U
Usunięty 51004
Guest
Witam mam boxa 120x60x60 hps 150w w boxie mam temperaturę 24 stopnie, koło kwiatków temperatura 35 stopni. Odległość jakieś 80 cm do donicy. Boxa trzymam w nie ocieplony budynku. To normalne ?

a to już zależy. Niektórzy trzymają na strychu, inni na poddaszu a jeszcze inni w szafie.Boxa trzymam w nie ocieplony budynku. To normalne ?
Jasne że mam ale nie działa na promień światła z lampy hpsa to już zależy. Niektórzy trzymają na strychu, inni na poddaszu a jeszcze inni w szafie.
Mam nadzieję, że pomogłem
I na bank nie masz boxa 120x60x60 tylko 60x60x120. Niski. Jakąś wentylację masz?
Mam czujnik położony przy kwiatkiatku pokazywało mi 33-37 zamontowałem szybkę teraz jest ok 27-28 w growboxie 24.po pierwsze trzeba sie nauczyc jak i gdzie mierzyc temperature, drugie uczucie na skorze wlasnej reki, podkladasz reke nad same rosliny jesli jest przyjemne przez 30sekund to jest ok, po trzecie wymiar boxa!, po czwarte dopasowana wentylacja o ile w ogole takie cos masz! a na szybe siku zrob bedzie jeszcze chlodniej, 80 cm to duza wysokosc od lamy beda wyciganiete chociaz cholera wie jaki ty masz box
Nic to nie daje, jedynie przy uchylonym boxie stabilizuje się temperatura. Może wiatrak mieszający pomoże?Hps w małym boxie tak się będzie grzać, podkręć wyciąg powietrza.
To jest podstawa.Może wiatrak mieszający pomoże?
Mam nie czuje żeby wyciągał ciepłe powietrze, za to czuć że zaciąga chłodne z zewnątrz ale raczej szczelny jest, oklejony silikonem do okołaTo jest podstawa.
Wloty powietrza masz ? Pasywny ?
Wyciąg szczelny ?
Mam czujnik położony przy kwiatkiatku pokazywało mi 33-37 zamontowałem szybkę teraz jest ok 27-28 w growboxie 24.
Listki zrobiły się żółte na jednym kwiatku, jeden kiełek chyba spaliło. Mam wentylator kanałowy 100/170 165m3 połączony z filtrem węglowym
![]()
![]()
Czuc nie bedziesz bo wieje a odczucie zawsze chlodne.zdejmij na poczatek filterek poniewaz nie jest konieczny w pierwszych tygodniach.otwor pasywny by sie przydal dobry.Ja mam waporyzer wraz z wiatrakiem.lipny tani ale wilgoc trzyma dobrze oraz chlodzi a ruch w boxie sie przyda.Nic tylko cos musi wyciagac ta temperature. <peace>Mam nie czuje żeby wyciągał ciepłe powietrze, za to czuć że zaciąga chłodne z zewnątrz
Otwór pasywny ma u mnie średnicy ok 10 cm, zamówiłem wiatrak komputerowy 2 szt żeby jednen wciągał zimne powietrze drugi jako mieszak, na sto procent intensywność światła, nie ma regulacji lampa. Zamowilem lampę ledowa. Zobaczymy co z tego będzieCzuc nie bedziesz bo wieje a odczucie zawsze chlodne.zdejmij na poczatek filterek poniewaz nie jest konieczny w pierwszych tygodniach.otwor pasywny by sie przydal dobry.Ja mam waporyzer wraz z wiatrakiem.lipny tani ale wilgoc trzyma dobrze oraz chlodzi a ruch w boxie sie przyda.Nic tylko cos musi wyciagac ta temperature. <peace>
Teoche duzo jak na taka szafke.Moze intensywnosc swiatla pali liscie????Na ile % oswietlenie masz wlaczone?
1 to za malo.Ja mam 4Otwór pasywny ma u mnie średnicy ok 10 cm, zamówiłem wiatrak komputerowy 2 szt żeby jednen wciągał zimne powietrze drugi jako mieszak, na sto procent intensywność światła, nie ma regulacji lampa. Zamowilem lampę ledowa. Zobaczymy co z tego będzie
Muszą się fachowcy wypowiedzieć i reszcie