- Buchów
- 257
Dzień dobry
Używał ktoś takiego specyfiku ?
efek
Utrzymuj idealny poziom pH w wodzie do podlewania roślin konopi dzięki Homegrow24 pH Minus . Ten organiczny reduktor pH wykorzystuje moc skutecznych mikroorganizmów, w szczególności bakterii kwasu mlekowego, aby naturalnie obniżyć poziom pH. Bez chemikaliów, zapewnia idealne wchłanianie składników odżywczych i wspomaga zdrowy wzrost roślin.
Główne cechy:
Moja woda z kranu 24h napowietrzana ma 8.3-8.6 PH i około 3-4°DH
Po starcie w kubeczkach 0.5l z ziemią biobizz light mix+mycotrex chyba lepiej dawać wodę z dobrym ph okolo tych 6 .
Z tego co sie orientuje prawdziwe życie gleby zaczyna sie po podlaniu orgatrex i bactrex
czy lepiej kupić biobizz ph down
I czy jakiekolwiek obniżacie ph nie niszczą bakterii glebowych ? Niektóre na kwasach cytrynowych lub fosforowych .
Ps nie jestem chemik i sie nie znam
Używał ktoś takiego specyfiku ?
efek
Utrzymuj idealny poziom pH w wodzie do podlewania roślin konopi dzięki Homegrow24 pH Minus . Ten organiczny reduktor pH wykorzystuje moc skutecznych mikroorganizmów, w szczególności bakterii kwasu mlekowego, aby naturalnie obniżyć poziom pH. Bez chemikaliów, zapewnia idealne wchłanianie składników odżywczych i wspomaga zdrowy wzrost roślin.
Główne cechy:
- Efekt organiczny : Homegrow24 pH Minus obniża wartość pH w wodzie nawadniającej poprzez działanie naturalnych bakterii kwasu mlekowego. Żadnych szkodliwych chemikaliów – tylko skuteczne, organiczne mikroorganizmy.
- Lepsze wchłanianie składników odżywczych : Prawidłowy poziom pH pozwala roślinom konopi na skuteczniejsze wchłanianie składników odżywczych z gleby, co przekłada się na szybszy wzrost i zdrowy rozwój.
- Idealny dla roślin konopi : Szczególnie polecany do uprawy konopi, gdyż ten reduktor pH wspomaga wzrost roślin i zapewnia optymalne dostarczanie składników odżywczych we wszystkich fazach wzrostu.
- Łatwy w użyciu : Wystarczy dodać pH Minus do wody – nie jest wymagane skomplikowane mieszanie ani przygotowanie.
- Zrównoważony rozwój i przyjazność dla środowiska : Homegrow24 pH Minus wykorzystuje naturalne mikroorganizmy i jest zrównoważonym wyborem, który wspiera Twoje rośliny i chroni środowisko.
- Wysoki plon : Już niewielka ilość produktu daje silny efekt – idealny do wydajnej i udanej uprawy.
Moja woda z kranu 24h napowietrzana ma 8.3-8.6 PH i około 3-4°DH
Po starcie w kubeczkach 0.5l z ziemią biobizz light mix+mycotrex chyba lepiej dawać wodę z dobrym ph okolo tych 6 .
Z tego co sie orientuje prawdziwe życie gleby zaczyna sie po podlaniu orgatrex i bactrex
czy lepiej kupić biobizz ph down
I czy jakiekolwiek obniżacie ph nie niszczą bakterii glebowych ? Niektóre na kwasach cytrynowych lub fosforowych .
Ps nie jestem chemik i sie nie znam