• Chcesz pomóc w rozwijaniu forum i naszej pasji? Zamieść link do Forum.Haszysz.com na swojej stronie, blogu, powiadom znajomych na forach lub w komentarzach
akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

Home Made Box 1,44m2 600w HPS/MH czy LED ?

Wyszukiwarka Forumowa:

Afromam7

Active member
Buchów
0
Siemka

Do boxa 120x120x200(h) jest sens pakowania takiego zestawu http://www.hydroonline.pl/inny/syste...-600w-835.html(SYSTEM LUMATEK 600W DIM + ODBŁYŚNIK WING + HPS PHYTOLITE 600W DUAL) ?

Czy może zwykłe 600w za powiedzmy 500-700zł ?
Warto dopłacać do cyfrowego balastu ?

Jak już zadałem pytanie jedno to i zadam kolejne, projektując boxa lepiej zrobić 120x120 czy może troche więcej (chodzi tutaj o to że Wy znacie wymiary doniczek itp może lepiej zrobić kilka cm większy) ?

Trzecie pytanie ten wentylator http://www.hydroonline.pl/prima-klim...niowe/777.html o wydajności 800m3/h ile będzie miał dB ? oraz czy warto w taki inwestować czy może lepsze będą "euro" w taki liczbie aby miały wydajnośc 800m3/h ?

Dodatkowo robiąc samemu filtr węglowy skąd mam wiedzieć jaki ma mieć wymiar aby pasował do przepustowości 800m3/h ? Te w sklepie mają tabelkę i tam pisze że ma np 460m3/h lecz robiąc home made'a jakoś można to obliczyć ?

Jak zrobić drzwi w takim boxie aby były szczelne (zapach, światło) nie wystarczy dać uszczelkę bo nie zrobię chyba drzwiczek o wymiarze 120x120x200 :D robiąc podwójne drzwi ciężko będzie jakoś je uszczelnić na środku

Także pytanko czy warto kupić żarówkę MH oraz o jakiej mocy(balast ma regulowaną moc) ?

Ostatnie pytanko, czy pasywny wlot powietrza wystarczy ?nie będzie przez niego ,,wychodził" zapach ?

---------- Aktualizacja posta 21-08-2012 15:07 ---------- Czas poprzedniego posta 20-08-2012 23:53 ----------

Jeszcze mam pytanie odnośnie temperatury balastu cyfrowego, na normalnym balaście można by smażyć jajka a jak to wygląda z cyfrowym ?

---------- Aktualizacja posta 23-08-2012 06:43 ---------- Czas poprzedniego posta 21-08-2012 15:07 ----------

Bimbrownik z CO2 własnej roboty wystarczy ? (chodzi mi o butelkę z drożdżami, i od butelki wężyki do korzeni

---------- Aktualizacja posta 06:56 ---------- Czas poprzedniego posta 06:43 ----------

Może warto zainwestować w LEDy na wega zamiast MH ? lub cała uprawę na LEDach ? widziałem testy na tym forum i LED wypadł dobrze

---------- Aktualizacja posta 14:06 ---------- Czas poprzedniego posta 06:56 ----------

Tyle pytań, żadnej odpowiedzi.... hmm no trudno

Ostatnia edycja:

matimati123321

Well-known member
Buchów
0
Co do drzwiczek to zrob sobie na nawiasy, a jesli nnie chcesz to znajdz sobie plyte zwykla ale nie pcv tylko taka cienka plyte. zrob ciecie na gorze i wytnij rowki po bokach i wsuwaj z gory :D

---------- Post added at 14:40 ---------- Previous post was at 14:39 ----------

Ktory raz bedziesz sadzil? Czemu tak bardzo boisz sie zapachu? Podaj nam nazwe roslinek to ci powiem czy ona wgl bedzie miala mocny odur :)

PSH

Well-known member
Buchów
0
ja bym zainwestowal w takie swiatlo <SYSTEM LUMATEK 600W DIM + ODBŁYŚNIK WING + HPS PHYTOLITE 600W DUAL)>
ale co do ledow nie wiem za bardzo jak sie spisuja musi sie wypowiedziec ktos kto ma, najlepiej znajdz fotorelke z ledami i napisz do autora pw.

powierzchnia boxa musi byc proporcjonalna do lumenow ktore daje swiatlo.

co do pasywnego wlotu, wydaje mi sie ze bedzie uciekal zapach tamtedy.

bimbrownik wlasnej roboty to lipa, co chwile trzeba nowy zacier robic, wiecej dubcenia z tym niz pozytku, lepiej butle kupic. ale wcale nie musisz tego dawac, wazne zeby powietrze sie wymienialo czesto. a jakbys zrobil wlot z dworu (np rura przy oknie) to by bylo profi : )

na reszte pytan nie znam fachowej odpowiedzi ; )

pozdro

Z

ZWM

Guest
nie ma sensu brac czegokolwiek z tego sklepu
oszukali mnie i oszukali innych uzytkownikow
pisze to kazdemu w kazdym temacie gdzie zobacze ta nazwe

HYDROONLINE.PL TO OSZUSCI

sprawdz w dziale oszusci

ps: sam sie kiedys przejechalem na tych sk***ysynach i powiem szczeze ze nic milego zostac wy***anym na kase a mowie to z czystej przyzwoitosci

Afromam7

Active member
Buchów
0
Z tym hydroonline się zgodzę mi kazali dopłacić do paczki 75zł bo odebrałem ją po 7 dniach a nie w pierwszy dzień, a że miałem u nich wpłatę na kolejną paczkę 350zł nie miałem wyboru. W takim razie chłopaki jaki sklep możecie mi polecić ?

Kolega matimati123321 mnie nie zrozumiał, wiem jak zrobić drzwiczki na zawiasach ale pomyśl teraz jak uszczelnić drzwiczki na samym środku ? (jedno skrzydło 60cm drugie skrzydło 60cm) jak uszczelnić tą szpakrkę w samym środku boxa ?

Co do zapachu, wiesz nie chce mieć pomidorków jednorazowo tylko cały czas więc zapach może stać się uciążliwy dla sąsiadów przy takiej powierzchni :D Co do odmian AK 47 poleci na pierwszy rzut :)

Afromam7

Active member
Buchów
0
dzięki za polecenie sklepu, zrobię tam zakupy na minimum 2 000zł więc wole je oddać w ,,dobre ręce" :) Wszędzie coś innego w tych sklepach :D

Ostatnia edycja:

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół