona marihuany

Grządka ziołowa, czyli lepiej późno niż wcale

Wyszukiwarka Forumowa:

gette

Well-known member
Buchów
0
Siemanko wszystkim. Nie będę się tutaj rozpisywał i przejdę do konkretów. Licze Przedwszystkim na wasze porady.

Pierwszy rzut roślin został wsadzony do ziemi w nocy 8.07.
-10x Big Band autoflo femi z kannaby (kiełkowalność 100%)
-10x Lowryder femi z homegrown fantaseeds (z czego jedno sionko dopiero dzisiaj wyiełkowało i jedno niestety do tej pory bez zmian)

Pierwsze dni Roślinek będą w box'sie z szafeczki

01.jpg

-Odbłyśnik z blachy do ciasta i żarówki energooszczędne 18w oraz 23w.
-Oświetlane 24/0
-Wentylacja 2x wentylatory 120mm.
-Temperatura na poziomie 30*C.
-Doniczki z kubeczków 0.2l.

Dzień 6:

02.jpg

Dwa rzędy od dołu to Big bandy, a dwa rzędy od góry to LR.
Prawy dolny róg to niestety pdnięta roślinka, nie potrafiła sie wydostać z pestki :(

03.jpg

Roślinka z wbitą wykałaczką ma złamaną łodyge, na szczeście rośnie w pełni prawidłowo. Może lepiej potrzymać ją dłużej w boxsie?
Oprócz tego na ostaniej fotce widać dwa mniejsze LRy, pomimo, że wszytskie są w tym samym wieku. Niestabilne geny ?

Grządka nr1:

04.jpg

05.jpg

Według planu wsadzamy tam planty w poniedziałek.

Drugi rzut będzie większy. Licze, że lada moment dojdą zamówione nasionka z holenderskiskun.pl
między innymi będzie:
AK47, white widow, Blueberry oraz White Dwarf. Wszystko w automacie feminizowane.
Pozdro!

chill0oout

Well-known member
Buchów
0
Ziemia będzie spotowa? Jesli tak to dodaj dolomitu i mozesz delikatnie dosypac azofoską.Łyzka stołowa czubata na dołek 10l.Mi nie popaliło plantów a sypałem w dzien sadzenia.Jakie masz tam dopalacze?

chudyrok

Well-known member
Buchów
0
tak jak kolega wyzej pisał dolomitu dodaj i nie załuj na dołek pod krzaczka tak ze 3 garscie chyba ze ogólnie dasz to tak z 5 kg ci pójdzie, a azofazki ja bym nie dawał juz za pózno af maja krutki weg lepeij podlac je z 3 czy 4 razy jakims ala biohumusem. troszki pózno jak piszesz ale miejmy nadzieje ze dojedziesz do konca
takie fotorelacje pózne najchetniej dogladam :bounce: lubie experimenty

foofighter

Well-known member
Buchów
0
Poczatek lipca to ostatni gwizdek jesli chodzi o zebranie dojzalego plonu, takze nie powinienes sie o to martwic.
Ja osobiscie mam jedno "ale" do tak szerokiego rozkopywania ziemi.
Zwierzyna lubi wygrzebywac rozne robaki z gleby, a ty im to doslownie ulatwiles.
Mam nadzieje ze jakis dzik czy inne zwierze nie wpadnie na pomysl grzebania w tamtym miejscu.
Outdoor nie jest latwy, dlatego nastepnym razem przemysl kopanie oddzielnych dolkow i ew przycinanie roslin.
Wyglada to wtedy bardziej naturalnie i nie wzbudza zainteresownania zwierzat i ludzi ;)

gette

Well-known member
Buchów
0
Taka grządka ma tyle plusów co minusów tak na prawdę. Na pewno roślinność w około będzie zabierać mniej substancji moim krzaczką i pozatym już w ten sposób kiedyś sadziłem i nie narzekałem.

Co do ziemi to na tego spota dokupie pewnie z 200l ziemi i zrobie mieszanke z dolomitem i perlitem. Jeżeli chodzi o nawozy to póki co użyje biohomusa, a od flo zaczne stosować coś dedykowanego. Pewnie znajdzie sie w śród nich PK13/14, albo ripen.

Martwie sie tylko o Krzaczki z kannaby. Niestety po fakcie doczytałem, że to nie są automaty tylko półautomaty i nie wiem czy zdarzą dojść na zewnątrz... :scratch:

---------- Aktualizacja posta 16-07-2012 23:23 ---------- Czas poprzedniego posta 14-07-2012 12:50 ----------

Dzień 9

Roślinki przed wsadzeniem prezentują sie następująco

06.jpg

Nie było niestety okazji zrobić więcej zdjęć, bo troszke nam sie z tym wszystkim zeszło i jak skończyliśmy była praktycznie 22 i totalnie ciemno. Następnym razem wezme też lepszy aparat.

Podsumowując 17 roślinek zostało dziś wsadzonych. Użyliśmy 160l torfu uniwersalnego o ph 6-6.5 + perlit + dolomit. Posypaliśmy środkiem bros snacol na ślmiaki.

Zakupiłem również Biohumus Forte. Kiedy najlepiej zacząć nawożenie ?

foofighter

Well-known member
Buchów
0
Organicznym biohumusem moglbys spokojnie zaczac nawozic od samego poczatku, bo caly pikus w tym nawozie jest taki, ze poprawia flore bakteryjna ziemi.
Masz biohumusa forte, jest to srodek mineralno-organiczny.
Moim zdaniem 100% dawkami powinno sie nawozic nie wczesniej niz po 2 tyg od wyjscia z gleby (mniej wiecej 2-3 pietro).
Ale wszystko zalezy od tego jakiej ziemni sie uzywa (kupna mieszanka glebowa jest juz wstepnie mineralizowana).
Na kupnej glebie dobrej jakosci planty spokojnie obrodzilyby praktycznie bez zadnych dodatkowych nawozow.
To tak w skrocie ;)

gette

Well-known member
Buchów
0
Mały update. Nie chciałem was zanudzać zdjęciami z telefonu, na szczęście dzisiaj nie zapomniałem wziąść aparatu ;)

Dzień 26, grządka nr 1:

chyba tydzień po wsadzeniu w ziemie przyszełem spowrotem na miejscówke i zastałem największy rój latających mrówek jaki w całym życiu widziałem. Panienką nic nie było, ale musiałem na następny dzień posypać czymś na mrówki, bo przebywanie tam było nie realne. Niestety po tym odbył się atak jakegoś zwierzęcia (chyba sarny) straciłem 5 roślinek. Zostało 12, ale nie ma powodów do zmartwień. Zmontowałem tylko prowizoryczny płotek z drutu, prętów i kijów i od ostatniej wizyty cisza i spokój na miejscu.

Rzut okiem na całość

07.jpg

06~0.jpg

Pozytywny mutant który ma dwa duże szczyty

05~0.jpg

FIM zrobiony przez sarne <lol>

04~0.jpg

Jakiś losowy big band

03~0.jpg

02~0.jpg

A tutaj Już Low rider który pokazał włoski na pusi

01~0.jpg

Podlane były 2 razy biohomusem forte (1l) i dzisiaj po raz drugi i ostatni dostały opryskus w postaci ashasi SL

Drugi rzut roślin:

09.jpg

Wsumie pestek było 25szt (10x ak47, reszta po 5sztuk). Wykiełkowały wsyztskie, ale z ziemi nie wyszło 2xak47 i 2x white dwarf wiec na spota poszło 21 sztuk.

Tak prezentowały sie po 6 dniach pod lampą tuż przed wsadzeniem w ziemie.

10.jpg

Tuż po przesadzeniu dostały opryskus z asashi SL + podlane zostały 50ml na 10l ukorzeniaczem HESI root complex. 17 doniczek 7l i 4 doniczki chyba 15l. Wsumie poszło 200l ziemi kwiatowej w mieszance z dolomitem i perlitem. Sadze w doniczkach ponieważ kolejne 2 spoty są na podmokłym terenie w środku niczego (do tego stopnia, że sam dzisiaj miałem trudności trafić <rotfl> )

Dzień 13 Spot 2

11.jpg

Spot 3

12.jpg

I tyle na dzisiaj, Pozdro!

foofighter

Well-known member
Buchów
0
Ten drugi rzut troche pozno.
Liczac ze automat ma ok 4 tygodnie wega + ze 2 miesiace na flow.
Moim zdaniem polowa lipca to max termin do wysiewu nasion.
Osobiscie sialem juz na poczatku sierpnia...szykbka odmiana w miare daje rade, ale komercyjnie totalnie odpada.
Licz sie z tym, ze bedzie sprzetu na ewentualna degustacje i nic wiecej.
Ps. modl sie o dobra pogode w pazdzierniku ;)

Ostatnia edycja:

rasta1941

Active member
Buchów
0
Ja też mam 17dniowe diesel rydery,spoko planty z fartem do końca.

glebokiepluca

Well-known member
Buchów
0
Ten drugi rzut troche pozno.
Liczac ze automat ma ok 4 miesieczniego wega + ze 2 miesiace na flow.
Moim zdaniem polowa lipca to max termin do wysiewu nasion.
Osobiscie sialem juz na poczatku sierpnia...szykbka odmiana w miare daje rade, ale komercyjnie totalnie odpada.
Licz sie z tym, ze bedzie sprzetu na ewentualna degustacje i nic wiecej.
Ps. modl sie o dobra pogode w pazdzierniku ;)

Hahaha od kiedy to automat ma 4 miesiące wega i 2 kwitnienia? :pl: Całoś mu zajmuje dwa miesiące kolego. A za krzaczki kolegi trzymam kciuki bo sam mam kilka sadzonek i czekam na reszte aż wyjdą z ziemi. Z fartem i do końca chłopaki! <wodna>

gette

Well-known member
Buchów
0
Spokojnie, tylko o big bandy z kanabi się martwie. 4LRy dzisiaj pierwsze włoski wypuściły <lol>

foofighter

Well-known member
Buchów
0
Hahaha od kiedy to automat ma 4 miesiące wega i 2 kwitnienia?
Chyba nie wierzysz w to co pisza producenci?
W 2 miesiacach miescil mi sie tylko hindu kush af, no chyba, ze dla ciebie pierwsze dojzale kwiaty to koniec flow.
Sa i tacy co scinaja przy przezroczystych trichomach...

pejdzys111

Well-known member
Buchów
0
;)

Ladnie lecisz oby tak dalej!!:) jak bedzie ladna pogoda to dojdzie wszystko git<joint> pzdr i powodzonka!:smokee:

glebokiepluca

Well-known member
Buchów
0
Chyba nie wierzysz w to co pisza producenci?
W 2 miesiacach miescil mi sie tylko hindu kush af, no chyba, ze dla ciebie pierwsze dojzale kwiaty to koniec flow.
Sa i tacy co scinaja przy przezroczystych trichomach...

No ale bez przesady że automat rośnie 6miesięcy. 3 owszem tak ale nie aż tyle..

foofighter

Well-known member
Buchów
0
Masz racje pie****nalem sie, oczywisci chodzilo mi o 4 tyg wega.
Edit i po sprawie ;)

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sklepie Growbox.pl na wszystko!

nasiona marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Góra Dół