• Chcesz pomóc w rozwijaniu forum i naszej pasji? Zamieść link do Forum.Haszysz.com na swojej stronie, blogu, powiadom znajomych na forach lub w komentarzach
akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

[hps 150w][0,3m2] [Trening] ---> 2x AMNESIA 1x White AFGHAN - SMOKE RAPORT

Wyszukiwarka Forumowa:

wilczyduch

Well-known member
Buchów
0
Powitać Wszystkich

Przyszła pora na drugi projekcik i 2-gą fotorelacje.
Przechodząc do konkretów, o to mój SETUP oparty na materiałach z odzysku:

BOX: 55x55x120 (cm) (karton gips) środek pomalowany białą farbą matową

OŚWIETLENIE
: HPS150 W + odbłyśnik na zamówienie o wym. 50x50cm zajmujący prawie całą górną powierzchnię boxa

WENTYLACJA
: 1x Wyciągający (łazienkowy fi 100mm) 1x Wtłaczający
(łazienkowy fi 100mm) 1x mieszający (made in casto...)
Filtr jeszcze nie założony - ale będzie węglowy made in homemade

ZIEMIA: AQUA SAVE + Perlit + piasek rzeczny + Keramzyt (góra/dół doniczki)

DONICZKI: 24x24x22 ~10 L

NASIONA: 2x Ogrinal AMNESIA
(Dinafem) oraz 1x WHITE AFGHAN

NAWOZY: Planton S, Planton K, Biohumus, ...reszta w trakcie do uzupełnienia

TRENING: FIM + LST + SCROG (zobaczymy w trakcie czy plany wyjdą)

FOTOPERIOD: standard 18/6 veg 12/12 flo

WARUNKI: Dzień Temp. 28'C , Noc Temp ok. 24'C

OGÓLNIE: Aktualnie "małe" mają 10 dzień Vega.
Kiełkowanie odbyło się bez problemów (szklanka, waciki, itd). Po około 36 h miały już ok 1 centymetrowy korzonek i poszły do ziemi. Kolejne ok. 48 h i wystawiły łebki na świat. :)

Pierwsze 3 dni stały pod marnym światłem w przejściowym boxie i niestety się powyciągały. Po 7 dniach trafiły do docelowych doniczek i zamieszkały we właściwym już domku.

Problemów póki co bark (i oby tak do końca) :)

Nauczony trochę już na błędach PRZEDE WSZYSTKIM muszę kontrolować ph i nie przeginać z nawozami.
Planowo chcę wykonać SCROG

LICZĘ na pomoc, podpowiedzi, porady, pochwały i z***y

A teraz foty:

BOX
ŚRODEK Z BAŁAGANEM

ODBŁYŚNIK

ŚRODEK Z ROŚLINKAMI

AMNESIA

WHITE AFGHAN

....i to na tyle <coolpalacz>

F.B.I

Well-known member
Weteran
Buchów
0
Siemka, no ładnie fotorelka sie zaczeła, bede pomagał. Moje tomaty są gdzies 1.5 tyg. do przodu wiec możesz zerkac. Odezwe sie na pw, a póki co to czekaj na trzy pięterka. Bede zerkał.

Prontoprosto

Well-known member
Buchów
2
siema , jak podłączyłeś te wentylatory łazienkowe ? one posiadają wtyczki bezpośrednio do kontaktu ? bo chciałem takie kupić do mojej n astępnej fotoleracji i pytanie jak to działa ewentułalnie jak się podłącza gdybyś mógł mi przybliżyć temat co i jak , z góry dzięki

F.B.I

Well-known member
Weteran
Buchów
0
wilczy jesli moge to cos poprawic w projekcie to tyle ze bym zdemontowal ten wentyl na wlocie bo jest zbedny, na pozór wydawaloby sie że co dwa to nie jeden ale nie w tym wypadku, chciałem kiedys polepszyc i załozyłem 180m3/h na wlocie i temperaturka rosła znacznie, ale to twoj box, a kolega pronto nie musi dawac dwóch wentyli, lepiej dac go jako mixer.

Prontoprosto

Well-known member
Buchów
2
wilczy jesli moge to cos poprawic w projekcie to tyle ze bym zdemontowal ten wentyl na wlocie bo jest zbedny, na pozór wydawaloby sie że co dwa to nie jeden ale nie w tym wypadku, chciałem kiedys polepszyc i załozyłem 180m3/h na wlocie i temperaturka rosła znacznie, ale to twoj box, a kolega pronto nie musi dawac dwóch wentyli, lepiej dac go jako mixer.

zadałem inne pytanie wyżej , jeśli znasz odpowiedź to odpowiedz xd

F.B.I

Well-known member
Weteran
Buchów
0
nie nie znam odpowiedzi bo nie jednemu psu na imie Burek, wilczy chyba nie napisał nazwy firmy i modelu, poza tym to sa wentyle w wiekszosci przypadków tzw. montażowe, do zabudowy w scianie lub suficie i jest odpalany razem z zapaleniem sie lampy wiec o wtyczce nie ma mowy, trzeba sobie załozyc kabel, kostka powinna byc przy wentylatorze, napiecie robocze 220v. Czy zaspokoiłem twoją ciekawosc?

wilczyduch

Well-known member
Buchów
0
voodoo dzięki za wsparcie dotyczące scroga. Buszek zaraz do ciebie leci. Co do wentyla wlot - zdemontuje i sprawdzę, bo szczerze mówiąc z góry założyłem że musi być wtłaczający, żeby obnizyc temp w boxie.

prontoprosto wentyle wtyczek nie mają. Musisz zorganizować przewód z wtyczka (dwu żyłowy). Można kupić w casto itd. Z przodu wentyla zdejmuje się osłonę, pod nią jest kostka do której podkręcasz kabelki "+" i "-" i gotowe.

Prontoprosto

Well-known member
Buchów
2
voodoo dzięki za wsparcie dotyczące scroga. Buszek zaraz do ciebie leci. Co do wentyla wlot - zdemontuje i sprawdzę, bo szczerze mówiąc z góry założyłem że musi być wtłaczający, żeby obnizyc temp w boxie.

prontoprosto wentyle wtyczek nie mają. Musisz zorganizować przewód z wtyczka (dwu żyłowy). Można kupić w casto itd. Z przodu wentyla zdejmuje się osłonę, pod nią jest kostka do której podkręcasz kabelki "+" i "-" i gotowe.

dzięki bardzo za poradę ,

sadowniczka

Well-known member
Buchów
0
będę śledzić - obstawiam, że wkrótce ciasno im się zrobi..

wilczyduch

Well-known member
Buchów
0
Czas na małego up`a

Aktualnie skończony 14 dzień Vega
Ogólnie rzecz ujmując warunki w boxie prawie niezmienne. Niestety temp podskoczyła do 32*C, ale przy tych upałach problem z temperaturą pewnie ma większość growerów. Żeby nie inwestować w dodatkowe wentylatory drzwi od boxa zostały uchylone na jakieś 5 cm - pomogło i temp spadła do 30*c

Sadowniczka - mam nadzieję, że twoje słowa się ziszczą i lada moment box się pięknie zazieleni

Voodoo - poniżej będą pytania do ciebie dotyczące rozpoczęcia scroga. Z wentylatorem zrobiłem próbę. Odłączyłem, wywaliłem. Generalnie różnicy nie było. Więc wrócił na swoje miejsce, i nadal pompuje swieże powietrze z zewnątrz

Fotki całości:

AMNESIA
rozwija się prawidłowo, ładnie rośnie, kolejne pięterka wychodzą do góry, kolor soczysty zielony, zapach już wyczuwalny.

Pytanie: nauczony poprzednią hodowlą, gdzie przenawoziłem rośliny, nie chcę rozpoczynać zbyt wcześnie nawożenia ich. Myślę o tym, żeby za jakieś 4-5 dni zacząć podawać biohumusem, oraz włączyć tez planton S. Czy myślicie że taki plan będzie odpowiedni?

Pozostaje też moment rozpoczęcia treningu. Nadal planuję scroga, więc pytanie w szczególności do kolegi voodoo, czy pora już rozpoczynac lst, i za ile dni toping

Foto AMNESIA no 1

Foto AMNESIA no 2

WHITE AFGHAN teoretycznie rozwija się prawidłowo, nie widać żadnych oznak chorób, ALE jakoś strasznie wolno rośnie. Jakby się zupełnie zatrzymała. Warunki te same co Amnesia, więc moje przypuszczenia sa takie, że po prostu geny są słabsze

Pytanie: próbowac ją czyms chemicznym pobudzac do życia i do szybszego wzrostu, czy jeszcze spokojnie poczekać z tydzień, i dać jej szansę.

Foto White Afghan

WSZELKIE PORADY MILE WIDZIANE :)

Kolejny UP jak się coś zadzieje, a jak nie to za jakieś 5-7 dni

Z fartem :jaraczz:

F.B.I

Well-known member
Weteran
Buchów
0
Siemka, tej ostatniej daj czas, spokojnie możesz zaczac nawozic, jak masz obawy daj 50%, na toping poczekaj jeszcze az wyskoczy jeszcze jedno pietro, daj foto za trzy, cztery dni i wszystko bedzie jasne, ładne zdrowe rosliny, temperatura troche je spowalnia, roslina oddaje max wody zeby sie schładzac, wzrost zchodzi wtedy na drugi plan, postaraj zbic na 28st. Albo suplementuj co2

wilczyduch

Well-known member
Buchów
0
temperatura troche je spowalnia, roslina oddaje max wody zeby sie schładzac, wzrost zchodzi wtedy na drugi plan, postaraj zbic na 28st. Albo suplementuj co2

Właśnie wiem, że z temperaturą jest nie do końca dobrze :) ale te upały utrudniają kontrolę:pl: . Myślę żeby wentyla wtłaczającego zmienić na razie na wyciągającego, wrzucić go na górę pod lampe. Zastawie wtedy na dole pasywny wlot.
Zobaczymy co z tego wyjdzie, i czy będzie pozytywny efekt.
co2 planuje wdrożyć do boxa, ale jeszcze nie podjąłem decyzji w jakiej formie. Koszty niestety muszę "ciąć" więc pójdzie najprawdopodobniej własnej roboty bimbrownik

wilczyduch

Well-known member
Buchów
0
minęło 7 dni od ostaniach zdjęć, więc pora na kolejnego UP`A

Aktualnie skończony 21 dzień Vega

A więc po kolei:
Nie było mnie parę dni przy moich maleństwach. 16 dnia vega dostały duże podlanie (aż do przelania dołem) wraz z pełną dawką biohumusa. Przyjechałem 20 dnia vega i pojawiły się widoki i miłe i martwiące me oko.
Widzę wyrośnięta kapustę (2xAMNESIA) :) i za***iście się zaskoczyłem że w przeciągu 5 dni mojej nieobecności pomidory tak mi zareagowały. AFGHAN też podskoczył, wygląda na zdrowego.
Ale żeby nie było za pięknie, oprócz wzrostu, AMNESIE oklapły

PYTANIE: zastanawia mnie fakt oklapnięcia. Co mogło być przyczyną. Staram się podlewać raz na kilka dni, więc chyba to nie wina przelania. Generalnie liście są soczyste zielone, zapach prawidłowy, łodyga zdrowa.

Lecimy dalej z kolejnymi info
temperatura nieco opanowana. Wtłaczający poszedł na górę i pełni rolę wyciągającego, na dole został wlot pasywny. Temp. w dzień w granicach 28*C .Jeżeli przyjdą upały i będą kłopoty, zamontuję wówczas szybę

Co2 jeszcze nie dostarczone - jak wyżej pisałem nie było mnie kilka dni, więc w tym tygodniu będę montował obowiązkowo jakiś bimbrownik - wiem że niektórzy nie wierzą w wydajność bimbrowników, ale spróbuję na własnej skórze czy przynosi to jakieś efekty.

Trening rozpoczęty :)
Poszło LST, pomidorki zostały położone i porozciągane. Nie kładłem ich całkowicie na glebie, bo nie lubię jak pokładają się w ziemi. Wole mieć swobodny dostęp do podlewania, ewentualnej przycinki, itd. dlatego łodyga jest ok 5 cm od gleby
Dodatkowo Amnesie dostały FIM`a, zobaczymy za parę dni jak zareagują.

I w zasadzie to tyle - wracam do pracy, a poniżej kilka fotek z treningu :)

AMNESIA

FIM

AFGHAN

Czekam na komentarze, POMOC, rady, i tradycyjnie "itd, itp" :)

Z fartem, pzdr dla wszystkich którzy kibicują :smokee:

D

delete

Guest
Od przesuszenia też potrafią liście oklapnąć.., ciekawe co za palenie z tej Amnezji będzie - z fartem ;)

F.B.I

Well-known member
Weteran
Buchów
0
Ogólnie ładnie, kiedy robiłes fotki?... Jesli zaraz po odpaleniu lampy to normalne ze były oklapniete po nocnym odpoczynku. Może były tez przesuszone jak kolega wyżej napisał, ale lepiej jak przyschnie niz ma byc błoto bo to najgorsza rzecz, jak planty sa przelewane

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół