• Chcesz pomóc w rozwijaniu forum i naszej pasji? Zamieść link do Forum.Haszysz.com na swojej stronie, blogu, powiadom znajomych na forach lub w komentarzach
akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

[hps 150] pomidor fem. ocena lst oraz dalsze porady

Wyszukiwarka Forumowa:

mamjuz

Active member
Buchów
0
box: 60x60x130 oślwietlenie: hps 150w fotoperiod weg: 20/4 fotoperiod flo: 12/12 odbłyśnik: koc z apteki wentylacja: 2 zephyr wyciągający i 1 wpychający. W planach mieszający do czasu aż roślina nie podrośnie. temperatura: w dni upalne sięgała do 32 stopni, ale aktulanie jest 24. wilgotność: od 50 do 65% ziemia: do róż o ph 6.5 nawóz na weg: biohumus flo: planton k nasiono: fem, out, rośnie do 2m. pomidorek od 20 lipca siedzi w boxie. robie jęj ostre lst. nie wiem czy naginać ją jeszcze tak ostro?!czy powozlić jej rosnąć w górę? nie za dużo jest liści? przy jakiej wysokości rośliny mam dać ją na flo tak żebym nie miał później problemu z wysokością lampy nad szczytami?! dać jeszcze jakiś sp[ecyfik na flo? jaki polecacie?

---------- Aktualizacja posta 15:00 ---------- Czas poprzedniego posta 14:40 ----------

w planach mam założenie siatki, tylko jeszcze nie wiem na jakiej wysokości mam to zrobić, aby dla tej rośliny oraz wymiarów boxa było to optymalne. bodajże w poradniku jest coś około 20-25 cm nad rośliną.

Gumis_

Well-known member
Buchów
0
Uchybień nie widać,jednak na temat LST niech wypowie się ktoś bardziej doświadczony

Co ty gadasz czlowieku ! Nie wprowadzaj go w blad ! Biohumus ma duzo azotu co jest niezbedne w fazie weg. wzrostu rosliny. Planton K ma duzo fosforu i potasu czyli na flo.

Sory powaliło mi się troche,jak się wraca po robocie z nocki to tak jest ;)

Ostatnia edycja:

żululu

Well-known member
Buchów
0
Na flo wystarczy Ci biohumus,aha Planton dajesz na wega ! tak to nie ma zabardzo się do czego przyczepić.

Co ty gadasz czlowieku ! Nie wprowadzaj go w blad ! Biohumus ma duzo azotu co jest niezbedne w fazie weg. wzrostu rosliny. Planton K ma duzo fosforu i potasu czyli na flo.

mamjuz

Active member
Buchów
0
jaki dać jeszcze nawoż na flo? coś po czym ładnie będą puchnąć topki :) mam robić dalej list? naginać ją do ziemi, tak aby bardziej się krzaczyła? czy pozwolić jej już rosnąć w górę aby dać siatkę? waszym zdaniem ładnie rośnie?

żululu

Well-known member
Buchów
0
jaki dać jeszcze nawoż na flo? coś po czym ładnie będą puchnąć topki mam robić dalej list? naginać ją do ziemi, tak aby bardziej się krzaczyła? czy pozwolić jej już rosnąć w górę aby dać siatkę? waszym zdaniem ładnie rośnie?

Zajela juz cala doniczke, pusc ja do gory. Na druga polowe flo polecam florovit uniwersalny jesienny NPK 2,5-6-7

wilczyduch

Well-known member
Buchów
0
jaki dać jeszcze nawoż na flo? coś po czym ładnie będą puchnąć topki :) mam robić dalej list? naginać ją do ziemi, tak aby bardziej się krzaczyła? czy pozwolić jej już rosnąć w górę aby dać siatkę? waszym zdaniem ładnie rośnie?

co do nawozów wszystko zależy od tego jak stoisz z gotówką. Generalnie temat jest szeroki. Poczytaj https://www.forum.haszysz.com/preparaty-f71.html , i zobacztsz że jest tego bardzo dużo. Zdecyduj się na coś i wtedy pytaj już o konkretny nawóz i na pewno dostaniesz pomoc.

Co do lst, zależy co masz w planach - jak długi veg planujesz, czy zdecydujesz się na scrog`a itd. Nie da się w nieskończoność krzaczyć rośliny, bo w górę tez musi rosnąć. Rozkrzaczaj tak, aby szczyty były na jednej wysokości, wtedy idąc do góry będą miały tyle samo światła. Jak zdecydujesz się na scrog będzie łatwiej je przeplatać przez oczka
W boxie masz ok 70 cm na roślinę (130cm - 20cm lampa - 20 cm doniczka - 20 cm lampa od szczytów), więc obserwuj jak rośnie i przyjmij że na flo urośnie jeszcze drugie tyle co na vegu
z fartem <coolpalacz>

mamjuz

Active member
Buchów
0
drugie tyle? ooo kurde. wyczytałem na forum, że roślina na flo podrośnie gdzieś do 30-40%... więc gdzie leży prawda? czytałem już o nawozach, ale na prawdę nie wiem na co mam się zdecydować. maks mogę wydać do 100zł. będę robić scroga, dlatego może jeszcze ją pokrzacze. bo sporo odrostów jest jeszcze nie równych.

---------- Aktualizacja posta 12:34 ---------- Czas poprzedniego posta 12:33 ----------

duży plon może być z takiej rośliny?

wilczyduch

Well-known member
Buchów
0
drugie tyle? ooo kurde. wyczytałem na forum, że roślina na flo podrośnie gdzieś do 30-40%... więc gdzie leży prawda?
nie widziałem żebyś napisał jaką masz dokładnie odmianę więc podałem ci "średnią". Musisz zostawić miejsce bo roślina idzie nie tylko w górę ale dalej na bolki też.

Kopiacy Ptak

Well-known member
Buchów
0
efeklst bedzie widoczny za kilka dni jak roslinki pojda w gore ale wydaje sie byc bardzo fajne

mamjuz

Active member
Buchów
0
jest to grapefruit fem.

---------- Aktualizacja posta 19:42 ---------- Czas poprzedniego posta 19:40 ----------

canna boost na kwitnienie plus plankton k będzie dobrym rozwiązaniem?

żululu

Well-known member
Buchów
0
canna boost na kwitnienie plus plankton k będzie dobrym rozwiązaniem?
Nie mieszaj nawozow czasem bo nie wiadomo co i jak zareaguje. Lej na przemian byle nie non stop bo przekoksisz. Odnosnie nawozenia kazdy ma swoj ulubiony zestaw wiec musisz znalesc i swoj. Poprobuj, czlowiek uczy sie najlepiej na bledach.

mamjuz

Active member
Buchów
0
tą kwestię mamy rozwiązaną. a co z tą wysokością rośliny na flo? w końcu dużo może jeszcze podrosnąć? pomidor jak będzie czuł, że jest za ciepło to nie będzie hamował swojego wzrostu?

wilczyduch

Well-known member
Buchów
0
tą kwestię mamy rozwiązaną. a co z tą wysokością rośliny na flo? w końcu dużo może jeszcze podrosnąć? pomidor jak będzie czuł, że jest za ciepło to nie będzie hamował swojego wzrostu?
Grejfrut to sativa. Sativa rośnie wyższa i smuklejsza niż indica, ale ile urośnie ta konkretna odmiana nie wiem. Przejrzyj growlogi z grejfrutem to na pewno będziesz więcej o nich wiedział.
A co temp. to fakt, że jak jest za ciepło to hamuje wzrost, ale to nie jest sposób na regulowanie wzrostu pomidora

mamjuz

Active member
Buchów
0
wzrost reguluje poprzez lst no i później światłem. innych sposobów nie znam. przeglądałem ale nic konkretnego nie znalazłem. mam teraz wątlipowści czy jest sens ją trzymać skoro mogę sobie nie poradzić z jej wysokością.

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół