akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

[hps 2X 600W][2,78m2] 10 X AK47 , 5 X Big Bud, 5 X Amnesia, 1 X Iced

Wyszukiwarka Forumowa:

younggrower22

Well-known member
Buchów
0

Witam. Jak widac wyzej ruszylem z tematem :D W zwiazku z tym mam pytanie co do temperatury i wilgotnosci a mianowicie gdy zostawilem urzadzenie pomiarowe na donicach bezposrednio pod lampa po 17h wskazywalo 34 stopnie oraz 26% wilgotnosci . Mysle sobie co do chu*a skoro stoje w boxie i takiej temperatury za chu*a nie odczuwalem a i gdy przylozylem reke na wysokosc donicy tez jej nie czulem. Po powieszeniu go na tylnej sciance (widac na zdjeciu ) po godzinie temp zeszla do 25 stopni a wilgotnosc podskoczyla do 48%. Czy to mozliwe???? O co tu chodzi i co z tym zrobic ?????

A tu specyfikacja uprawy:

Growbox :

Zrobiony z plyt karton gipsowych pokrytych mylarem (190cm/150cm/200cm)

Oswietlenie :

2 X 600W phytolite autoflowering w cooltubie fi 125

Gleba:

Canna Terra Professional

Donice:

Jak narazie 1,5l , przesiadka za okolo 1,5 tyg do docelowych 14L

Wentylacja:

2 wdmuchujace 280m3, 1 wydmuchujacy bezposrednio do otworu wentylacyjnego , 1 mieszajacy zwykly marketowy wiatrak.

Trening:

LST

Nasiona feminizowane:

10X AK47 , 5 X Big Bud, 5 X Amnesia , 1 X Ice

Mam pytanie co do tych zarowek , dedykowane sa roslina autokwitnacym czy nadaja sie do nie AF`ow ??

Pozdro

Natural

Well-known member
Buchów
1
ladny projekcik widze odpalasz
ostatnio bylo na co popatrzec
takze zasiadam w pierwszym rzedzie <joint>

żarniki na pewno beda dobre choc na veg poleca sie MH.
co do wilgotnosci to zawsze na sciankach jest wieksza

jak dlugi veg planujesz?

powodzonka <wodna>

D

delete

Guest
Zapowiada sie ciekawie choc troche za duzo panien w/g mniei jeszcze 14L donice. Jak masz zamiar dac dlugiego wega to spoko ale co z tym idzie troche moze ci braknac miejsca. Same donice beda ciasno nie mowiac o rozkrzaczonych laseczkach. Trzymam kciuki i z fartem

G

Gość

Guest
Nom szykuje sie ładny grow.
Wilgotność na początku mała i zroznicowana bo male planty i mała transpiracja.
Do tego hpsy suszą powietrze .
Za 2-3 tyg wilgotność podskoczy konkretnie.
Na ten czas wstaw tam nawilżacz lub wiadra z woda żeby min 50% było
bo 26% to bardzo sucho.
Amnezje powinny być najwyższe więc daj je pod ściany.
Później BB i w srodek najniższe genem AK i ICED(tego kocha pleśń)

Went 2 wtłaczające po 280-(jak dla mnie zbedne ,lepiej konkretny wyciagający)
A wyciagajacy jaki(ile m3/h)?Masz filtr?

Jak juz kleciłeś sam mogłeś zrobić h250 cm.

190-(25 doniczka)-(50 cm od szczytów)-(10 podwieszka)
zostaje 105cmna planta.
Czyli Veg nie dłuższy jak 3 tyg bo ich nie ogarniesz.(chyba że wolno beda szły)
A może w scrog byś to zrobił?

younggrower22

Well-known member
Buchów
0
Weg bedzie trwal 30 dni poprzedni wwxbb trzymalem tyle i nie byly wieksze jak 1m od donicy tak ze dam rade je ogarnac. Dobre lst i bedzie git. Co do scrog nie ma szans bo siatka uniemozliwi mi wejscie do boxa. Wstawilem ruski nawilzacz wali jak zly i utrzymuje 60% wilgotnosci w dzien . Pozdrawiam

G

Gość

Guest
Witam chętnie po patrze na to co tu będzie się działo, powiedz kiedy zamierzasz lać pierwsze nawozy? z tego co się orientuje to Canna Terra Professional jest troszkę za mocna na kiełkowanie , ale idzie zadziałać

younggrower22

Well-known member
Buchów
0
stosowalem ta ziemie przy poprzednich uprawach i spisywala sie dobrze tak ze o to sie nie martwie ;) Zobaczymy jak sie spisze box przy nadchodzacych upalach wczoraj maksymalna temp byla 27 stopni mimo piekarnika na zewnatrz a dzis sie okaze na dworzu maja byc 33 stopnie :sunny: acha co do panienek 2 nasiona nie wykielkowaly tak ze docelowo stanie tam 19 donic . Mysle ze da rade to ogarnac :D

younggrower22

Well-known member
Buchów
0
Plagron alga grow mysle ze jedno gota dwa podlania przed zmiana cyklu swiatla i rhizotonic pierwsze podlanie dzisiaj. Na flo mam plagron alga bloom canna boost ,pk 13 14, planton k oraz metrop MR2 ktory dostalem w gratisie i zupelnie nie wiem jak i kiedy go uzyc moze ktos pomoze???

---------- Aktualizacja posta 25-08-2012 09:05 ---------- Czas poprzedniego posta 21-08-2012 17:10 ----------

Witam mialem chwilke i postanowilem zrobic mal up`ik :D Panienki maja 13 dzien podlewane sa woda z rhizotoniciem . Mialo byc 20 zostalo 19 (jedno nasiono zgnilo). Temp 26-27, wilgotnosc 40-60% Zdjecia

Przed przesiadka

Po przesiadce

Druga lampa jak widac czeka w gotowosci :D

Mistrzem drugiego planu jest wyk***isty stary ruski nawilzacz powietrza ktory radzi sobie jak to na ruska przystalo :)

Co do tego metropu MR2 ktos sie wypowie?? Pozdroo:spalony:

G

Gaynet

Guest
Mistrzem drugiego planu jest wyk***isty stary ruski nawilzacz powietrza ktory radzi sobie jak to na ruska przystalo

Agenci SB dostawali takie w 89'tym roku. Mamy agenta!

hehe a tak powaznie to za***isty grow room! Te AK47 to od Sensi Seeds?

pozdro
sky

G

Gaynet

Guest
No to za***iscie, porobil bym sobie na twoim miejscu jakies clony tych genow, pestki u sensi seeds drogie, a uprawa z clonow jest za***ista bo wiesz juz na starcie jak krzaczek bedzie wygladal :) Ja nastepny grow na pewno bede lecial tym sposobem, mam juz nawet gotowy boxik na matke ;)

younggrower22

Well-known member
Buchów
0
No to za***iscie, porobil bym sobie na twoim miejscu jakies clony tych genow, pestki u sensi seeds drogie, a uprawa z clonow jest za***ista bo wiesz juz na starcie jak krzaczek bedzie wygladal :) Ja nastepny grow na pewno bede lecial tym sposobem, mam juz nawet gotowy boxik na matke ;)

Moglbym sprobowac tym bardziej ze tez mam mniejszego boxa z poprzedniej uprawy ale nie do konca jarze jeszcze co i jak z tymi klonami bo sie tym zbytnio nie interesowalem . Poczytam i moze sprobuje. Co z tym METROPEM MR2 ma ktos jakies informacje jak stosowac?

---------- Aktualizacja posta 30-08-2012 01:42 ---------- Czas poprzedniego posta 27-08-2012 11:43 ----------

17 dzien. Odpalilem druga lampe , ponaginalem , podlalem woda + rihzotonic . Nastepne podlanie za 3 dni rhizotonic + pierwsza dawka a w zasadzie pol dawki plagron alga bloom z ktorego jak do tej pory jestem bardzo zadowolony. Fotki:

Druga lampa jest troche wyzej z racji tej ze jest nie dokonczone chlodzenie lampy ale jutro sie to zmieni . Pozdrawiam

kotlet16

Active member
Buchów
0
racja u mnie coś słabo, dziś 17ty dzień i wyglądaja o połowę mniejsze, podlalem rhizotonikiem może rusza
pozdro

younggrower22

Well-known member
Buchów
0
Witam 26 dnia życia roslin :D wszystko idzie w dobra strone nie widac niedoborow , stresow mysle tez wiekszych nie bylo poza ***ana zarowka w drugiej lampie ktora spalila sie po dobie swiecenia i musialem na ta chwile wstawic na jej miejsce 250W osram dual plantastar a po pokazaniu sie pierwszych pre flowerow czeka juz zarowka GIB FLOWER 600W typowo na faze kwitnienia mysle ze do tego czasu kupie druga taka sama co by na kwitnienie do***ac je dobrym sloneczkiem :sunny: Podlewane sa co 3 dni 1L na donice a w tym literku dolaczony jest zestaw rhizotonic 4ml /1L , oraz plagron alga grow okolo 1,5ml/1L czyli polowa dawki :) Opie****ilem rowniez malenstwa z kur***ko wielkiej ilosci lisci co by je ladnie doswietlic . Na wegu potrzymam jeszcze od tygodnia do dwoch i przelaczam na 12/12

Pozdrawiam

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół