akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

HPS 400, jaki statecznik ?

Wyszukiwarka Forumowa:

sosna

Member
Buchów
0
solar poczym wniuskujesz ze sie nadaje jezeli to str bo moja lampa chyba przytym stateczniku nieosiagnie wymaganej mocy(400wat sodówka ) ?? mozesz to mi obiasnic dleaczego uważasz inaczej niz enter ??. i kto tu ma racje :scratch:

S

SOLARR

Guest
dlatego że na stateczniku pisze do lamp sodowych lub metahalogenowych .
i dlatego że od tego pana juz kupowałem stateczniki tego typu i wszystko działa ok,
Dlaczego ma nie uzyskać wymaganej mocy???Jeżeli jest dobra -bedzie ok.
A może po prosu zapytasz sprzedawcy ??
I wszystko się wyjaśni.
pozdro

Enter

Well-known member
Buchów
0
więc tak. napisałem ci że to str więc odpaliłem swoją lampe "philips master son-t pia plus" własnie na podobnym stateczniku, i lampa zaświeciła! ale, wydajność tej lampy napewno nie była mocy 400W porównywałem ją do 100watowej to może swieciła dwa razy mocniej a powinna o wiele mocniej!
to tyle jeśli chodzi o odpalenie.

R

rasta

Guest
Enter napisał:
wydajność tej lampy napewno nie była mocy 400W porównywałem ją do 100watowej to może swieciła dwa razy mocniej a powinna o wiele mocniej!
i tak okiem zmieżyleś strumień swietlny(lumeny).

Enter

Well-known member
Buchów
0
stwierdziłem to co widziałem!
nie mam żadnego specjalnego sprzętu żeby zmierzyć ilość lumenów, ale musi być jakis ubytek na wydajności bo przecież po co by robili dwa różne stateczniki do takich samych mocy żarówek?

B

blancik

Guest
Enter, a wzioleś to pod uwagę że jakąś chwile lampa musi się nagrzać?

lumenomierzu :lol:

sosna

Member
Buchów
0
Ok wiec kieruje sie stara zasada pewnosci wole doplacic 20 zl i miec pewnosc ze wszystko gra kupuje troche drozszy statecznik ale STS :queen:

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół