• Chcesz pomóc w rozwijaniu forum i naszej pasji? Zamieść link do Forum.Haszysz.com na swojej stronie, blogu, powiadom znajomych na forach lub w komentarzach
akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

[HPS 250w] Szał PaŁ 1x(G13 X Haze) & 4x(Cheese) od Buddha Seeds

Wyszukiwarka Forumowa:

F.B.I

Well-known member
Weteran
Buchów
0
SZAŁ PAŁ idzie na flo

czesc i czołem, witam kolegów, po kilku dniach ciszy w temacie powracam z fotkami panienek, sa piekne zdrowe i już nie tak łyse jak ostatnio, croping powiódł sie równie dobrze, choc przyznam ze nie robiłem tego wczesnie bo sceptycznie podchodziłem do tej techniki, ale na fotce widac ze złamania swietnie sie pogoiły i jakby dodały plantowi doładowania, bo teoretycznie powinien byc bardziej zestresowany, ale wcale sie nie opuscił co do reszty, wrecz przeciwnie. Dzis dostały pierwszy dzien floweringu zeby zastapic dojzewającego "czisa"

ogladajcie i komentujcie, aha dodam ze ta uprawa bedzie na nawozach gh flora ale bez explode'a mysle ze teraz czas na carboload i big bud, z racji tego ze hammerhead jest wycofany, a szkoda.

Natural

Well-known member
Buchów
1
roznica tygodnia a taki przyrost
pieknie.... nie ma to jak hydro <wodna>

F.B.I

Well-known member
Weteran
Buchów
0
Siemanko koledzy, z racji że jestem zawalony robotą i na weekend wyjeżdzam, zrobie szybkiego up'ka z trzema fotkam, na razie nic sie nie dzieje, oprócz burzliwego rozrostu plantów, od paru dni na flo, srodki powoli zaczynają sie składac go góry, zdrowe soczyste i chetne do ataku.

widac ze trzy z tyłu to faworytki no i ten hejzik mnie zadziwia, bardzo kompaktowo sie rozrasta, równo z serami bardzo 5.

masa korzeniowa już jest gotowa do zasilenia wielkich pał, ale jeszcze zwiekszy objetosc 2-3 razy. Za tydzien trafią do namiotu pod 600w. Pozdrawiam koledzy i z fartem do konca.:smokee:

ZielonyPrzyjaciel

Well-known member
Buchów
0
O ku**a, ale kocur z Ciebie. Super golenie, nie do poznania roślinki.

Porównanie miażdżące:

normal_010%7E1.JPG

normal_CIMG1044.JPG

F.B.I

Well-known member
Weteran
Buchów
0
Siemka, witam wszystkich po przerwie, wazny wyjazd pokrzyzowal mi plany, rosliny zostaly bez kontroli na 4 dni, i co?....kupa... przeroslo.... siatka juz odpada, ale to nic, nastepna uprawa bedzie taka jak powinna, dodalem jeszcze lampe uv, bo juz mnie wk***ial ten syf w zbiorniku po jakims czasie, sadze ze klopot z glowy. Koledzy tylko badzcie wyrozumiali, nie mialem czsu i szafa babci troche sie sk***ila ale co tam, dobra zabawa to podstawa, z fartem panowie z fartem!!!

Haze na froncie rosnie bardzo fajnie, wszystkie odrosty rowne jak zywoplot, ser nadal nieokielznany...kur.a!

---------- Aktualizacja posta 01-09-2012 18:24 ---------- Czas poprzedniego posta 30-08-2012 15:59 ----------

siemka, panowie ogladac, dumac i pisac, jedno hydro, jeden system, jeden plant bez oznak deficytu a pozostałe cztery wykazuja typowe oznaki niedoboru azotu, 3 tydzien flo, ec 2.2, ph 5.8 dawki na 10L 10ml micro,5ml grow,15ml bloom, 20ml big bud, 10 ml carboload, co jest grane?

zdrowy plant od dołu az do góry

wczesniej w uprawach takie cos nie miało miejsca, w tym stadium oczywiscie.

Fidel Gastro

Stary wyjadacz cukierasków...
Weteran
Buchów
4
Rozumiem ze to sery maja niedobory?Jak C.Caramba kiedys juz pisal ze sery lubia konskie dawki azotu na flo :smokee:

Papasmerf

Well-known member
Buchów
4
Ciekaw jestem takiego golenia, bo do niedawna bylem zwolennikiem pozostawiania wszystkiego, ale ostatnio zastanawiam sie nad takimi metodami.
Musze wiecej poczytac, no i bede obserwowal.
Powodzenia

Hehe widzisz to działa tak zę jak planty są zdrowe to stresu prawie nie widać, zresztą ja też uważam że jak chcemy szybko dojść lepiej nie obcinać, ale popatrz na to tak:

tracisz 2/3 tygodnie na veg + koło 5 dni na regeneracje, mielisz krzaki na mniejsze i masz mniejsze krzaki (w sensie ze się mieszczą w boksie) a system korzeniowy masz jakby 2 razy większej rośliny, co daje potencjał na flo... a krzak nie musi byc 2metrowy... .

Ciekawe i dopiero ta fotorelacja mi sens tego golenia pokazała :)

F.B.I

Well-known member
Weteran
Buchów
0
Głownie serki oprócz jednego, ten jeden ma zero oznak, hejzik ma lekko rozjasnione liscie, od wczoraj jakby sie zatrzymało, nie ma postepownia. Topki mają ładne wiatraki, najbardziej ucierpiały dolne partie. Czy możliwe jest aby podczas mojej nieobecnosci 4 dni, rosliny miały dolewke wody i zabrakło im azotu? I zaczeła pobierac z lisci.... Dziwne, bardzo szybko jakos. Ps. Papa trafił z wypowiedzią, ile na dole tyle na górze!

happytomato

Well-known member
Buchów
0
Jeden plant vs cztery planty, dwa rózne gatunki, nie ma co dumać, ktoś tu coś komuś podkrada.

Edit: jakoś zgubiłem 3 strone, nie widziałem odpowiedzi, heheh.

F.B.I

Well-known member
Weteran
Buchów
0
Siemka, żółkniecie ustało całkowicie, topki sie zielenia, zobaczymy, czas pokaże co z tego wyrosnie, kiedy jest sie blisko nich czas tak powoli przemija, a kiedy jest sie daleko wystarczą zaledwie cztery dni by wszystko poszło nie tak.

F.B.I

Well-known member
Weteran
Buchów
0
siemka, tak jak pisałem żółkniecie ustało, sądze że najprawdopodobniej był to efekt przerwy w dostawie azotu, nie było mnie cztery dni i moja połowa dolewała tylko wode, mysle że dają rade aż do konca

To tyle na razie, pozdrawiam.:zjarany:

hamach

Well-known member
Buchów
0
Czy ja dobrze widzę,że temp.pożywki ma 29 stopni?:zombi:,czy to może ph metr?

F.B.I

Well-known member
Weteran
Buchów
0
siemka, nie pożywka ma 25.7st ten drugi to ph metr ale odczytałes na odwrót... haha... tak sie cyferki zgrały ze wspak tez można odczytac, ph 5.62

hamach

Well-known member
Buchów
0
pożywka ma 25.7st
Temperatura jest dość wysoka,a powiedz,czy w upalne dni nie miałeś jeszcze więcej?,czy np przy 27-28 stopniach rośliny będą rosną normalnie?,czy szlag trafi korzenie,bo w lato jak na dworze gorąco to bez klimy nie obniżysz temp.,chyba,że chiller. Pytam bo wszyscy wołają,że korzenie to do 23 stopni.Przepraszam za OT.

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół