nasiona marihuany

[HPS 150W][0,25m2] fotoperiod 12/1 BubbleCheese

Wyszukiwarka Forumowa:
D

delete

Guest
Siema,

miałem już nie robić fotorelacji, ale jednak robię :)

* Box; 50x50x100 wyłożony mylarem 100% diamond
* HPS 150W + lumatek
* Donice około 7-8 litrów
* Pestki: 3xBubbleCheese od kolegi z forum + 1 pestka noname, ot tak.
* Veg: 28 dni
* Nawozy - full pakiet od Canny
* Inne - Ph metr, regulacja; ocet/dolomit

Uprawa przebiega bezproblemowo, okazjonalnie musiałem korygować PH. Za wiele pisać się mi nie chce, jak coś to pytajcie. Skupię się na zdjęciach :)

3 dni od wyjścia z ziemi:

9 dni od wyjścia z ziemi:

15 dni od wyjścia z ziemi:

21 dni od wyjścia z ziemi:

30 dni od wyjścia z ziemi/od 2 11/13 - No Name zaskoczył błyskawicznie :)

40 dni:

56 dni/22flo:

:spalony:

-OM-

Well-known member
Buchów
0
podejrzewam, ze gdybys lecial 18/6 to bys mial te planty ladniejsze
ewidentnie im brakowalo swiatla na vegu
no ale co uroslo to uroslo i na pewno bedzie smakowac <joint>

D

delete

Guest
Delikatny up. Dziewczyny mają już 65 dni, około 31 dnia flo. Zaczynają już pokazywać niedobory więc dotały już papkę z canna flores, pk, cannabosta oraz cannazym w dawkach zalecanych przez producenta, zobaczymy jak zareagują na to. Za 4 tygodnie przewiduję kosę. Na zdjęciu dwu litrowa butelka dla porównania.

Foty:

Powoli zaczyna się grube puchnięcie :)... do zobaczenia za tydzień.

Papasmerf

Well-known member
Buchów
3

Może to a może brak treningu i lampa jednak słaba na 4 plany, one się tam muszą w tym boksie trochę zasłaniać jest drobny:)

D

delete

Guest
Siema,

przed ostatni Up, dwa najsłabsze planty przenaczyłem na masełko :). Powiem tylko że dwa krzaki to trochę za dużo na jedną kostkę masła. Przeznaczyłem je na bakbę, zjedliśmy ją na cztery osoby i trzy godziny po zjedzeniu tylko jedna osoba była w stanie trzymać się na nogach, pozostałe trzy nie mogły ruszyć nawet pacem :) i tak przez około 6 godzin - za grubo :) W każdym bądź razie w boxie pozostały pozostałe dwa krzaki, dostały raz dawkę ripenu, wczoraj ostatni raz dostały papu z cana bostem i canazymem, w środę planuję kosę, chodź jeszcze trichomy są mleczne i okazjonalnie pojawiają się tylko bursztynowe.

"
Cytat:
Napisał -OM-

Może to a może brak treningu i lampa jednak słaba na 4 plany, one się tam muszą w tym boksie trochę zasłaniać jest drobny:)"

Co do 18/6 a 12/1 to uważam że nie ma pomiędzy tymi fotoperiodami żadnej różnicy. Planty rosły różnie ale to z powodu problemów z ph, ziemia też była do dupy bo w tych dwóch najsłabiej rosnących użyłem ziemię z nawozem na kwitnienie, gdzie krzkowm brakowało N a miały za dużo P i K. Po wakacjach wystartuję z kolejną relacją i tam też będę leciał 18/6.

No i foty tego co pozostało w boxie, pomimo zaawansowanego flo zapach jest prawie nie wyczuwalny i jest dość specyficzny, jakby "myszowo - serowy" mam nadzieję, że to się zmieni po harveście i curringu.
Jest to 89 dzień życia - 49 dzień flo.

Pozdro

kiedy_zbiory

Well-known member
Buchów
1
jaką miałeś wilgotność w boxie bo nigdzie nie widzę :jaraczz:

F.B.I

Well-known member
Weteran
Buchów
0
ładne krzaczki, ale zdecydowanie je przenawoziłes, wiatraki pozawijane w dół, żółkniecie od srodka, za duzo dobrego im kolego polałes, nastepnym razem mniej nawozów, i do ph używaj przeznaczonych do tego srodków, ocet obniża ph tylko na chwile, a potem jest gorzej niż przed ustawianiem, bo ocet szybko sie rozkłada w pożywce.

D

delete

Guest
Witam, taki byłfinał uprawy:

a więc już dawno po zbiorach, planty ściąłem około 8-9 sierpnia, otrymowałem i włożyłem ładnie do otwartego, przewiewnego piekarnika żeby się suszyło jak zawsze, po ścięciu wyjechałem na urlop, uchachany że po powrocie będę miał świetnie ususzone ziółko :), nawet nie wiecie jaka było moja mina gdy tuż po wejściem do samolotu moja dziewczyna powiedziała: "ale chyba byłeś bardzo podeksytowany tym wylotem bo nawet piekarnika nie zamknąłeś, ale nic się nie martw kochanie zamknęłam go" :pl: No i jak się domyślacie po powrocie miałem piękną... hodowlę pleśni w piekarniku, nie uratował się nawet gram. Także tym optymistycznym akcentem kończę tą fotorelkę, na dniach startuje z nowymi pestkami bubblegummera.

Haze State of Mind

Well-known member
Buchów
0
Hehe to ładnie.. Wszystkie rośliny zmarnowane. Na przyszłość to moim zdaniem nie opłaca się przerabiać całych roślin na masło. Wystarczyłyby liście z tych czterech, a dwie najsłabsze mógłbyś przerobić na hasz, ale wiadomo zrobisz jak zechcesz.

pzdr

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sklepie Growbox.pl na wszystko!

nasiona marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Góra Dół