akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

Himars6 ziarno w paleniu

Wyszukiwarka Forumowa:

Lilikor

Well-known member
Buchów
37
Poczytajcie na jaką odległość rozsiewa się pyłek w warunkach outa. Wystarczy jakaś samosiejka rosnąca w okolicy
Oczywiście jak jest jakaś roślina pyląca w okolicy to tych pestek to i 500 tam znajdziesz.

masz mierna wiedze na temat konopi...

Być może, to wytłumacz skąd nasiona w topach? Oczywiście pomijając rośliny pylące w odległości kilku km. Albo geny lipne albo warunki stresowe, przez co roślina hermi.

Himars

Well-known member
Buchów
87
W tym przypadku warunki stresowe"transport" mogły się do tego przyczynić. Ale koleżka w innym województwie też kręcił nosem na kulki w paleniu. Żeby nie było mimo pestek w tych himarsah6 palenie spoko moc jest na odpowiednim poziomie i dochodzą przed październikiem. 3 sezon będę na nich leciał. 🖐

Szevo

Outdoor 4 ever
Weteran
Buchów
6,088
Odznaki
13
Ty jakiś niekumaty jesteś? Czy ci to narysować? Poczytaj sobie, bo na siłę forsujesz teorię o kiepskich genach, a chu*a masz pojęcie o czym piszesz.

Lilikor

Well-known member
Buchów
37
Ty jakiś niekumaty jesteś? Czy ci to narysować? Poczytaj sobie, bo na siłę forsujesz teorię o kiepskich genach, a chu*a masz pojęcie o czym piszesz.
Po pierwsze to zrzuć z tonu bo od tego jest forum, żeby rozmawiać. Po drugie to mi to wytłumacz, jak chcesz to i narysować możesz.

Szevo

Outdoor 4 ever
Weteran
Buchów
6,088
Odznaki
13
Zrzucił to cię chyba ktoś w dzieciństwie z roweru na głowę i mocno się uderzyłeś. Jak ci wytłumaczyć że na oucie mogą kilka kilometrów dalej rosnąć samosieje, wieje wiatr i zapyla. Czy coś tutaj jest nie zrozumiałe?

Lilikor

Well-known member
Buchów
37
Ehhh 😮‍💨 napierw przeczytaj ze zrozumieniem co koleś napisał lub lepiej poproś mamę to Ci wytłumaczy bo z tego co widzę to masz z tym problem.

Siema, panowie i panie mam pytanko odnośnie jarania Himars6. Mianowicie uważam te pestki za dobre tzn pod względem mocy, kiełkują też ok, plon wiadomo zależy od pogody z racji tego że mowa o outdoor. Ale do meritum mam za sobą 2 sezony z tymi pestkami i pytanie brzmi czy mieliście pestki w paleniu? Bo ja mam tych pestek trochę w tym jaraniu kumpel też sadził i też ma pestki w jaraniu. Dodam że nic innego mi ne mogło zapylic. Bo tylko w Himars6 były. Pozdrawiam

Co wynika z tego tekstu? Facet dwa sezony z rzędu znajduje pestki w Himars6 oraz jego znajomy miał to samo. I co najważniejsze pisze? "Bo tylko w Himars6 były." Czyli jakby były w innych to by w ogóle nie zakładał tego tematu ale to go zaciekawiło, dlaczego tylko w tej odmianie są pestki. I przyjmując Twoją kulawą teorię o zapyleniu przez jakiś losowy pyłek, który niby mógł zostać przyniesiony z wiatrem to by również znalazł pestki w innych roślinach. Oczywiście, że pyłek jest przenoszony na spore odległości i mógłby zapylić ale nie sądzę, że to w tym przypadku wina jakiegoś losowego pyłku. Nie wypowiadał bym się w tym temacie gdybym w zeszłym roku nie miał tego samego, ob***ane pestkami jak choinka na Boże Narodzenie i też byłem w szoku bo zaraz obok na innym spocie inne pozycje i zero pestek. Sam Simon na swojej stronie pisze, że pod lampami S6 ma tendencję do hermienia a przy innych odmianach o tym nie wspomina. Czyli jak myślisz z czego to wynika? Bo na pewno nie z Twojego losowego pyłku w powietrzu!

Szevo

Outdoor 4 ever
Weteran
Buchów
6,088
Odznaki
13
On temat zaczął, ale to ty go ciągniesz jak kiszki starego. Zresztą z tego co czytam to ty nie umiesz ze zrozumieniem wykminić o co chodzi tylko pie****isz jakieś kociopoły. Sam znajduje pestki w różnych plantach co roku i nie uważam tak jak ty że to kwestia genów do których tu się przyczepiłeś

Lilikor

Well-known member
Buchów
37
Tak, on zaczął bo był tego ciekaw i ja również dlaczego tak się dzieje i nie sądzę, że to od jakiegoś pyłku h*j wie skąd skoro nasiona ma tylko dana odmiana. Od tego jest forum by się wypowiadać i dyskutować. Jakby wszyscy podchodzili do życia jak Ty to dalej tkwili byśmy w średniowieczu.

Szevo

Outdoor 4 ever
Weteran
Buchów
6,088
Odznaki
13
To żeby zaspokoić twoją ciekawość odpowiem ci na pytanie w ten sposób, u mnie na spotach potrafią jedne odmiany złapać pestki inne nie i jak to wyjaśnisz? Hermieniem, genami czy czym tam jeszcze masz w zanadrzu?

Lilikor

Well-known member
Buchów
37
Miło, że normalnie piszesz. No właśnie skoro i u Ciebie jedne odmiany mają pestki a inne nie to wyklucza jakiś pyłek z okolicy. Czyli problem leży w samej odmianie. Tu by musiał wypowiedzieć się ktoś kto ma wiedzę, ja tylko mogę przypuszczać, że ma to związek z genami. Jedne odmiany są bardziej narażone na hermienie i na stres, który te hermienie wywołuje. Słyszałem też, że może też to być mechanizm obronny u roślin, które długo kwitną.

Szevo

Outdoor 4 ever
Weteran
Buchów
6,088
Odznaki
13
Ale żeś się do tego hermienia przypieprzył. Nic mi nie hermiło, a pestki były na kilku krzakach. Przykładowo na 30 sztuk 5 było z ziarnem a reszta bez. A ziom co wysiał te pestki miał męszczaki i damki, do tego nie kopliwe mu to zioło wyszło...
Po prostu jedne planty lepiej "wyłapują" pyłek a inne mniej. Zresztą pie****enie o szopenie, najważniejsze że zielsko klepie i tyle w temacie.

jakotako

Member
Buchów
81
jezeli odmiana fajna, klepie i jescze ci daje od siebie nasionka to powod zeby narzekac?
moj znajomy to tylko siedzi i czeka cały rok zeby sobie jakies pestki powyciagac ale nie zawsze sa ,nie wiem mi to sie podoba jak znajde nawet pare sztuk :zab:

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół