akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

Hps 150w

• Autor wątku Usunięty 51004
  • Data rozpoczęcia
Wyszukiwarka Forumowa:
U

Usunięty 51004

Guest
Witam mam boxa 120x60x60 hps 150w w boxie mam temperaturę 24 stopnie, koło kwiatków temperatura 35 stopni. Odległość jakieś 80 cm do donicy. Boxa trzymam w nie ocieplony budynku. To normalne ?

BetonowyDaniel

Edward A. Murphy
Buchów
10,349
Odznaki
12
Boxa trzymam w nie ocieplony budynku. To normalne ?
a to już zależy. Niektórzy trzymają na strychu, inni na poddaszu a jeszcze inni w szafie.
Mam nadzieję, że pomogłem :)

I na bank nie masz boxa 120x60x60 tylko 60x60x120. Niski. Jakąś wentylację masz?

FrankoFranek

Well-known member
Buchów
2,748
Hps w małym boxie tak się będzie grzać, podkręć wyciąg powietrza.

U

Usunięty 51004

Guest
Dałem szybę szklana 10 cm od lampy i temperatura spadła o jakieś 7 stopni na 27-28 przy kwiatkach . Może tak zostać?

Eko

997
Weteran
Buchów
26,306
Odznaki
13
po pierwsze trzeba sie nauczyc jak i gdzie mierzyc temperature, drugie uczucie na skorze wlasnej reki, podkladasz reke nad same rosliny jesli jest przyjemne przez 30sekund to jest ok, po trzecie wymiar boxa!, po czwarte dopasowana wentylacja o ile w ogole takie cos masz! a na szybe siku zrob bedzie jeszcze chlodniej, 80 cm to duza wysokosc od lamy beda wyciganiete chociaz cholera wie jaki ty masz box

U

Usunięty 51004

Guest
a to już zależy. Niektórzy trzymają na strychu, inni na poddaszu a jeszcze inni w szafie.
Mam nadzieję, że pomogłem :)

I na bank nie masz boxa 120x60x60 tylko 60x60x120. Niski. Jakąś wentylację masz?
Jasne że mam ale nie działa na promień światła z lampy hps

U

Usunięty 51004

Guest
po pierwsze trzeba sie nauczyc jak i gdzie mierzyc temperature, drugie uczucie na skorze wlasnej reki, podkladasz reke nad same rosliny jesli jest przyjemne przez 30sekund to jest ok, po trzecie wymiar boxa!, po czwarte dopasowana wentylacja o ile w ogole takie cos masz! a na szybe siku zrob bedzie jeszcze chlodniej, 80 cm to duza wysokosc od lamy beda wyciganiete chociaz cholera wie jaki ty masz box
Mam czujnik położony przy kwiatkiatku pokazywało mi 33-37 zamontowałem szybkę teraz jest ok 27-28 w growboxie 24.
Listki zrobiły się żółte na jednym kwiatku, jeden kiełek chyba spaliło. Mam wentylator kanałowy 100/170 165m3 połączony z filtrem węglowym

Eko

997
Weteran
Buchów
26,306
Odznaki
13
Muszą się fachowcy wypowiedzieć i reszcie

U

Usunięty 51004

Guest
To jest podstawa.
Wloty powietrza masz ? Pasywny ?
Wyciąg szczelny ?
Mam nie czuje żeby wyciągał ciepłe powietrze, za to czuć że zaciąga chłodne z zewnątrz ale raczej szczelny jest, oklejony silikonem do okoła

emit

Well-known member
Buchów
28
Mam czujnik położony przy kwiatkiatku pokazywało mi 33-37 zamontowałem szybkę teraz jest ok 27-28 w growboxie 24.
Listki zrobiły się żółte na jednym kwiatku, jeden kiełek chyba spaliło. Mam wentylator kanałowy 100/170 165m3 połączony z filtrem węglowym

Mam nie czuje żeby wyciągał ciepłe powietrze, za to czuć że zaciąga chłodne z zewnątrz
Czuc nie bedziesz bo wieje a odczucie zawsze chlodne.zdejmij na poczatek filterek poniewaz nie jest konieczny w pierwszych tygodniach.otwor pasywny by sie przydal dobry.Ja mam waporyzer wraz z wiatrakiem.lipny tani ale wilgoc trzyma dobrze oraz chlodzi a ruch w boxie sie przyda.Nic tylko cos musi wyciagac ta temperature. <peace>
Teoche duzo jak na taka szafke.Moze intensywnosc swiatla pali liscie????Na ile % oswietlenie masz wlaczone?

Ostatnia edycja:
U

Usunięty 51004

Guest
Czuc nie bedziesz bo wieje a odczucie zawsze chlodne.zdejmij na poczatek filterek poniewaz nie jest konieczny w pierwszych tygodniach.otwor pasywny by sie przydal dobry.Ja mam waporyzer wraz z wiatrakiem.lipny tani ale wilgoc trzyma dobrze oraz chlodzi a ruch w boxie sie przyda.Nic tylko cos musi wyciagac ta temperature. <peace>
Teoche duzo jak na taka szafke.Moze intensywnosc swiatla pali liscie????Na ile % oswietlenie masz wlaczone?
Otwór pasywny ma u mnie średnicy ok 10 cm, zamówiłem wiatrak komputerowy 2 szt żeby jednen wciągał zimne powietrze drugi jako mieszak, na sto procent intensywność światła, nie ma regulacji lampa. Zamowilem lampę ledowa. Zobaczymy co z tego będzie

emit

Well-known member
Buchów
28
Otwór pasywny ma u mnie średnicy ok 10 cm, zamówiłem wiatrak komputerowy 2 szt żeby jednen wciągał zimne powietrze drugi jako mieszak, na sto procent intensywność światła, nie ma regulacji lampa. Zamowilem lampę ledowa. Zobaczymy co z tego będzie
1 to za malo.Ja mam 4 :) i jest dobrze a mam same ledy...ledy....no zarowki zwykle.Mam otwor pasywny.Pamietaj ze jak dasz za duzo wentylacji to mozesz przykryc otwor pasywny zeby mnie wentylowalo.Ja tez regularnie wietrze pomieszczenie.Szczelnosc boxa calego tez jest wazna poniewaz lepiej wentylacja ciagnie bo nie ma lewego powietrza.Im wieksze krzaczki tym wiecej wilgotnosci i wiekszy skwar w srodku.Jak wentylacji dasz wiecej to wilgotnosc spadnie rownierz.To raczej normalne bedzie.Jak nie masz waporyzera to nastawiaj sobie sloikow malych z woda.wode przegotuj i wystudz.Ja mam fajny wentylatoro-waporyzer.Jak da sie tutaj prywatna wiadomosc na pisac to napisz to wysle Tobie.

U

Usunięty 51004

Guest
Muszą się fachowcy wypowiedzieć i reszcie
Jest szansa że krzaczek się odbije? Miał stres od lampy, widzę że rośnie tylko ten jeden liść. Nowe liście nie wychodzą

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół