nasiona marihuany

[hps 400w][1m2] dual plantastar | noname | biohumus/planton K/florovit | fotoperiod 12/1

Wyszukiwarka Forumowa:

smoke_christ

Well-known member
Buchów
1
aloha

generalnie wszystko jak w temacie watku :

21 dzien FLO
76 dzien VEG
HPS 400w/55000 lm PLANTASTAR dual
fotoperiod 12/1 (zapomnialem dodac to w temacie watku - moze jakis mod dopisze?)
biohumus forte/planton K/florovit

na FLO zakupilem rowniez : PK13/14 , HESI SUPER VIT , RIPEN , tabsy CO2

woda ze studni ph 7 - podlewalem podzczas vega srednio co drugi trzeci dzien
box 1x1x2 obity mylarem diamond
temp 30/20
wilgotnosc - ok 45-60%
wentyl tloczacy 220v
mieszak 16cm 12v
trening - lst - zadnej krzywdy plantom nie robilem
dlugo rosla w donicy 20l , podczas choroby zrobilem transplantacje do duzej skrzynki do ktorej wlozylem dodatkowo dookola folie do hydroizolacji fundamentow (to z czego sie robi airpoty) - szacuje ze teraz ma z 50l ziemi
ziemia z biedronki universal...

wszystko na szybko bo dziecko , firma , zona ktora nie lubi jak za duzo czasu marnuje na to hobby...

roslina rosla z kolezanka ale niestety przeponczowalem z plantonem i kolezanka wziela zatrucie na siebie

- wczoraj ja wyrwalem i mam nadzieje ze reszta korzeni nie spowoduje gnicia w glebie tej co zostala
troszke jednak chorowala

nie robilem relki z vega bo nie mialem czasu , zreszta na wegu bylo 6 roslin (euforia/ak48/white rhino/3x noname)

z ktorych dwie okazaly sie panami , trzy przenawozilem i zostala jedna...zreszta niefirmowa...wiec sie dzialo...
na moje szczescie znalazlem info o FP 12/1 i od razu ów zastosowalem - niewiem czy na 100% ale wszystkie planty sie wspaniale krzaczyly na tym FP -- polecam...

plancik na dzien dzisiejszy wyglada tak

ma 76 dni

---------- Aktualizacja posta 07-07-2012 10:30 ---------- Czas poprzedniego posta 06-07-2012 19:50 ----------

dodaje bardziej ogolne zdjecia + nowa metoda LST - zamiast pakowac druty do gruntu ( w tym stadium musialy by byc bardzo dlugie ) wieszam po prostu obciazenie na galazce - mysle ze to lepsza metoda bo i latwiejsza to jeszcze obciazenie jest elastyczne

moja reka dla skali

obciazniki

zastanawiam sie czy to z glodu czy przezarcia

co myslicie?

Ostatnia edycja:

SMIESZNY1

Well-known member
Weteran
Buchów
0
No ładnie ja rozciągnąłeś. Co do tych liści to moze i grzyb jakiś. Pryśnij bioseptem(organiczny) profilaktycznie bo działa i przeciwgrzybicznie i jako stymulator więc powinno pomóc. Niedobory, albo przenawożenia było by widać na najwyższych partiach rośliny.

smoke_christ

Well-known member
Buchów
1
sam sie zdziwilem jak moze jednego planta noname rozkrzaczyc...
ale miala dlugiego vega i FP 12/1 to pewnikiem mialo wplyw...

gdzie kupie rekomendowany specyfik?

---------- Aktualizacja posta 20:05 ---------- Czas poprzedniego posta 16:25 ----------

81VEG | 25FLO

marian ma sie dobrze, pase go narazie plantonem , zamowilem troszke lepszej chemii i na dniach dostanie pk 13/14 i super vit oraz tabletki CO2

poki co musialem przerzucic go na wozek bo obrobka w waskim boksie nie wchodzi w gre bez wyciagania - nie ma miejsca. skrzynka wazy ok 50 kilo wiec troszke sie namordowalem

wozek nr1 zrobilem z palety i kolek obrotowych

niestety zapomnialem sprawdzic wymiar i box mi sie nie zamykal...

przelozylem wiec mariana na wozek ktory sie pałętał po warsztacie...

i po problemie... dodalem tez nowy mieszak - 220v colibri za 15 zeta...

---------- Aktualizacja posta 20:40 ---------- Czas poprzedniego posta 20:05 ----------

myslicie ze jest sens SCROGa? topy trzymam w miare rowno i niewiem czy siata pomoze czy bedzie raczej przeszkadzac...ile jeszcze moga pociagnac do gory ? 30 cm 50 ?

---------- Aktualizacja posta 20:43 ---------- Czas poprzedniego posta 20:40 ----------

No ładnie ja rozciągnąłeś. Co do tych liści to moze i grzyb jakiś. Pryśnij bioseptem(organiczny) profilaktycznie bo działa i przeciwgrzybicznie i jako stymulator więc powinno pomóc. Niedobory, albo przenawożenia było by widać na najwyższych partiach rośliny.
to ten specyfik? http://www.biosept.pl/

---------- Aktualizacja posta 11-07-2012 13:44 ---------- Czas poprzedniego posta 10-07-2012 20:43 ----------

koledzy - czy to moze byc hermenegilda?

pojawily sie kuleczki jajkopodobne aczkolwiek z wloskami...przewrazliwiony jestem??

Ostatnia edycja:

smoke_christ

Well-known member
Buchów
1
Masz racje
Jestes przwrazliwiony.
To sa pistilie

dzieki crazy - a mozesz powiedziec ile ona jeszcze moze poleciec do gory? tak okiem fachowca? podejrzewamy ze to sativa...w boksie jeszcze mam ze 120 centow - winno styknac...

---------- Aktualizacja posta 12-07-2012 14:33 ---------- Czas poprzedniego posta 11-07-2012 16:31 ----------

przyjechalo papu dla mariana

ciekawym jak teraz poleci...

82VEG | 26FLO

smoke_christ

Well-known member
Buchów
1
VEG 56 | FLO 35 - po sugestii younggrower zaczalem odliczac veg i flo osobno

dzis przyszla melaska

mam nadzieje ze sie nada , rozpuscilem w cieplej wodzie okolo 2 lyzki i calosc zmieszalem z zimna woda w pecie 1,5l
calosc wlalem do skrzyni - zobaczymy jak sie bedzie zachowywac , ponoc zbija PH wiec powinno byc dobrze bo umnie woda ma 7

zdjecia krzoczka - dodalem dripper bo bede wyjezdzal i marian musi tydzien wytrzymac bez podlewania wiec postawilem na podwyzszeniu wiadro 20l z PK13/14 super vitem i kawalkiem tabletki CO2 . zassalem wode i ograniczylem przeplyw przez regulowane zgiecie rurki - woda kapie teoretycznie w tempie 5l/dziennie wiec powinno byc ok (normalnie jej tyle leje)

Ostatnia edycja:

younggrower22

Well-known member
Buchów
0
weg konczy sie wraz z pojawieniem sie preflowerow to po co go wliczac do flo? ;)

ssakAnon

Member
Buchów
0
Podoba mi się trzymanie miski z wodą na lampie w celu zapewnienia wilgotności, krzaczury też piękne, gl ;)

smoke_christ

Well-known member
Buchów
1
56 VEG | 40 FLO

dostalem od zioma troche cannaboosta do testu i od jutra zaczynam podawac - chyba w takim razie odstawie melase?

caly czas leje pk supervit i dalem dwa razy ripen (z ciekawosci czy cos sie zmieni) kilka dni dostawaly melase ... cannaboosta ponoc 1ml / l wody - czy tak?

leca foty

-OM-

Well-known member
Buchów
0
calkiem niezle choc chyba troche spoznione zalezy od kiedy liczysz flo... co do boosta to od 1 do 4ml na 1l wody, jak walisz boosta to zwieksz dawki nawozow, boost ladnie przerabia wszystkie nadwyzki

dzieki za rade - niby pozno ale zostala mi ostatnia to ja troche potrzymalem n vegu zeby sie bardziej pokrzaczyla...ile prognozujecie na flo jeszcze posiedzi do harvestu? tak na oko...

poltora miecha i powinno byc ready

Ostatnia edycja:

smoke_christ

Well-known member
Buchów
1
calkiem niezle choc chyba troche spoznione zalezy od kiedy liczysz flo... co do boosta to od 1 do 4ml na 1l wody, jak walisz boosta to zwieksz dawki nawozow, boost ladnie przerabia wszystkie nadwyzki

dzieki za rade - niby pozno ale zostala mi ostatnia to ja troche potrzymalem n vegu zeby sie bardziej pokrzaczyla...ile prognozujecie na flo jeszcze posiedzi do harvestu? tak na oko...

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sklepie Growbox.pl na wszystko!

nasiona marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Polecany sklep z growkitami grzybów

Góra Dół