nasiona marihuany

Grzybobranie 2012 P.s ,P.b

Wyszukiwarka Forumowa:

Blaberus

Active member
Buchów
0
Witam

Tak się zastanawiam czy wśród bakaczy są jacyś jeszcze psylocybinowi grzybiarze :D ?
Jak u was sezon z łysicami ? pojawiają się pierwsze sztuki ?
Prócz semilanceaty zbieracie może i czeskie bohemica ?

z fartem <peace>

Ostatnia edycja:

Ofy

Well-known member
Buchów
0
Ja zbieram Amanity :D A łysiczek póki co jeszcze nie widać.

sid000

Well-known member
Buchów
0
O właśnie łasiczki tez u mnie nie widać ale w tamtym roku rosła sobie na moim ogrodzie (zebrałem coś około 70 sztuk) jeszcze u kolegi było tego trochę ale zjadłem tylko 20 sztuk bo jakoś nie za bardzo chce trafić do szpitala z problemami.....

Panowie ja ostatnio byłem na spocie i tam dokoła niego rosną grzyby
wyglondają mniej więcej tak
http://www.kki.pl/zenit/grzyby_spyt/ga25.htm
http://grzyby.and.pl/wyprawa08.06.02/083d.jpg

nie są podobne w 100% ale jak będę na spocie i znajdę to zrobię fotki może ktoś pozna a łysiczki lancetowatej jeszcze chyba niema przynajmniej u mnie.

A grzyby są przez cały rok niektórzy już zbierają w styczniu (to nie żart)

Autoflowering

Well-known member
Buchów
0
Ja lubię chodzić na grzyby, ale normalne a nie halucyny :D
Jak jest dobry wysyp to nawet po 2-3 koszyki grzybów w 2h.
Pojawiły się prawdziwki ale wszystko robaczywe, i w lesie jest zbyt sucho!

G

Gość

Guest
Ja tez uwielbiam zbierac grzyby ojciec od dziecka zabieral mnie na grzybobrania a teraz sam jestem wyjadaczem narazie za sucho jest czuje w kosciach ze sezon zacznie sie kolo 20stego wrzesnia. W moich okolicach kozaki i borowiki ceglastopore jak chce prawdziwkow to musze kilka godzin dreptac na druga strone gor. A łysiczek ani sladu pewnie tak jak w zeszlym roku zacznie sie od polowy pazdziernika.:jaraczz:

Blaberus

Active member
Buchów
0
tylko bardzo proszę nie róbcie offtopów... tu piszemy o halucynogennych grzybach a nie o prawdziwkach maślakach czy podgrzybkach....

a tak swoją drogą może jakieś forumowe grzybobranie(osoby z centrum śląska) ? (po wcześniejszym uwiarygodnieniu - żeby przypałów nie było )

Jake the Dick

Well-known member
Weteran
Buchów
6
jak niby uwiarygodnisz usera forum? daj spokoj mozesz jedynie ryzykowac nie sprawdzisz w zaden sposob.

mnie jak dotad nie spotkalo nic przykrego od kontaktow osobistych z userami forum ale moze mam farta :)

co do tematu - no u mnie jak narazie nic nie ma (mazowsze) i nie wygląda żeby się śpieszyło :)

Blaberus

Active member
Buchów
0
jak niby uwiarygodnisz usera forum? daj spokoj mozesz jedynie ryzykowac nie sprawdzisz w zaden sposob.

zdjęcie krzaka mj(najlepiej indoor) wraz z kartką na której jest nick data i #.com ? To już minimalizuje ryzyko o wiele % ;)

---------- Aktualizacja posta 31-08-2012 01:29 ---------- Czas poprzedniego posta 28-08-2012 19:22 ----------

i jakoś temat ucichł...

Ostatnia edycja:

Jake the Dick

Well-known member
Weteran
Buchów
6
ty w sumie masz racje :)

co do tematu. da sie porównać łysiczkę do jakiejś rośliny u nas występującej, pod względem pospolitości występowania?

zastanawiam się bowiem, czy jest taka możliwość, że mimo posiadania dosyć malowniczych krajobrazów w cichej mazowieckiej wsi i wielu książkowych miejsc występowania łysiczki mogę nic nie znaleźć?

przeszukiwałem łąki już parę razy, widać jakby puchate, białe zawiązki jakiejś grzybni w co wilgotniejszej trawie ale ponoć ta łysiczkowa jest zielono błękitna, ch*j wie co to będą za grzyby.

Blaberus

Active member
Buchów
0
ty w sumie masz racje :)

co do tematu. da sie porównać łysiczkę do jakiejś rośliny u nas występującej, pod względem pospolitości występowania?

zastanawiam się bowiem, czy jest taka możliwość, że mimo posiadania dosyć malowniczych krajobrazów w cichej mazowieckiej wsi i wielu książkowych miejsc występowania łysiczki mogę nic nie znaleźć?

przeszukiwałem łąki już parę razy, widać jakby puchate, białe zawiązki jakiejś grzybni w co wilgotniejszej trawie ale ponoć ta łysiczkowa jest zielono błękitna, ch*j wie co to będą za grzyby.

nie zabardzo zrozumiałem o co ci chodzi z porównywaniem rośliny i grzyba...

tak zwłaszcza jeżeli gleba będzie gliniasta nie będzie padać przez kilka tygodni i ktoś cię uprzedzi i wszystkie grzyby ci po***ie to jak najbardziej nic nie znajdziesz

ogólnie z tego co czytałem to najlepiej szukać na łąkach wilgotnych (powinny rosnąć sitowia - jeżyki) i jakieś bydlęta muszą się tam paść :spalony:

a co do białej grzybni to może pieczarki ? :D
szukaj gdzie tylko się da - najlepiej z rana , ja ostatnio o 4 wstaje i przed wschodem słońca już na rowerze popie****am gdzie mnie poniesie na każdą łąkę... jakieś grzyby u mnie się zaczynają pojawiać ale to jeszcze nie to

pozdrawiam

Jake the Dick

Well-known member
Weteran
Buchów
6
skoro nie zrozumiales to naucz się czytać :) wyraźnie napisałem - pod względem pospolitości występowania, tj. np. rośnie podobnie często do pokrzywy, babki lancetowatej czy innego gówna, może rzadsze chwasty są lepszym porówaniem?

Fizi

New member
Buchów
0
Piszcie jak ktos juz znajdzie bo nie moge sie doczekac;d

Blaberus

Active member
Buchów
0
shnitzel po kilku lufkach też byś nie zrozumiał ;)

nie mam pojęcia - nic mi do głowy nie przychodzi z czym można by porównać
łysica albo jes albo jej nie ma ;)

a robiąc offtopa to muchomorki już są na śląsku wczoraj zebrałem 4 ładne duże kapelusze a było ich znacznie więcej

z fartem

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sklepie Growbox.pl na wszystko!

nasiona marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Góra Dół