akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

Hermafordyta [obojnak]

Wyszukiwarka Forumowa:
D

delete

Guest
Witam serdecznie ponownie,mam pytanko bo chce uprawiać jednak wybieram NL,ale mam pytanko feminizowane ale ktoś mi znowu namieszał bo czytam tematy i ,ktos gdzies cos pisal - znowu odradzal zakup feminizowanych bo pisal cytuje BO CI WYROSNA hermafordyty moje pytanie brzmi co to jest dokladnie ??? jakis OBOJNIAK ??? z ktorego chu*a jest ???? nie wiem już sam ,ktore kupowac czy duze prawdopodobienstwo jest ze

z 4 nasion moga byc 2 albo nawet wiecej tego scierwa ??? herma.... ???

chcialem na poczatku kupowac WW ale podobno trudna w uprawie i male zbiory wiec po opiniach ludzi z tego forum wywnioskowalem ,ze biore jednak NL mysle ,ze bedzie to dobry wybor

THX za odp

dodam odrazu jszcze takie pytanko bo zmienilem plany i bede mial troche wiekszego boxa

kolo 60-70 cm szer...,100-120 wys,dl cos kolo 50 i hps 250 + pare energo-oszczednych

przy 2-3 uprawie ,może nawet przy pierwszej uprawie jak wszystko dobrze zrobie dam rade wycisnac chociaz te 100 gram ???? wiadomo ,ze pytanie glupie ale tak w przyblizeniu chcialbym wiedziec czy na bank sie oplaca - bede sadzic 3-4 rosliny jak wejda chce narazie zastosowac LST i moze bede lamal glowne szczyty,boje sie tez ,ze przy hps 250 usmazy mi sie wszystko po mimo wentylacji a 100 gram przy 4 roslinach to chyba nie jest az tak duzo a wynik juz by mnie satysfakcjonowal,niemoge sie doczekac zbiorow kojota - w ch*j ciekaw wlasnie jestem jakie on bedzie mial zbiory,box bede mial podobny do niego tylko chyba ciut nizszy

M

MILKA

Guest
Re: hermafordyta

klubbheads napisał:
Witam serdecznie ponownie,mam pytanko bo chce uprawiać jednak wybieram NL,ale mam pytanko feminizowane ale ktoś mi znowu namieszał bo czytam tematy i ,ktos gdzies cos pisal - znowu odradzal zakup feminizowanych bo pisal cytuje BO CI WYROSNA hermafordyty moje pytanie brzmi co to jest dokladnie ??? jakis OBOJNIAK ??? z ktorego chu*a jest ???? nie wiem już sam ,ktore kupowac czy duze prawdopodobienstwo jest ze

z 4 nasion moga byc 2 albo nawet wiecej tego scierwa ??? herma.... ??

To tak femminizowane mozesz zakupić ale są drogie moim zdaniem kupić zwykłe i masz 10 nasion i zawsze jakieś CI tam zostana i w razie czego jak bedziesz się nudził zasadzisz sobie hehe

klubbheads napisał:
chcialem na poczatku kupowac WW ale podobno trudna w uprawie i male zbiory wiec po opiniach ludzi z tego forum wywnioskowalem ,ze biore jednak NL mysle ,ze bedzie to dobry wybor

jeśli chcesz WW to też mozesz wybrac ona bardzo dobrze się nadaje do uprawy wewnątrz ja osobiś cie ich jeszczen ie chodowałem więc Ci nie moge powiedzięc!!! moim zdaniem jest to bez różnicy

dodam odrazu jszcze takie pytanko bo zmienilem plany i bede mial troche wiekszego boxa

kolo 60-70 cm szer...,100-120 wys,dl cos kolo 50 i hps 250 + pare energo-oszczednych

klubbheads napisał:
przy 2-3 uprawie ,może nawet przy pierwszej uprawie jak wszystko dobrze zrobie dam rade wycisnac chociaz te 100 gram ???? wiadomo ,ze pytanie glupie ale tak w przyblizeniu chcialbym wiedziec czy na bank sie oplaca - bede sadzic 3-4 rosliny jak wejda chce narazie zastosowac LST i moze bede lamal glowne szczyty,boje sie tez ,ze przy hps 250 usmazy mi sie wszystko po mimo wentylacji a 100 gram przy 4 roslinach to chyba nie jest az tak duzo a wynik juz by mnie satysfakcjonowal,niemoge sie doczekac zbiorow kojota - w ch*j ciekaw wlasnie jestem jakie on bedzie mial zbiory,box bede mial podobny do niego tylko chyba ciut nizszy

Co do boxsa to 250W HPS wystarczy Ci 150W przy 250w mozliwe ze bedziesz miał trudności z wentylacją a co do tego ile zbieżesz to nie lubie o tym mowic ale z 3 roślinek mozesz tyle wyciągnąc a 4 roślinki mogą mieć troszke ciasno bo zakładałem pow 0.6m 0.5m

Dzidek

Well-known member
Buchów
0
No i milka wszystko wyjaśnił :mrgreen: Z tym, ze hermy tak czesto sie nie powiawiają a jak już to pojedyńcze męskie kwiatki na 1/10 roślin z tego co czytalem na femaleseeds. wystarczy jak je zobaczysz i utniesz, wystepuja one i tak rzadko wiec mozesz zamawiac smialo.

Laska

Well-known member
Weteran
Buchów
1
Moim zdaniem lepiej jest kupić 4 feminizowane i trenować je od maluśkiego, niż kupić 10 zwykłych, i mieć później mało miejsca w boxie i nie trenować ich. Poza tym można robic z feminizowanych klony, które zawsze będą żeńskie, a ryzykowne jest robić klony z rośliny, której płci się nie zna.

Obojniakami sie nie martw. Wyrastają naprawdę rzadko.

Dzidek

Well-known member
Buchów
0
Tu właśnie orzi masz cenna uwagę :) dla SCROGa najlepiej fem :)

D

delete

Guest
wielkie dzieki za szybkie odpowiedzi to jednak bede lykac feminizowane zastanawiam sie jednak jeszcze nad lampa cenowo duzej roznicy nie ma i dlatego sie odrazu zastanawiam nad 250 wat szybe bym moze zalozyl i zamiast 2 wentytli z 3-4,qrde jeszcze sam nie wiem dylematy co chwile nowe sie pojawiaja,narazie to wiem ,ze mam tylko 150 zl i za miesiac kolejne 200-250 i juz ruszam grubo z uprawa a obliczylem ze na start te 400 zl to chyba minimum

dodam jeszcze ,ze w kalkulatorze oswietlen jest napisane ,ze przy 0,7 m2

zalecane mimimum to;
(28000 lum) 26 255 - hps - wat,wiec chyba 250 wat odrazu qpie

Dzidek

Well-known member
Buchów
0
Na porządny box trzeba troszki wydać ale gwarantuje ci, że efekt końcowy jest tego wart :D

M

MILKA

Guest
klubbheads napisał:
wielkie dzieki za szybkie odpowiedzi to jednak bede lykac feminizowane zastanawiam sie jednak jeszcze nad lampa cenowo duzej roznicy nie ma i dlatego sie odrazu zastanawiam nad 250 wat szybe bym moze zalozyl i zamiast 2 wentytli z 3-4,qrde jeszcze sam nie wiem dylematy co chwile nowe sie pojawiaja,narazie to wiem ,ze mam tylko 150 zl i za miesiac kolejne 200-250 i juz ruszam grubo z uprawa a obliczylem ze na start te 400 zl to chyba minimum

dodam jeszcze ,ze w kalkulatorze oswietlen jest napisane ,ze przy 0,7 m2

zalecane mimimum to;
(28000 lum) 26 255 - hps - wat,wiec chyba 250 wat odrazu qpie

Jak chcesz ale moim zdaniem masz za mała wysokość wtedy byś musiał mocno je trenować i jęśli nie płacisz za prąd to wal 250W!~napewno ładniejsze Ci będą rosły!!! pozdro

Niech moc bedzie z toba!!!!

Dzidek

Well-known member
Buchów
0
ej ty bedziesz mial boxa szer-50 dłg-60-70??

[ Dodano: 2006-01-16, 15:27 ]
to jest tylko 0,30-0,35 m2

sd

Well-known member
Buchów
20
odrazu zakupuj 250w na 50x70 i bedzie lux

Dzidek

Well-known member
Buchów
0
Na ta powierzchnie by mu spokojnie 150W wystarczylo... ale jak sie nie martwi rachunkami to czemu nie :)

D

delete

Guest
Re cos kolo tego wys na maxa moge zrobic 120,szerokosc kolo 70,dlugosc 60-70 parametry moga sie roznic 5-10 cm bo mierze linijka dosyc niedokladnie,starzy placa rachunki sprubuje w calej chacie ograniczyc zuzycie pradu,i zaoszczedze na oswietlaniu i bede naswietlal 18/6 czytalem gdzies ze roslina wiecej nie pobiera swiatla i tyle w zupelnosci styknie,po przelonczeniu na 12/12 koszst pradu drastycznie spada wiec nie jest zle tylko pierwszy miesiac bedzie sredni koszt pradu,a po tym miesiacu odrazu spadnie wiec jest si,najwieksza zwale mam ze to bedzie tajny box w szafie,a stara codziennie na kompie umnie siedzi,wiec przypal szybko chyba bedzie,mysle tez czy bezczelnie nie zalozyc klodki i walic janka bede ,ze czymam tam cenne rzeczy szeby mi nic nie zginelo zobaczymy jak to bedzie,chcialem ogolnie wypie****ic staremu z piwnicy lampe hps 150 wt ta typowo uliczna ale jak zobaczylem jej rozmiary i wage to lekko dostalem zgorem jak ja to bym mial umiescic w szafie

a w szafie akurat mam mocne ramiazko na ktore wieszalem wieszaki z ubraniami i myslalem wlasnie szeby sobie tam hps przywiazac lanuchami

przegladam sobie overgrow i jest tam topic bardzo duzy nazywa sie CLUB 250 WAT wiec widze tam ,ze na tych lampach 250 wat cos ladnego juz wychodowac mozna :))))

Dzidek

Well-known member
Buchów
0
jak zrobisz 70x70 to bedzie 0,49 m2 to juz bedziesz musial 250W zwierz dokladnie, oblicz powierzchnie 150W to do 0,35 jest dobra no max 0,40 dalej to juz 250W :)

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół