- Buchów
- 0
kiedy robiłes fotki?...
fotki robione były wczoraj, te oklapnięte wyciągnąłem do fotek kiedy miały "noc". Generalnie jakoś się nie spinam tym, bo w "dzień" fajnie zareagowały i podniosła się do góry. Teraz jest już po treningu więc poobserwuje co się będzie dziać w nocy. Poza tym dzisiaj mija 6 dzień bez podlewania więc dostaną podlanie + planton S
tyler- sam jestem ciekaw, wybrałem je bo podobno to stuff z wyższej półki. Zobaczymy czy faktycznie jest tak dobra jak piszą userzy
---------- Aktualizacja posta 12-08-2012 12:00 ---------- Czas poprzedniego posta 07-08-2012 14:30 ----------
KOLEJNY UP
pomimo nie za dużego zainteresowania fotorelacją
Mamy już skończony 27 dzień VEGA
Problemy z temperaturą póki co w pełni opanowane, pogoda tez w tym sprzyja.
Co do lekko oklapniętych liści, może faktycznie odpoczywają sobie nocą, choć przyznam szczerze, że przy pierwszej uprawie takiego zjawiska nie zauważyłem. Ale tak jak pisałem wczesniej nie traktuję tego jako problemu, ponieważ panienki są ślicznie zielone i ładnie pachnące jak 18-tka przed wyjściem na disco <lol>
LST poprawiane co drugi dzień, aby odsłaniać szczyty, odginać, naginać, doginać i robić wszystko, żeby miały jak najwięcej słoneczka
FIM (a chyba jednak wyszedł toping
Podlewanie na przemienne co 3-4 dni. Bihumus, Planton S, Biohumus....
Póki co, jakiś szczególnie niepokojących oznak nie widzę, choć przyznam szczerze, że wyczekuje już trochę z niecierpliwością, kiedy wystrzelą z rozrostem po przeprowadzonym FIM`ie
I przyszła pora na foty, ale jeszcze pytanka dwa :
- czy już pora do przymierzenia się do scroga czy jeszcze poczekać aż szczyty się powyciągają i rozrosną?
- jak długo przetrzymać je jeszcze na vegu aby scrog był w mierę jak najlepiej ogarnięty? wstępnie planowałem potrzymać je jeszcze ok 2 tygodni, tak żeby zmienić fotoperiod 40 dnia zycia
no i foty zrobione kiedy miały panienki noc:
AMNESIA
White AFGHAN
Do kolejnego up`a i tradycyjnie czekam na oceny, pomoc i poprawki