nasiona marihuany

Hałas statecznika.

Wyszukiwarka Forumowa:

KUBELEKDESKA

Well-known member
Buchów
0
Czy da rade cos wykombinowac żeby statecznik nie pracował tak głosno ??? niewiem co zrobic ??? czy nowe stateczniki tez wydaja takie głosnie odgłosy :mrgreen: :mrgreen: pomozcie bo lipa z planta mojego bedzie bo sie inni zaciekawią!!

Laska

Well-known member
Weteran
Buchów
1
Zostaw lampe na parę godzin, powinno przestać "klekotać". Zawsze możesz podłożyć cos pod statecznik, co wytłumi hałas.

G

Green

Guest
niestety tak juz jest ze ststeczniki maja to do siebie ze wydaja ten cholerny dzwiek osobiscie kupywalem nowy statecznik do 250 to az mnie przerazilo jak glosny jest ten dziwiek i niestety nie mija on z czasem
ja poradzuilem sobie w ten sposob ze owinelem go dosc grubo szmata co w znacznym stopniu zredukowalo halas

R

rasta

Guest
chyba mówicie nie o stateczniku a o elektroniczym ukladzie zaplonowym bo to on halasuje.

L

lotshe

Guest
stare długo juz działające stateczniki też klekoczą a układ zapłonowy po nagrzaniu się lampy powinien przestać halasować. Przynajmniej tak jest w moim przypadku.
na klekoczący statecznik polecam mocne przykręcenie go do jakiejś deski powinno pomóc:)

J

JANOS

Guest
Moze ktos podac jakas strone gdzie mozna kupic statecznik do lamy sodowej 400 W.
Ja mam ten sam problem ze statecznikiem mam dwie lamy jedna chodzi cichutko a druga jak traktor dlatego chce kupic nowy statecznik prosze o pomoc w z nalezienu jakiejs strony . Z gory Wielkie DZIEKi!

Orion

Well-known member
Weteran
Buchów
11
mi odziwo nawet cicho chodzi tzn nie na początku... :) zanim lampa sie nagrzeje to jest ten cholerny odgłos jakby kogoś prąd pieścił ;-/

Mam pytanie gdy wlaczam czajnik elektryczny to lampa mi się "resetuje" czasami w ciągu dnia również się wyłączy.. a przed tem tego nie było.. lampa jest właściwie nowa :scratch:

P

predator

Guest
rasta napisał:
chyba mówicie nie o stateczniku a o elektroniczym ukladzie zaplonowym bo to on halasuje
dokładnie , cały czas hałasuje?
JEśli tak to jest pewnie z***any

Lubo

Well-known member
Weteran
Buchów
3
NIe wiem jak te części się nazywają, ale u mnie części od lampy nie hałasują ani trochę.

R

rasta

Guest
solarr, niezla jest cena za ten statecznik a jeszcze koszt wysylki. nigdy bym za tą cene nie kupil.

Dzidek

Well-known member
Buchów
0
drogo, mniej dałem za całą moją lampę (150W). Poszukaj gdzies jakis uzywany, taniej wyjdzie. ja za statecznik do 150 dalem cos kolo 30zł. a co do odglosow statecznika to mnie dziwi-moj nie wydaje dziwekow, jedynie jak wczesniej wspominali zapłonnik przez pierwsze 5 min pobrzekuje ale potem układ całkowicie się wycisza.

TNT

Well-known member
Weteran
Buchów
0
Ohhh shit.. a ja myślałem, że moja 70tka hałasuje, a ona tylko lekko brzęczy. W sumie chodząc ulicami zdażają się latarnie, które słychać już z zacnej odległości. U niektórych jeszcze wstępują takie wibracje, że słychać brzęczenie obudowy.
Jeżeli chcecie wytłumić conieco to odradzam wam wszelkiego rodzaju pianki. Albo się stopią albo mogą się zapalić.

-=*Rotasila*=-

Well-known member
Weteran
Buchów
1
ale zawsze mozna owinąc statecznik czyms poczym przymocowac go do płyty steropianu to powinno duzo zmiecnic

Orion

Well-known member
Weteran
Buchów
11
jeśli ktoś jest z małopolskie to na giełdzie eletronicznej w Krakowie (sobota, niedziela od 7.00 do 14.00) ul Balicka. Są stasteczniki za bardzo małe pieniążki, używane ale facet daje 3 miesiące gwarancji na nie. Do 400W lampy będzie kosztował około 40 zl, poszukacie dużo jest tam takich stoisk.. pewnie większość części zapożyczono z ulicy.. :). Nowiutkie kosztują około 100zł :pl: . Czasami można kupić gotowy układ HPS ale ceny podobne do tych z Allegro.

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sklepie Growbox.pl na wszystko!

nasiona marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Góra Dół