• Chcesz pomóc w rozwijaniu forum i naszej pasji? Zamieść link do Forum.Haszysz.com na swojej stronie, blogu, powiadom znajomych na forach lub w komentarzach

nasiona marihuany

HPS 250 w boxie 60x60x140

Wyszukiwarka Forumowa:

Mystery Shopper

Well-known member
Buchów
0
Szalom dobrzy ludzie,

Wałkuje forum od ponad roku, za sobą mam 2 całkiem przyzwoite mikro uprawy w pcboxie, ale w końcu dojrzałem (w sensie żona zezwoliła ;) do przesiadki na coś większego...

W związku z powyższym 2 małe pytanka:

Czy w boksie Dark Street 60x60x140 z wentylatorem wyciągającym osiowo-kanałowym 220/280m3/h fi 125mm + jakimś mieszającym na lampę ogarnę temperaturę? Na cooltube nie styknie już mi sianka, więc ewentualnie rozwiązaniem będzie szyba pod odbłyśnikiem... Da radę?

Druga sprawa, to proszę o opinie n/t żarówki Osram NAV-T Super 4, 250W. Jest ok, czy może zainwestować w coś innego, lepszego?

Z góry dzięki za pomoc
M

vikeor

Well-known member
Weteran
Buchów
0
Powieszchnia .36 m2

Minimalnie: 10800 Lumenów
Srednio: 14400 Lumenów
Optymalnie: 18000 Lumenów

Wlasne: 18000 Lumenów

Reszte oblicz sam.

Mystery Shopper

Well-known member
Buchów
0
Powieszchnia
??
A co to takiego?
Chyba coś, w czym się coś powiesza?
Hmmm. Nie wiem...

Tak na poważnie: gdybyś przeczytał moje pytanie, a nie jak się domyślam, tylko temat, zwróciłbyś uwagę, że nie pytam o lumeny...

vikeor

Well-known member
Weteran
Buchów
0
??
A co to takiego?
Chyba coś, w czym się coś powiesza?
Hmmm. Nie wiem...

Tak na poważnie: gdybyś przeczytał moje pytanie, a nie jak się domyślam, tylko temat, zwróciłbyś uwagę, że nie pytam o lumeny...

Tekst skopiowany z kalkulatora wiec to nie mój błąd :p
Chodzilo mi o to ze tak jak kolega nade mna pisze... goraczo bedzie!

Ostatnia edycja:

Papasmerf

Well-known member
Buchów
4
Wentylator mocny, box wcale nie, aż tak mały, według mnie da rade, jak nie:wsadzisz szybę i na pewno da.

Wsadź sprawdź, ja mam 250, box nie cały metr wysokości + lampa powierzchnia podobna jak uciebie, szybe + went. komp wywalający powietrze z odbłyśnika (ala cooltube ale zwykła szyba i odbłyśnik w formie klosza), wentylator podstawowy słabszy o 40% i daje rade: 25-34 C w słońcu zależy od tremp. powietrza.

Ważne żeby dobrze otwory zrobić - powietrze ma lecieć z dołu do góry przez całego boxa.

Powodzenia.

Kopiacy Ptak

Well-known member
Buchów
0
co wy pie****icie sam mam 250 i 4 komputerowe wiatraki mi wystarczaja podlaczaone pod wieksza moc
jednego wiatraka umiescilem na splecionym twardym drucie i moge go ustawiac jak chce i gdzie chce nie wiem w czym wy macie problemy

podlacz sobie wiatraki 12 vatowe pod 20 watowe zasilacze szeregowo
i masz takie chlodzenie lampy i wentylacje ze nic wiecej nie potrzeba przejechalem tak 3 uprawy i mi sie nie spalili do dzisiaj smigaja jak nalezy jezeli masz wrazenie ze kreca sie wolniej niz na normalnym zasilaczu zobaczysz ze za minute dwie sie rozkreca fakt glosno chodza ale chlodza za***iscie

nie bedzie goraco jak to rozkminisz pobaw sie pradem pokombinuj juz nie jednego zdziwilo jak takie male gowniekna na zwiekszonej mocy chodza
pozdrawiam

pozdrawiam
ja swoje podlaczylem pod zasilacz do laptopa dela

Mystery Shopper

Well-known member
Buchów
0
Dzięki bardzo Panowie Papasmerf i Kopiacy Ptak,

Na wypowiedziach osób, które w podobnych warunkach działały/działają zależy mi najbardziej. Szacunek zatem.

Gdyby któryś z doświadczonych growerów chciał się jeszcze nad moim pytaniem pochylić byłbym b. wdzięczny.

Raz jeszcze proszę o opinie n/t żarówki Osram NAV-T Super 4 250W - będzie dobra? Uprawia ktoś na niej? Chcę na niej lecieć na weg'u i flo i mam małe obawy czy będzie ok? Może ktoś polecić jakąś dobrą żarówkę 250W? Czy nie mam się wten temat za bardzo zagłębiać, bo każda będzie dobra?

Z góry dzięks
M.

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sklepie Growbox.pl na wszystko!

nasiona marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Polecany sklep z growkitami grzybów

Góra Dół