• Chcesz pomóc w rozwijaniu forum i naszej pasji? Zamieść link do Forum.Haszysz.com na swojej stronie, blogu, powiadom znajomych na forach lub w komentarzach
akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

[hps 2x150w][0,81m2] Batguano power

Wyszukiwarka Forumowa:
T

Tlazolteotl

Guest
Witam w mojej nowej fotorelacji, chociaz nie do konca mojej.
Caly zestaw powedrowal do znajomego, bo u mnie w chwili obecnej nie ma warukow. Jako, ze ma on marne pojecie o wszystkim to ja glownie wspierac bede to grow i mam zamiar to przedstawicw miare mozliwosci.
8)

rosliny: 2xWhite Widow, 1xSuper Cheese, 3xBluberry Twist, 3xExodus Cheese
box: 90x90x180
swiatlo: HPS 2x150w + swietlowka UV na ostatnie tygodnie flow
wentylacja; wentylator wpychajacy, wentylator wyciagajacy, filtr weglowy
podloze: donice ok.8l; mieszanka Miracle Grow Compost, perlit, Guanakalong-natural bat dung, odrobina gleby gliniastej, dolomit
nawozy: weg. Biohumus, Root Juice-BioBizz, Kalong Grow-Guanokalong;
flow. Kalong Bloom, Taste Imprower-Guanokalong, Top-Max, Bio-Bloom- BioBizz
fotoperiod; 18/6, 12/12
trening: tylko LST

Ogolnie to ma byc to pierwsza ORGANIC uprawa, ktora sie zajme. Nie wiem co z tego wyjdzie, czy czegos nie spieprze, czy uda mi sie uzyskac dobry plon.
Nie mam w tym doswiadczenia, ale znajomy sie uparl, a ja sam tez jestem ciekaw efektow. Wyjdzie w praniu.
Zdjecie zakatowanych 7 dniowych roslin ( nie wszystkie, bo niektore maja kilka dni opoznienia). Ruszylismy troche z partyzanta wiec narazie wyglada to marnie, ale wszystko da sie uratowac.

Za wszelka pomoc, ktorej bede potrzebowal w miare rozwoju sytuacji z gory dziekuje, wolnym ludziom tego niewolniczego swiata<peace>

Ostatnia edycja:

Herb-at-Nick

Well-known member
Buchów
1
Nie wiem skąd ten nawyk u ludzi że sypia ziemię do połowy kubków. Szybko to przesadź - niech maja dobry start w dorosłe życie . Fajnie ogólnie sobie tak miec warunki na dobry indoor i to nie automaty zapyziałe. pozdrawiam

T

Tlazolteotl

Guest
Nie wiem skąd ten nawyk u ludzi że sypia ziemię do połowy kubków.

Eeeeee tam, fajnie rosna he he. Nie ma co narzekac.
Nie moja wina zreszta. Jak pisalem to nie ja sie w to bawie. Ja raczej tylko doradzam, wiec nie na wszystko mam wplyw.

RPK1

Well-known member
Buchów
0
trochę sie wyciągały ja bym podsypał je sporawo

Wuja_Ben

Well-known member
Buchów
2
Eeeeee tam, fajnie rosna he he. Nie ma co narzekac.
Nie moja wina zreszta. Jak pisalem to nie ja sie w to bawie. Ja raczej tylko doradzam, wiec nie na wszystko mam wplyw.

Więc doradzaj mądrze albo wcale.
Z fartem

T

Tlazolteotl

Guest
Spokojnie, damy rade. Troche zamieszania bylo, ale juz wszystko zaczyna isc w dobrym kierunku.
Dziewczynki sa w ok 14 dniu zycia (poprzednie zdjecie bylo robione tydzien temu), oprocz mniejszych, ktore maja jakies 8-7 dni.
Przesadzone zostaly do nico wiekszych pojemnikow a za kilka dni pojda juz do donic docelowych.
Narazie ich nie podsypywalem ziemia bo w sumie nie byloby po co. Zrobie to gdy beda juz duzych doniczkach.
Rosliny dostaly pierwsze dawki Biohumusu i leje im caly czas Root Juice. Do mieszanki gleby nie dodawalem jeszcze Bat Guano. Zrobie to przy przesadzaniu.
Nastepny up. jak faktycznie bedzie juz cos do pokazania.

Fidel Gastro

Stary wyjadacz cukierasków...
Weteran
Buchów
4
Po co to kupowac jak mozna w jaskini nietoperkow zrobic in-outdoor nawozu tam na tony ;)

T

Tlazolteotl

Guest
małe coś jak na 14 dni

Jak juz pisalem, bylo troche burdellu na poczatku i to taki tego efekt, ale z kazdym dniem jest coraz lepiej.
Poza tym faceta poznaje sie po tym jak konczy a nie jak zaczyna he he.

Po co to kupowac jak mozna w jaskini nietoperkow zrobic in-outdoor nawozu tam na tony ;)

Jak tu bedzie wszystko dobrze to sam dla siebie zakupie troche gownienka, ale tanszego z ebay-a. Maja tego sporo i o roznej zawartosci N-P-K, wiec pewnie na samym tym materiale mozna dobrze pocisnac rosliny.
Trzeba miec tylko chyba troche doswiadczenia, a tego mi tu brakuje, ale wierze, ze jakos to poogarniam.
<peace>

T

Tlazolteotl

Guest
Witam w 3 tygodniu weg.
Rosliny jak widac zostaly juz przesadzone do donic docelowych.
Mieszanka ziemi zostala wzbogacona o Bat Guano Powder i grubo perlity.
Ponadtto dostaja juz pierwsze dawki Guanokaland Grow i Teast Imprower.
Szczerze to powiem, ze to niby gowienko nietoperzy, ale w konsystencji przypomina smole a pachnie po podlaniu w calym boxie karmelem.
Jak by sie to faktycznie przelozylo na smak i zapach to bedzie bomba.
Niestety sa i problemy.
Jak widac na zdjieciu jedna z White Widow nic nie rosnie.
Pierdzielony mutant sie trafil. Od samego poczatku byla dziwna.
Najpierw liscie zqczely wychodzic tylko po jednej stronie, a pozniej calkowicie sie zatrzymala w rozwoju.
Po zrobieniu zdjeci poszla do smietnika. Nikt nie bedzie sie na nia litowal, a w kubeczku juz czeka nowy serek od Green House.
Nawet ja niewiele urosnie, bo niedlugo beda przestawiane na flow to i tak da lepszy plon niz to badziewie WW, a poza tym to ziarna Exodus Cheese, byly tanie jak barszcz wiec straty nie bedzie.
Aaaa i nie polecam butelek jako doniczek, prz\ynajmniej przejsciowych.
Ciezko wyciagnac z nich rosliny.
Ziemia sie obsypuje i kilka roslin mialo naprawde pobrywane korzenie przy przeprowadzce.
Jednak spod musi byc wezszy od wierzchu, no ale to pewnie wiekszosc oprocz mnie wiedziala.
A tak to wyglada w chwili obecnej

Pozdro wszystkim<peace>

---------- Aktualizacja posta 14-09-2012 15:10 ---------- Czas poprzedniego posta 08-09-2012 16:36 ----------

Witam towarzysze w koncowce 4 tygodnia fazy weg.
Ogolnie idzie bez zastrzezen, oprocz tradycyjnych problemow temperatura, wilgotnosc, ale pal to licho.Wazne, ze rosna.
Jak widac na zdjeciach rosliny przeszly pierwsza faze LST i będą ciagle ostroznie naginane w trakcjie nastepnego tygodnia.
Szczerze to ch***wo się to robilo, pomimo, ze 3 dni były bez wody.
Niektóre lodygi były ciagle bardzo twarde, a ja mam fobie po ostatnim grow. No ale będziemy kontynuowac.
Teraz da się im znowu kilka dni bez wody, zanim wyladuja bardziej na glebie.Poza tym Bluberry to się by bardziej na FIM, czy Topping nadawal niż LST
Ostatni Cheese troche robil problemy z wyjsciem na powierzchnie i dopiero chyba jakies 3 dni temu mu się to udalo.
Może troche nadgoni, tym bardziej, ze nikt go nie będzie w żaden sposób trenowal, a flow planujemy za dwa tygodnie dopiero.Niech rosnie zgodnie z natura.
A tu już foty:

---------- Aktualizacja posta 17-09-2012 14:03 ---------- Czas poprzedniego posta 14-09-2012 15:10 ----------

Hardcore lst, etap drugi.
Tak tylko, zeby unaocznic etapy rozwoju

D

Donie Darko

Guest
Dobrze poprowadzony trening. Teraz daj im kilka dni na odbicie do gory i przelaczaj 12/12 te malego planta z boku bym sobie darowal. Tymi co masz zapelnisz ta przestrzen w nadmiarze. Ladny zielony kolor i energia z nich tryska dobrze u ciebie maja :)

T

Tlazolteotl

Guest
Rozkminilem, ze nawet jesli przelaczy sie je na flow na poczatku nastepnego tygodnia to i tak biorac pod uwage, ze jeszcze pozniej rosna ponad 2 tygodnie to powinien byc prawie 4 tygodniowy, co laczac z brakiem treningu da calkiem niezlego krzaczora.
Zreszta jak pisalem pestki z GHS, byly tanie jak barszcz, wiec nikt nic na tym nie straci.
Ogolnie kupcia nietoperza daje niezle rade.

---------- Aktualizacja posta 21-09-2012 14:16 ---------- Czas poprzedniego posta 17-09-2012 19:41 ----------

Koncowka 5 tygodnia veg a zarazem już ostatniego, bo za 3-4 dni przelaczamy na flow, zatem maly up.
Straszna jungla się zaczyna robic, dlatego zanim się je przelaczy będzie male golenie, ale to dopiero jutro.
Co do malego planta, to przez caly nastepny tydzien będzie on wyciagany z boxa tak, żeby otrzymywal 12 godzin swiatla z lamp i 6 swiatla na parapecie.
Nie chce, żeby dostal już sygnal, ze czas kwitnac.
Na parapecie zbyt duzo lumenow nie dostanie, ale chodzi ogolnie wlasnie o to, żeby nie zachcialo mu się już kwitnac i żeby jeszcze nieco podskoczyl.

Peace

</p>

długi

Advanced Smoker
Weteran
Buchów
1,819
Odznaki
2
a tu widze ze gruuubo sie robi u ciebie... moze jakies swiezsze foty prosimy..

pozdro

T

Tlazolteotl

Guest
Spoko, spoko, jest i up.
Ogółem to jest tak.
Rosliny zostaly przelaczone na flow dopiero 2 dni temu, czyli troche pozniej niż zakladal plan, ale plan ma to do siebie, ze zawsze można go zmienic.
Niestety zostal popelniony amatorski blad, bo ten caly piekny gesty las ladnie wyglada na zdjeciu, ale nie sprzyja rozwojowi mocnych odrostow, przez co, po pierwszym goleniu lisci wyszlo na jaw, ze chociaz odgalezien jest sporo to sa one raczej slabawe.
Oczywiście tego problemu można było uniknac, gdyby nie to, ze planowane golenie tez z powodu SYTEGO WEEEKENDU przesunelo się o jakies 4 dni.
No ale trzeba się z tym pogodzic i wyciagnac wnioski na przyszlosc.
Teraz wyglada to już lepiej, chociaz box znowu ostro zarasta, ale planowane jest (znowu ten plan) nowe strzyzonko, gdzies w polowie indukcji, żeby odslonic znowu odrosty i chce tez dokonac malej selekcji tuz zanim zaczna kwitnac na dobre, wśród odrostow. Pousuwane zostana co najslabsze badyle, żeby nie zabieraly slonca i energi. Tyle tylko, ze jak co niektorzy wiedza nie jestem zwolennikiem drastycznych krokow, wiec będzie to tylko mala selekcja.
Chce tez troche ponaginac do dolu tte odrosty, które będę znacznie wychodzic w wysokosci ponad inne, żeby były mniej wiecej na tej samej wysokosci, co jest koniecznoscia, ze względu na odleglowc lampy od wierzcholkow.
Najmlodszy plant, będzie jeszcze przez weekend wyciagany z boxa i stawiany na zewnatrz, aby nie zachecac go jeszcze do kwitniecia, tylko dac mu nawet te marne dwa dni dluzej weg, na slabym, jesiennym sloncu.
Duzo pisania a tu mala porcia zdjec chociaz slabej jakosci:

Natural

Well-known member
Buchów
1
widac, ze zbieraja sie do odlotu
ja bym nie golil za wiele do czasu az wszystkie szczyty sie przebija i przestana rosnac wzwyz

ogolnie ladnie, ladnie..... <wodna>

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół