• Chcesz pomóc w rozwijaniu forum i naszej pasji? Zamieść link do Forum.Haszysz.com na swojej stronie, blogu, powiadom znajomych na forach lub w komentarzach
akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

[HPS 100 wat][0,16m2][ScrOG] The Doctor od GHS pierwsza na forum fotorelacja odmiany

Wyszukiwarka Forumowa:

JahLight

Well-known member
Buchów
0
Witam zapraszam do mojej kolejnej fotorelacji ale za to pierwszej z ta odmiana na forum. Wybralem ta odmiane, ze wzgledu na jej wlasciwosci jakie podaje producent, czyli:
"Natychmiastowe silne upalenie, na granicy narkotycznego. Zastosowanie medyczne w terapii bólu i bezsennosci"
Jak bedzie w praktyce to sie okaze

Oswietlenie - HPS 100 Wat
Fotoperiod - Mysle ze kolo miesiaca 18/6 a pozniej normalnie 12/12
Pestki - The Doctor femi od Green House Seed
Box - 40x40x120
Trening - Napewno LST czy jeszcze jakis inny, narazie nie wiem
Wentylacja - Wtłaczający: 12x12, mieszajacy 8x8, wyciagajacy 9x9 przerobiony na niby kanalowy :)
Filtr - Filtr weglowy Economy, FI100 x H180MM, 160-240m3/H
Doniczki - 10x10
Temperatura - 24 stopnie rano, w nocy mysle ze cos kolo 20
Wilgotnosc - 60% (pozniej sprobuje zwiekszyc)
Ziemia - Canna Terra Professional, na dole keramzyt na gorze keramzyt
Nawozy - Weg: TNT complex Hesi, Super Vit Hesi
Flow: Jeszcze sie zastanowie ale napewno Super Vit Hesi i
Booster Bloombastic od Atami.

Jak narazie nie mam co sie wiecej rozpisywac, mysle ze wszystkie istotne informacje podalem wyzej. Pestki poszly na 12h do wody, pozniej do ziemi, kielek wyszedl dzisiaj po 3 dniach i od dzisiaj zaczynam liczyc dni.

Mam nadzieje ze bedziecie zagladac. Licze na Wasza pomoc i ocene

Teraz zdjecia
Dzien pierwszy

normal_P1050616.JPG

normal_P1050615.JPG

normal_P1050614.JPG

normal_P1050608.JPG

normal_P1050607.JPG

PZDR

Natural

Well-known member
Buchów
1
panie rastafari wszystko ladnie pieknie tylko co ta fotorelacja robi w poczatkujacych?
wal do normalnego dzialu
niech rosnie zdrow <wodna>

G

Gość

Guest
kogo ja tu widzę :) kibicuje mocno :) a mamy podobne powierzchnie i podobne moce lamp to też bardzo sympatycznie :) powodzenia

JahLight

Well-known member
Buchów
0
Witam Panowie

5 Dzien zycia roslinki

Nic szczegolnego sie nie dzieje wiec nie bede Was zasypywal bezsensownymi fotkami :)
Temperatura 25/27
Wilgotnosc 50/60%

Nie wrzucam zadnych mokrych recznikow i innych pie**ol zeby zwiekszyc wilgotnosc bo moim zdaniem to sie gowno sprawdza. A jezeli roslinki podrosna i nadal bedzie zbyt mala wilgotnosc to najwyzej nawilzacz zakupie.

normal_P1050624.JPG

normal_P1050621.JPG

PZDR

Echo vol.2

Well-known member
Buchów
0
Może być fajnie , szkoda że nie w większej ilości ale będę zaglądać ;)

G

Gość

Guest
A jednak sie dzieje.
Przebarwienia na listkach, mam to samo na SUPER BUD I JACK HARER.
Rosną kulawo ,powoli.

I niech ktoś zaraz nie wyskoczy ze to wina nawozów.

To geny GHS jedne za***iste inne padaka ,do tego ta sama odmiana trafia sie
raz ładnie rosnąca a raz mutant.

Małe pytanko....czy pestki były mocno ciemne i twrde...?????

........bo mi sie wydaje że mogą mieć jakieś stare albo za długo na karzku zostawiają co jest częstą przyczyną złej kiełkowalności i gnicia bez pożądnego precrushingu.(za twarda łuska)

ps.Chociaż ten fioletowy badylek to z braku fosforu.
Który jest bardzo ważny w ukorzenianiu.

JahLight

Well-known member
Buchów
0
Może być fajnie , szkoda że nie w większej ilości ale będę zaglądać
Narazie 1 krzak mi wystarczy ale moze kiedys pomysle nad wieksza iloscia ;)

Małe pytanko....czy pestki były mocno ciemne i twrde...????? ........bo mi sie wydaje że mogą mieć jakieś stare albo za długo na karzku zostawiają co jest częstą przyczyną złej kiełkowalności i gnicia bez pożądnego precrushingu.(za twarda łuska)
Normalne pestki, a co do kielkowalnosci tez narazie nie mam zarzutow.
ps.Chociaż ten fioletowy badylek to z braku fosforu. Który jest bardzo ważny w ukorzenianiu.
Nie jest tak fioletowy w rzeczywistosci i z tego co kojarze wszystkie poprzednie planty mialy taki kolor i nic im nie bylo.
Za 2 tyg bede mogl cos wiecej powiedziec o ich pestkach

---------- Aktualizacja posta 27-08-2012 14:09 ---------- Czas poprzedniego posta 23-08-2012 14:17 ----------

Update

Dzien 9

Roslinka rosnie raczej dobrze, tylko ze tak jak kolega wyzej juz napisal pojawiaja sie jakies dziwne przebarwienia na listkach i jasniejsze plamki. Jednak mam nadzieje ze jak troche podrosnie problem sam zniknie. Teraz foty

normal_P1050656.JPG

Moze na tym zobaczycie przebarwienia

normal_P1050651.JPG

normal_P1050647.JPG

normal_P1050640.JPG

normal_P1050638.JPG

PZDR

wilczyduch

Well-known member
Buchów
0

Dzien 9

Roslinka rosnie raczej dobrze, tylko ze tak jak kolega wyzej juz napisal pojawiaja sie jakies dziwne przebarwienia na listkach i jasniejsze plamki. Jednak mam nadzieje ze jak troche podrosnie problem sam zniknie.

Wygląda całkiem nieźle, ale moim zdaniem to pora już ją przesadzać. Jak duża jest ta doniczka?

kotlet16

Active member
Buchów
0
ładnie, do przodu, ja mam u kumpla 8x super bud od ghs i powiem ci że każda wygląda inaczej plus 3 mają coś podobnego do twojego i jeszcze taki osad jakbym je jakąś woda hujowa psikal a nie psikam wogóle i każde nowe piętro wygląda tak samo...
pozdro

JahLight

Well-known member
Buchów
0
Wygląda całkiem nieźle, ale moim zdaniem to pora już ją przesadzać. Jak duża jest ta doniczka?
Srednica 11cm

ładnie, do przodu, ja mam u kumpla 8x super bud od ghs i powiem ci że każda wygląda inaczej plus 3 mają coś podobnego do twojego i jeszcze taki osad jakbym je jakąś woda hujowa psikal a nie psikam wogóle i każde nowe piętro wygląda tak samo... pozdro

Duzo ludzi pisze ze GHS ma chu**we pestki i widocznie to prawda

Przesadzilem roslinke do docelowej ale okazalo sie ze zabraklo mi troche ziemi i na spod musialem wsypac ziemie z ktoregos wczesniejszego grow dlatego tak ubogo tej ziemi.Mysle ze za bardzo nie powinna tego odczuc.

normal_P1050663.JPG

normal_P1050664.JPG

normal_P1050670.JPG

---------- Aktualizacja posta 28-08-2012 21:46 ---------- Czas poprzedniego posta 27-08-2012 18:09 ----------

Dzien 10
Pierwsze LST

normal_P1050680.JPG

normal_P1050674.JPG

normal_P1050672.JPG

Ostatnia edycja:

wilczyduch

Well-known member
Buchów
0
Srednica 11cm

Dzien 10
Pierwsze LST

i dobrze że ją w końcu przemeldowałeś do większej doniczki <lol>

ja osobiście poczekałbym jeszcze z treningiem, bo jak dla mnie jest jeszcze za mała i ma za mało "pięter właściwych". No ale trening już zrobiłeś więc nie ma co biadolić - niech faktycznie ma mały stres i niech sie krzaczy jak należy :)

Na fotkach wydaje mi się, że panna wsadzona jest na środku doniczki, więc moja delikatna wskazówka do przyszłej roślinki - jak będziesz miał w planach lst, wsadzaj pomidora bliżej krawędzi - wtedy łatwiej gospodarować przestrzenią

z fartem kolego <coolpalacz>

D07x

Well-known member
Weteran
Buchów
0
3mam kciuki, napewno będe zaglondał

JahLight

Well-known member
Buchów
0
Update
Dzien 15

Witam roslinki rosna w miare dobrze ale napewno juz nie kupie pestek od GHS, szkoda ze wczesniej nie poczytalem bo okazuje sie ze to co ludzie pisali to prawda a roslinka wyglada na chora, ma jakies przebarwienia i plamki na lisciach. Mysle ze mojej roboty pestki beda lepszej jakosci od tych co nam serwuje GHS
ja osobiście poczekałbym jeszcze z treningiem, bo jak dla mnie jest jeszcze za mała i ma za mało "pięter właściwych".

Balem sie ze bede mial pozniej za twarda lodyge tak jak przy jakims wczesniejszym grow ale fakt moglem poczekac

więc moja delikatna wskazówka do przyszłej roślinki - jak będziesz miał w planach lst, wsadzaj pomidora bliżej krawędzi - wtedy łatwiej gospodarować przestrzenią

Miala pujsc na bok a dokladniej w rog ale wypadlo mi z glowy i uswiadomilem sobie ze z***alem juz po fakcie :/
Teraz czas na zdjecia. Komentarze i oceny mile widziane :)

normal_P1050731.JPG

Z***ane listki

normal_P1050730.JPG

normal_P1050728.JPG

I dalej foty roslinki

normal_P1050721.JPG

normal_P1050718.JPG

normal_P1050715.JPG

normal_P1050750.JPG

normal_P1050747.JPG

PZDR

Ostatnia edycja:
T

Tlazolteotl

Guest
Miala pujsc na bok a dokladniej w rog ale wypadlo mi z glowy i uswiadomilem sobie ze z***alem juz po fakcie :/

Ha ha, ja juz 3 grow zrobilem majac w planach wsadzenie rosliny przy krawedzi i 3 razy przypominalem sobie o tym, gdy krzaki byly juz wsadzone do donic docelowych.
Zebym jeszcze cos palil gdy to robie to rozumiem, ale na trzezwo miec taka pamiec jak moja to porazka.
Powodzenia

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół