- Buchów
- 0
SIEMANO !!!
Poprzednie zbiory jeszcze nie wyschły dobrze, ale sadzenie wciąga bardziej niż palenie :spalony:
Więc kolejny grow już przyszykowany
Tak to wygląda w założeniu :
Więc kolejny grow już przyszykowany
Tak to wygląda w założeniu :
Grow box : 96x36x140 [0,35m2]
Oświetlenie : HPS 250W OSRAM Plantastar w Cool Tubie + Balast Elektroniczny Elektrox
Wentylacja : Wentylator TD Silent 160m3/h + filtr węglowy 160-240m3, wentylator komputerowy wprowadzający, wentylator mieszający
Nawilżacz powietrza : raczej go nie zmieszczę, więc chyba będę musiała wsadzić butelki z wodą…
Miernik PH : Fastech
Donice : 3x Air-pots 15L
Podłoże : Plagron Cocos 50L
Nawozy : Plagron Coco A+B, Roots, Enzymes, Green Sensation, PK 13-14, PH+, PH-
Nasiona : 2x Bubblegummer od FS, 1x Black Sugar od FS
Trening : LST + FIM + Myślę nad siatką, bo fajnie by się w boxie ułożyła.
Będzie to w sumie moja druga uprawa, pierwsza była pod cfl, w microboxie, na automacie, w ziemi. Więc zupełnie inna od poprzedniej. Trochę porwałam się z tą uprawą w kokosie, ale jakoś chyba dam radę ;-) mam nadzieję, że z Waszą pomocą.
Trochę informacji czytałam w necie, głównie na zachodnich stronach, bo u nas trochę mało tego jest.
Ale do rzeczy. Plan jest taki – zarodki już pływają w wodzie, jak tylko zatoną trafią na chusteczki. Później chciałabym je wrzucić już do docelowych donic, żeby się nie bawić w przesadzanie, bo w kokosie jeszcze nie przesadzałam i nie wiem czy czegoś nie spieprze.
No i od razu pojawia się pierwsze pytanie. Czy wszystkie suple przeznaczone do wega, mam lać od razu ? Kokos jest jałowy, więc niema żadnych elementów odżywczych jak gleba. Więc przypuszczam że powinnam lać od razu. Ale czy w momencie jak wsadzę kiełek do podłoża, czy dopiero jak wysunie się na powierzchnię ?
Wieczorem wrzucę fotki boxa. Pozdrawiam!