Hodowla indoor ! ! !

Wyszukiwarka Forumowa:
A

AleX

Guest
Siema siema ! ;D pozdro dla wszystkich hodujacych ;p

Kilka dni temu zamowilem z chwast.com 10 nasionek northern light shiva i zabieram sie za hodowle ! Mianowicie chodzi mi o pomoc czy wszystko dotychczas robie okey :)) Zbudowalem boxa ( tzn nie zbudowalem bo zalatwilem szafke ktora stala pod telewizorem z drzwiczkami ze szkla ) wymiary boxa to 45 na 45 na 45 wiec nie za duzy box ale moge dorobic pozniej drugie pieterko. w boxie zamontowalem 3 swietlowki kompaktowe 100 watowe ( taka ilosc jest wystarczajaca ? ? ) Jutro zamontuje wiatrak tylko ze narazie nie wiem jaki bedzie najbardziej odpowiedni. Czy ten box jest dobry ? ? ile roslinek moge do niego wstawic ?? i ciekaw jestem ile nasion bedzie zenskich a ile meskich ... ktos juz zamawial z chwast.com northern light'a ? podpowiedzcie mi jeszcze w jaki sposob mam je wykielkowac ( sprawdza sie sposob wlozenia miedzy mokre waciki na 24 h ? jesli tak to w jakim stopniu waciki powinny byc wilgotne ) pytanie jeszcze czy po wykielkowaniu i zasadzeniu w doniczce powinienem polozyc wszystko pod swietlowki i jak duze powinny byc doniczki do ktorych przesadze nasionka. I ostatnie pytanie ;p co ile powinienem podlewac roslinki na poczatku i ile tej wody powinienem dawac.

Z gory dzieki za wszystkie odpowiedzi i sorry jezeli w tekscie sa jakies bledy ! ;D

Pozdrawiam wszystkich maniakow Mj ;p

[ Dodano: 2006-03-07, 20:09 ]
a i chcialem dodac ze zarowki maja po 23 waty tylko ze na pudelku bylo napisane ze daaja swiatla o mocy 100 watow

MASTERIO

Well-known member
Buchów
0
Moim zdaniem mogles zaoszczedzic i kupic pokarm dla papug i powybierac nasiona na jedno wychodzi jak zamowiles z chwast.com, powodzenia w uprawie przemyslowki .

P

predator

Guest
hehe wiesz takie starania moga pujsc na marne jeśli już zakupiłeś i odebrałeś nasiona z chwasta.A co do boXa to troszke mały ale może sie nada jak go powiększysz na faze kwitnienia. Polecam ci żebyś nasionka wrzucił na 8h do wody a potem na wacik :thumright: A podlewać na początku nawet co dzień tylko pamiętaj żeby nie przelać ziemi.

sleja

Well-known member
Weteran
Buchów
0
Za mało światła. 3 świetlówki to o wiele za mało, ale na te nasiona to i halogen będzie za***isty.

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w Growbox.pl i Growseed.pl na wszystko!

Góra Dół