nasiona marihuany

HPS 400, jaki statecznik ?

Wyszukiwarka Forumowa:
J

juzeq

Guest
:salut: Witam. :salut:
Dzięki temu forum dużo się już dowiedziałem na :queen: temat :queen: . :thumleft: Super sprawa :thumleft: .
Natomiast nie znalazłem informacji o tym jaki zastosować statecznik
do lampy HPS 400W. :albino:
Jeśli ktoś posiada tę informację proszę o podzielenie się.
Z góry dziękuję i pozdrawiam.
:scratch:
:bball: :bball: :bball:

Orion

Well-known member
Weteran
Buchów
11
nowy statecznik wyjdzie Cie na pewno powyżej 100zł używany kupisz za 60-70 rozejrzyj sie po forum, potem po googlach :). Najlepiej odwiedź sklepy elektryczne w pobliżu domku, spewnością znajdziesz coś dla siebie.

kolodziej7

Member
Buchów
0
Witaj. Bedzie pasować STR 400 lub STS 400w na allegro po ok 30-40zł. Pozdr

G

Green

Guest
jest do lampy rteciowej nie polecem uzywac w hps'ie, w pradzie powinien odpalic lampe ale niewiadomo czy bedzie ona chodzic z pelna moca a jezeli nawet to czy zywotnosc takiej lampy bedzie taka sam jak w przypadku oryginalnego balastu

TNT

Well-known member
Weteran
Buchów
0
AtomBoy napisał:
nowy statecznik wyjdzie Cie na pewno powyżej 100zł używany kupisz za 60-70

A za 150-180 pln są kompletne działające lampeczki na allegro.
Ziom zakupił taką lampeczkę i jest za***iście happy bo już jeden harvest skunk#1 z pod niej miał :D
http://www.allegro.pl/item104713728_hps_lampa_sodowa_philips_400_w_ganja.html
http://www.allegro.pl/item105000817_lampa_sodowa_hps_wls_philips_son_t_400w_sgr_200.html
Jest jeszcze cosik takiego
http://www.allegro.pl/item103766088_hps_lampa_sodowa_philips_son_t_400w_greenpower.html

R

rasta

Guest
kolodziej7 napisał:
Bedzie pasować STR 400
kolodziej7, ni dość, że na allegro sprzedajesz je jako sts, to jeszcze proponujesz na forum i mówisz, że są ok. a wcale tak nie jest.

tak ku przestrodze uwaga podczas zakupu na allegro na kolesia kolodziej7, bo zamiast sts-a można dostać str-a.

kolodziej7, może to będzie dla ciebie pewnego rodzaju nauczką. już dawno chcialem to napisać ale nie bylo okazji.

TNT

Well-known member
Weteran
Buchów
0
rasta, Przez to daje linki do gotowych zestawów, z których ludzie są zadowoleni. Zamiast kupowania części, które mogą nie pasować można kupić tanio gotową lampeczkę na zacnych częściach.

R

rasta

Guest
Ca2na3is, jasne. ale są też osoby, którym potrzeba sam statecznik albo wolą sobie złożyć. i to dla nicch ta przestroga ale także i dla tych którzy chcą tanio kupić caly zestaw bo .. kolodziej7 sprzedaje także zestawy samodzielnie zlożone z elementów nie pasujących do siebie.

J

juzeq

Guest
Serdeczne dzięki za info.
Zorientuję się za ile da się zakupić poszczególne elementy.
Co do zakupienia lampy na allegro, widziałem je lecz
niestety ważą one 12 do 15kg trochę dużo żeby je transportować
samolotem, niezmieściłbym bagażu.Chyba żeby je rozmontować.
pozdrawiam. :bball:

Vepik

Active member
Buchów
5
A nie lepiej złapać kontakt z kimś kto pracuje w elektrowni tzn. kogoś kto zakłada oświetlenie w mieście ,mi udało się dostać kompletne oświetlenie 2 żarówki Philips 250 + statecznik + starter który działa zarówno na 250 jak i 400 setkach ..za 100 PLN .Pokombinujcie popytajcie po co przepłacać..

ale jak chcecie ładne lampy bez kombinowania luknijcie tu

http://hps.bazarek.pl/kat.php/kid,3552/ap,0/

sosna

Member
Buchów
0
Mam zapytanie czy ten statecznik jest dobry

[ Dodano: 2006-09-13, 13:49 ]
dokladny model tego statecznika to D400/2kt chce go usyc do lampy sodowej 400?? czy to technologia sts??

Enter

Well-known member
Buchów
0
z tego co się dopatrzyłem to ma 3,25 Ampera na sodówke 400-watową jest potrzebne 4,6A. ten statecznik to (STR), nadaje się do lampy metalohalogenkowej.

S

SOLARR

Guest
sosna napisał:
Mam zapytanie czy ten statecznik jest dobry
[ Dodano: 2006-09-13, 13:49 ]
dokladny model tego statecznika to D400/2kt chce go usyc do lampy sodowej 400?? czy to technologia sts??

Nadaje się jak najbardziej.

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sklepie Growbox.pl na wszystko!

nasiona marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Góra Dół