• Chcesz pomóc w rozwijaniu forum i naszej pasji? Zamieść link do Forum.Haszysz.com na swojej stronie, blogu, powiadom znajomych na forach lub w komentarzach

nasiona marihuany

[HPS 150w][0.34m2] 1x AUTO Northern Lights

Wyszukiwarka Forumowa:

sosnax1

Active member
Buchów
0
Witam wszystkich

Jest to moja pierwsza fotorelacja jak również pierwsza uprawa indoor, wcześniej miałem do czynienia z uprawom outdoor ale też bez jakiejś masówki tylko rekreacyjnie....
Teraz również dla siebie, z ciekawości, itd

Rośliny-1xAuto Northern Lights - Mallorca Seeds
Box-60x60 wyskość regulowana teraz ma 120 a max to 175, 0,034m2, Box powstał z szafy:)
Oświetlenie-HPS-150w
Wentylacja-3x wentylatorki komputerowe,1x120mm(wyciągający)-1x80mm(wpychający)-1x80mm(mieszjący)
Nawozy -Floora Series(Floragrow-Mcro-Bloom)+Maxi Crop
Ziemia-Peat Moss(ziemia torfowa)jes to mieszanka z perlitem korom, kokosem itp ph 5.5-6.5
LST-próba możliwości pierwszy trening zobaczymy co to będzie czy w ogóle się zdecyduje
Filtr- zakupiony węgiel aktywny, (w planie też mata od okapu)

Co tu więcej pisać problemy które napotykam starałem sie rozwiązywać sam z pomocą forum i nadal tego się będę trzymał, na początku miałem kilk problemów z kupionym zestawem hps który nie zadziałał był źle podłączony, udało mi sie to naprawić z pomocą forum, później problem z wentylacją temp. w boxie 32c udało sie zbic do 26-29dzień 20-22 noc.

Box

normal_DSC00317.JPG
[/url]

tutaj środek zdjęcie gorszej jakości...

14.07
Nasionko ląduję w szklance z wodą po 6 godzinach opada na dno wiec zmieniamy domek na chusteczki

15.07
Nasionko wykiełkowało na drugi dzień (około godziny 19 zostało wsadzone do pojemniczka 7z7)

16.7-cisza
17.7-cisza
18.7-nerwy
19.7-większe nerwy
20.7- miła niespodzianka rano <lol>

Zdjęcie się udało <lol>

23.7 Roślinka ląduje w docelowej doniczce i tak wygląda po 3dniach

24.7

<coolpalacz><coolpalacz>

Mam jedno małe pytanko będę stosował nawóz GHE flora series i teraz sie zastanawiam ponieważ producent piszę żeby stosować od pierwszego tygodnia do końca zmieniając proporcję,(jak to się ma do automatów) jeśli ktoś stosował proszę o podzielenie się doświadczeniami i systemem dawkowania jeśli nie sam będę eksperymentował...

Pozdrawiam wszytskich:joker:

Uwagi bardzo mile widziane.....cdn

Ostatnia edycja:

Wołodyjowski

Active member
Buchów
0
Wszystko pięknie jak na pierwszy in, ale w przyszłości uważaj dodając zdjęcia takie jak to pierwsze - ktoś może skojarzyć i może nie być przyjemnie. Radzę je skasować dla własnego bezpieczeństwa. <peace>
Pozdrawiam i z fartem do końca.

D

delete

Guest
Z tego co mi wiadomo zdjęcia nie usuniesz,radze zmienić miejsce szafki bo widać ją wprost z ulicy.Zapomnisz się nie zasłonisz okna i stanie się najgorsze:bongo4:

sadowniczka

Well-known member
Buchów
0
zdjęcie lekko przypałowe ale bez przesady, a szafeczka elegancka:) dodałabym tylko jeszcze jeden wyciągający - tak żeby wyciągające miały większą moc niż wdmuchujący.. dużo miejsca na jedną roślinkę - fajnie, będzie miałą gdzie się krzaczyć - z fartem do ścinki :harvest:

F.B.I

Well-known member
Weteran
Buchów
0
ja uzywam ghe flora s, nie ma znaczenia czy reg czy auto, lejesz dawke veg tak długo az pokażą sie preflowery, wtedy zmien proporcje
veg 10-15-5 flo 10-5-15. Ps. popracuj nad gramatyką bo aż oczy bolą.:yeahh:

sosnax1

Active member
Buchów
0
zdjęcie lekko przypałowe ale bez przesady, a szafeczka elegancka:) dodałabym tylko jeszcze jeden wyciągający - tak żeby wyciągające miały większą moc niż wdmuchujący.. dużo miejsca na jedną roślinkę - fajnie, będzie miałą gdzie się krzaczyć - z fartem do ścinki :harvest:

Wentylatory mają regulację obrotów wpychający 80mm chodzi teraz na min, wyciągający 120mm równiez min. wiec zobaczymy z czasem co będzie trzeba zmienić.... Ale dzięki za rade

---------- Aktualizacja posta 03:17 ---------- Czas poprzedniego posta 03:13 ----------

ja uzywam ghe flora s, nie ma znaczenia czy reg czy auto, lejesz dawke veg tak długo az pokażą sie preflowery, wtedy zmien proporcje
veg 10-15-5 flo 10-5-15. Ps. popracuj nad gramatyką bo aż oczy bolą.:yeahh:

dzięki za radę

aaaaaaa tak bardzo się starałem nie popełnić wielu błędów aż tak było źle?

Pozdrawiam

---------- Aktualizacja posta 03:30 ---------- Czas poprzedniego posta 03:17 ----------

Zdjęcie udało mi się zmienić :)

Dzięki wszystkim za rady , porady...

Czas na mały up....

25-07

UP
26.07

27.07

Witam jak do tej pory wydaję mi się że wszystko idzie ok, tylko wczoraj zauważyłem że końcówki liści się delikatnie wykręcają ku górze (muszę zaznaczyć że w nawilżaczu zabrakło wody nie wiem na jak długo) przeszukałem forum i znalazłem kilka opcji tj: przelanie, za gorąco, złe ph lub wilgotność. Więc podniosłem lampę o kilka centów, dodałem szmatkę i oczywiście uzupełniłem wodę w nawilżaczu :) co do ph ziemi nie mam jak sprawdzić ale woda ma dobre ph reguluję je za pomocą ph down GHE w proszku....
To chyba tyle jeśli ktoś uważa że może to być coś innego pisać...

---------- Aktualizacja posta 28-07-2012 16:17 ---------- Czas poprzedniego posta 26-07-2012 03:30 ----------

zapomniałem dodać że temp w boxie to około 26-29C:pr:<peace><peace>

---------- Aktualizacja posta 29-07-2012 03:20 ---------- Czas poprzedniego posta 28-07-2012 16:17 ----------

UP
28.07

---------- Aktualizacja posta 23:41 ---------- Czas poprzedniego posta 03:20 ----------

Mały up 29.07

---------- Aktualizacja posta 23:45 ---------- Czas poprzedniego posta 23:41 ----------

Jakieś rady propozycje????
Wszystko mile widziane :yeahh:<peace>

Ostatnia edycja:

Itchy Trigger Finger

Well-known member
Buchów
0
po co tyle zdjęć wstawiasz ?;o burdel sie robi i to samo w kółko ;]

a tak to lecisz z fartem do końca

D

delete

Guest
Jakieś rady propozycje???? Wszystko mile widziane

W takiej szafce, to mogłeś sobie spokojnie drugą roślinę wstawić, tyle powierzchni się "marnuje".., zwłaszcza, że to automat. Przy wentylatorach PC, filtr z węglem aktywnym raczej nie zda egzaminu, bardziej ta mata węglowa do okapów- sam stosuję. Na ostatnich fotach widać, jakby mała miała za gorąco, ale to już wiesz. Z fartem.

sosnax1

Active member
Buchów
0
W takiej szafce, to mogłeś sobie spokojnie drugą roślinę wstawić, tyle powierzchni się "marnuje".., zwłaszcza, że to automat. Przy wentylatorach PC, filtr z węglem aktywnym raczej nie zda egzaminu, bardziej ta mata węglowa do okapów- sam stosuję. Na ostatnich fotach widać, jakby mała miała za gorąco, ale to już wiesz. Z fartem.

I jak się sprawuję mata? Jak pisałem na początku uprawiam rekreacyjnie prąd mnie nie kosztuję mieszkam w kraju w którym jest prawie za jest darmo, ale decyzja również podjęta ponieważ nie mam dostępu do pestek a mam tylko kilka....<peace>

sosnax1

Active member
Buchów
0
11-Dzień

Roślinka sobie rośnie, a ja mam pytanie gotowa na LST?

<peace>

sosnax1

Active member
Buchów
0
Dzień 12
Tuż przed LST

Tuż po

Dzień 13
I tutaj pojawił się mały problem... tyle czytałem o chorobach i nadgorliwości i błędach nowicjuszy tj, nie przelej, nie przenawoź itd......
I co niby wszystko było wiadomo a jednak się stało
Tuż po LST to jest dzień 11 roślinka została porządnie podlana z dawką GHE flora series + Maxi Crop....
na drugi dzień od razu objawy przenawożenia końcówki liści z żółkły od razu dostała małego flusha i i powoli sobie teraz wraca na właściwe tory...
Polak Mądry po szkodzie i uczy się na swoich błędach <peace>

Dzień 15

<peace><peace>
Z***ki Rady Mile widziane<peace>

---------- Aktualizacja posta 12-08-2012 03:05 ---------- Czas poprzedniego posta 06-08-2012 04:10 ----------

UUUUHHHH Aż się zaroiło od wpisów :bounce:

Czas na mały

Dzień 21

A Tutaj Tuż po ponownym naginaniu...

Jeśli ktoś mógł by ocenić jak roślinka się rozwija, jak na jej wiek był bym bardzo wdzięczny
Pozdrawiam i z góry dzięki za rady....
<peace><peace><peace><peace>

G

Gość

Guest
dobrze jest jak na 3 tygodnie :)
z fartem kolego i dobrego palonka :smokee:

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sklepie Growbox.pl na wszystko!

nasiona marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Polecany sklep z growkitami grzybów

Góra Dół