Holandia/2xSuper Skunk/SensiSeeds 1xNoName

Wyszukiwarka Forumowa:

mietekpalacz

Well-known member
Buchów
0
Witam Państwa po paru latach ciszy :)

Jako, że po długiej przerwie powróciłem do uprawy, zatęskniłem też za robieniem fotorelacji :) Brakowało mi dyskusji o mojej uprawie z innymi growerami z forum, czasem ktoś wytknie jakiś błąd lub pomoże poprowadzić uprawę w lepszą stronę, ja się tutaj uczyłem uprawy od "małolata" :) Kolejnym powodem powrotu do uprawy było to, że brakowało mi tego uczucia znanego chyba każdemu, kto chociaż raz miał planta - tego uczucia gdy kiełkuje, puszcza pierwsze liście, odrosty, kwiaty. Pamiętam też, że była to wielka radocha dzielić się tym z innymi na forum :) Każdy z nas to zna. Fotorelacja na tym forum też jest pewnego rodzaju dziennikiem, który pomaga w każdej uprawie ;] Będzie też fajna pamiątka, ogólnie mam bardzo duży sentyment do tego forum bo tutaj robiłem fotorelacje z pierwszej uprawy i tutaj nauczyłem się wszystkiego co umiem na dzień dzisiejszy :) Ok, koniec sentymentów ;)

Trochę się zmieniło, obecnie mieszkam i pracuję w Holandii. Ostatnio postanowiłem posadzić coś jako hobby :)

Padło na 3x Super Skunk Auto zamówione od Sensi Seeds, na stronie podali, że wydają duży plon i rosną niskie a na tym mi zależało :) Niestety jedno sionko padło i nie wykiełkowało. Zastanawiam się, czy nie domówić jeszcze ze 3 automatów :)

Do tego posadziłem, o tak dla beki, jakiegoś no name, którego znalazłem w paleniu gdy byłem na urlopie w Polsce, niech sobie rośnie :)

Planty rosną sobie w 8L donicach na tarasie, wcześniej były podlewane tylko czymś a'la biohumusem z Lidla, zrobionym na bazie roślin (podejrzewam, ze przefermentowanych) a od kiedy minęło jakieś dwa tygodnie od początku kwitnienia dodaję do tego jeszcze PK 13/14 około połowa zalecanej dawki. Zastanawiam się czy nie dawać normalnej, zalecanej ilości bo automaty zareagowały na nawóz bez zarzutu. No Name dostaje tylko ten tani nawóz z Lidla.

Treningi - Super Skunki mają zrobione LST a NoName LST + Topping. Nie chcę aby pomidory były za wysokie.

Nie wiem do końca ile krzaki mają tygodni ani od kiedy automaty kwitną ale jak to sprawdzę w datach zdjęć na telefonie to postaram się to tutaj dopisać. Nie miałem zbyt dużego parcia aby liczyć, może jestem już za stary na to, ocenię odpowiedni moment na ścinkę po wyglądzie ;)

Stare zdjęcie grupowe z 10.06.2017r. Największy tutaj jest NoName. Gratisowo młoda Papryczka Cayenne :)

No Name
Na tą chwilę dopiero zaczyna jako tako rosnąc. Wcześniej był w bardzo małej doniczce i korzenie mogły nie mieć wystarczająco dużo miejsca plus miał cięty łebek, więc musiał na te 2 tygodnie zwolnić :) W przyszłości planuję jeszcze przyciąć odrosty gdyby roślina chciała rosnąć za wysoko, tak jak napisałem wyżej - nie chcę aby krzaki były za wysokie. Holandia Holandią ale nie chcę aby sąsiedzi zza ogrodzenia o tym wiedzieli. BO po co? :) Wiadomo, inaczej patrzą na swoich a inaczej na nas i nie potrzebne mi doniesienie na policję :) Nie jest tutaj do końca tak w 100% legal z uprawą jak się może wydawać, a do tego nie do końca wiem co mogę jako imigrant. Może jest tu na forum ktoś, kto mieszka tutaj i jest bardziej obeznany w temacie? Jako, że to regular to liczę się z jego stratą, chociaż wierzę, że dopisze mi szczęście i będzie Panna :D

Kiedyś, w małej donicy. Zaraz po toppingu:

Dziś:

SS#1
Nazwijmy go #1 bo od początku rósł trochę większy i kwitnie o wiele bardziej. Ogónie zagadką jest dla mnie to, że krzaczki niby te same ale rosną zupełnie inaczej. Ten prawie nie śmierdzi, kwitnie mocno i był o wiele większy do momentu zakwitnięcia. Drugi pomimo mniejszej ilośi kwiatów, śmierdzi dobrm skunikiem z Coffeshopu, potem nagle zaczął wyprzedzać jedynkę - po przesadzeniu do większych donic.​Zachowują się jak dwie zupełnie inne odmiany. Czy to jest normalne?

Kiedyś, gdy była większa od #2

No i dziś

No i główny szczyt

SS#2
Tak jak napisałem. Cały czas był mniejszy, miałem bekę z ziomkiem, że to jest opóźniona siostra w tym "rodzeństwie", chociaż teraz zaczęła przeganiać siostrę coraz szybciej. Z tą różnicą, że chociaż zakwitły w tym samym dniu to na chwilę obecną kwitnie o wiele mniej. Ogólnie ma też troszkę inne liście i zaczęła się ładnie krzaczyć.

Kiedyś:

No i teraz:

Szczycik:

No i jeszcze fotka grupowa :)

Od lewej - NoName, SS#1 i SS#2

Ponawiam pytanie - czy normalna jest taka różnica pomiędzy moimi automatami? Z góry dzięki za odp.

Ps.

Czy ktoś orientuje się, czy ten nawóz z Lidla będzie dobry na wzrost dla NoName i jako domieszka do PK 13/14 dla Automatów? Co prawda opis po niderlandzku ale to co najważniejsze powinno być zrozumiałe (procentowa zawartość składników) :)

Ps #2. Jak coś sobie przypomnę to dopiszę :)

Pozdro! :)

Ostatnia edycja:
K

KiedysSieOgarne

Guest
Witaj w domu towarzyszu <peace> cos tam rosna te panny jeszcze na pewno nabiora na masie i bedzie frajda z tego co robisz. Tez sie chowalem na tym forum a dopiero teraz cos zaczalem tu dzialac domawiaj jak najbardziej poki czas zebys poznej nie mial zalu :D powodzenia i smacznego stafu

mietekpalacz

Well-known member
Buchów
0
Witam :)

Minął tydzień, więc zapraszam na kolejny UP :)

Nie ma co, dziewczyny nieco podrosły. Przesadzenie do dużych donic oraz nawozy zrobiły robotę :)

Razem ;]

SS#1

Co tu dużo pisać. Jako, że kwitnie to już nie urosła za wiele. Za to topki powoli puchną i oblały się ładnie żywicą :)

SS#2
Nadal kwitnie o wiele wolniej od #1 ale za to znacznie wyprzedziła ją rozmiarem. Spodziewam się, że dojdzie później ale i wynik powinien być lepszy ;]

NoName

Tak jak poprzednik - po przesadzeniu zaczął bardzo szybko rosnąć - szczególnie odrosty. Na topowanych szczytach wykonałem jeszcze raz topowanie + plus uciąłem łebki kilku większym odrostom :) Niech się krzaczy, ma być mała :)

No i na koniec coś holenderskiego na smaka :)

Pozdro! :)

Ostatnia edycja:

mietekpalacz

Well-known member
Buchów
0
Witam :)

Bez zbędnego pisania - czas na UP! :)

Roślinki pięknie rosną. Widać efekty PK13/14 - SS#1 coraz bardziej puchnie a SS#2 w końcu zabrała się do kwitnienia. Troszkę dziś pokminiłem i wyliczyłem, że dla obu automatów minął właśnie 5 tydzień FLO.

Super Skunk #1
Tak jak wyżej napisałem. Pięknie puchnie. Swój mały rozmiar pięknie nadrabia tłustym głównym topem ( i paroma bocznymi)

Super Skunk #2
O wiele większa od #1. Tak jak pisałem we wcześniejszych upach - kwitnienie postepowało u niej niesamowicie wolno (w porównaniu do #1), ale dzieki temu urosła większa niż siostrzyczka. Liczę, że pozytywnie odbije się to na plonie :) Na szczęście zaczęła nagle przyspieszać flowering.

NoName
No i NoName - rośnie sobie tak dla zabawy - zrobiony wielokrotny topping i LST :) Niech się krzaczy. Póki co - nic się nie dzieje, czekamy na flowering i okazanie płci :)

Porównanie głównych szczytów u siostrzyczek :) Po lewej SS#1, po prawej #2
Różnica wielka. Tutaj ponawiam następujące pytanie - Czy to możliwe, że pestki tego samego gatunku, od tego samego, renomowanego producenta (Sensi Seeds), posadzone w tym samym dniu, karmione tymi samymi nawozami, w tych samych dawkach, trzymane w tych samych warunkach i do tego zakwitły w tym samym dniu - mogą się tak znacząco od siebie różnić? Czy może mogło po prostu dojść do jakiejś pomyłki przy procesie pakowania? Jestem ciekaw waszej opinii bo sam mam z tego niezłą zagadkę - bo nigdy nie miałem takich różnic u pomidorów tego samego gatunku.

No i zdjęcie rodzinne :) Super Skunk #1, Super Skunk #2 oraz No Nameusz ;]

Mam nadzieję, ze się spodobało :) Mile widziane są jakieś komentarze, spostrzeżenia lub rady. Trochę tu sucho w tym temacie. Aż taka stypa u mnie? :)

Ps.
Właśnie na wacie kiełkują 3x Pure Power Plant, automaty od Sensi Seeds. Więcej - już wkrótce ;]

Pozdro!

Ostatnia edycja:

kushit

Well-known member
Buchów
0
trafiles na inny fenotyp

topping na automacie na pewno opoznil kwitnienie

AndrzejMiszcz

Well-known member
Buchów
0
Super ! Na rodzinnym zdjeciu roslinka po lewej wyglada jak jeden z moich parapeciakow ;) pozdro i z fartem! Oby do szybkiego harvestu!

mietekpalacz

Well-known member
Buchów
0
Super ! Na rodzinnym zdjeciu roslinka po lewej wyglada jak jeden z moich parapeciakow ;) pozdro i z fartem! Oby do szybkiego harvestu!

#1 zostaly 3 tygodnie. Aż nie moge doczekać się efektu końcowego bo juz teraz jest calkiem obfita :)

Pozdro!

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sklepie Growbox.pl na wszystko!

Góra Dół