akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

[hps 150w][0,36m2] jade z grejfrutem

Wyszukiwarka Forumowa:

mamjuz

Active member
Buchów
0
siemasz, jest to moja pierwsza fotorelacja jak i uprawa. mam nadzieję, że dostnę od was trochę porad oraz uwag. a więc do sedna box- 60x60x130 światło- hps 150w gleba- ph bodajże 6,5, dorzuciłem karmezytu wentylacja- 1 właczający, 2 wyciągające i niedługo dojdzie 1 mieszający nawilżacz powietrza- jakiś najtańszy nawozy- weg biohumus, a na flo kupiłem plankton k i w planach coś z canny. Chyba że macie jakieś inne propozycje? nie chce przekroczyć kwoty 100zł. Fotoperiod- aktualnie 20/4 na flo 12/12 pomidor- out grapefruit fem trening- aktualnie lst oraz fim. mam nadzieje, że za kilka dni scrog :) krzaczek ma 26 dni. a o to on :) (zdjęcie robione 3 dni temu) będę wdzięczny za porady dotyczące kiedy przełączyć go na flo i ile jeszcze może urosnąć po przełączeniu fp. Boje się po prostu, że zabraknie mi w pewnym momencie wysokości boxa i plant się spali. W razie czego później można zamontować szybę?! da to coś?

NewHope

Well-known member
Buchów
0
Dobrze widze? Czyzbys uzyl miski zamiast donicy ? :] A chociaz narobiles dzior od spodu ?

mamjuz

Active member
Buchów
0
nie mam za bardzo w co wikększego ją przełożyć;/ chyba że masz pomysł co można kupić aby było szerokie i nie zajmowało wysokościowo dużo powierzchni. tak, zrobiłem dziury :) mam nadzieję, że 20 dziur średnicy 0.5cm-1cm starczy.

---------- Aktualizacja posta 15:46 ---------- Czas poprzedniego posta 15:35 ----------

wega mam zamiar cisnąć jeszcze z 15 dni. chce ją pokrzaczyć aby jak najwięcej miejsca zajęła. chyba, że kupię jeszcze jakieś dwa automaty bądź jeden i wrzucę je pod lampę :)

viledaszek

Well-known member
Buchów
1
nie mam za bardzo w co wikększego ją przełożyć;/ chyba że masz pomysł co można kupić aby było szerokie i nie zajmowało wysokościowo dużo powierzchni. tak, zrobiłem dziury :) mam nadzieję, że 20 dziur średnicy 0.5cm-1cm starczy.

---------- Aktualizacja posta 15:46 ---------- Czas poprzedniego posta 15:35 ----------

wega mam zamiar cisnąć jeszcze z 15 dni. chce ją pokrzaczyć aby jak najwięcej miejsca zajęła. chyba, że kupię jeszcze jakieś dwa automaty bądź jeden i wrzucę je pod lampę :)

ja w ikei i casto poszukalem i dostalem taka skrzynko/kuwete, sa we wszystkich rozmiarach i nie boj sie, masz jeszcze kupe miejsca, najwyzej bedziesz mial zabawe z lst :)

G

Gość

Guest

ziom to poszukaj czegoś bo masz szansę zrobić konkretnego monstera z konkretnym plonem :)))

mamjuz

Active member
Buchów
0
kupiłem taką skrzynię wymiarów 57x39x28 (wysokość).... ma około 47litrów. planuję to zmniejszyć aby w boksie zostawić trochę miejsca na krzaczek :) jaką wysokość dać tego pudła?

G

Gość

Guest
kupiłem taką skrzynię wymiarów 57x39x28 (wysokość).... ma około 47litrów. planuję to zmniejszyć aby w boksie zostawić trochę miejsca na krzaczek :) jaką wysokość dać tego pudła?

zrob tak żeby było z 20-25 litrów i będzie za***iście :)

mamjuz

Active member
Buchów
0
tzn ta wartość w litrach jest chyba nie miarodajna. więc prosiłbym o pomoc ile skrócić to pudło aby nie przesadzić :) nie chce potem walczyć z wysokością rośliny

G

Gość

Guest
tzn ta wartość w litrach jest chyba nie miarodajna. więc prosiłbym o pomoc ile skrócić to pudło aby nie przesadzić :) nie chce potem walczyć z wysokością rośliny

ona jest szeroka to skróć ją tak o 8 cm i powinno być dobrze :)

mamjuz

Active member
Buchów
0
przesadzona do donicy coś około 25 litrów. :) trochę więcej miejsca teraz ma, zrobiłem jej od nowa lst. Powiem wam że jest juz wojna z pomidorem. strasznie dużo odrostów. nie mam gdzie naginać;/ tzn jeszcze z tydzień podołam, ale potem już będę musiał dać jej urosnąć do wysokości siatki i dopiero naginać. dzisiaj odciąłem jej z 10 liści bo za mało miejsca było na główne łodygi. jest szansa że plon będzie w granicach 100g?

G

Gość

Guest
przesadzona do donicy coś około 25 litrów. :) trochę więcej miejsca teraz ma, zrobiłem jej od nowa lst. Powiem wam że jest juz wojna z pomidorem. strasznie dużo odrostów. nie mam gdzie naginać;/ tzn jeszcze z tydzień podołam, ale potem już będę musiał dać jej urosnąć do wysokości siatki i dopiero naginać. dzisiaj odciąłem jej z 10 liści bo za mało miejsca było na główne łodygi. jest szansa że plon będzie w granicach 100g?

ciśnij tak żeby cała powierzchnia była zapełniona roślinnością. Wysokością sie nie przejmuj bo tam masz miejsce:). Jak nic nie z***iesz to 80 g na pewno będzie :)

mamjuz

Active member
Buchów
0
staram się, ale przy takiej roślinie i tylu odrostach nie jest to łatwe;/ wydaje mi się, że roślina wolno rośnie i jest mała jak na swój wiek. dzisiaj ma równo miesiąc. fotkę dam później

---------- Aktualizacja posta 20:12 ---------- Czas poprzedniego posta 15:32 ----------

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół