- Buchów
- 4
Ladne kwiatki <joint> na twoim miejscu lalbym melasse smak jest naprade 1sza klasa
no moge...ale czy CannaBoost nie jest na melasie wlasnie? nie chce z czyms przesadzic...Ladne kwiatki <joint> na twoim miejscu lalbym melasse smak jest naprade 1sza klasa
Podoba mi się trzymanie miski z wodą na lampie w celu zapewnienia wilgotności, krzaczury też piękne, gl![]()
jeszcze nie slyszalem zeby ktos przesadzil z melasa ja daje co 2gie podlanie...+ boosta atami blombastic smak rewelacja,same dobre cukry <joint>
Teraz masz 12/12 nawet jesli chcialbys im zjechac do 8h to i tak czasu ci brakuje.zamierzam skracac czas naswietlania - np o 15 min co tydzien - czy to ma sens? - do ilu godzin jest sens schodzic? 10 , 8 ? ktos wie?
Teraz masz 12/12 nawet jesli chcialbys im zjechac do 8h to i tak czasu ci brakuje.
Potrzebujesz 4 tygodni do zjechania o cala godzine wiec sam polich, co mozesz, a co nie, jesli juz wybrales taka metode (po niekad dobra)
P{ozdro
moge skracac o 30 min nawet - tylko zastanawiam sie czy to cos da - czy roslina potrzebuje wiecej nocy na flo i czy przelozy sie to na ilosc/jakos plonu...
druga sprawa ktora sie pojawia - plant jest mocno zalisciony - czy jest sens go ogolic? z waszego doswiadczenia wplywa to pozytywnie na plon czy raczej spowolni puchniecie kwiatow?
generalnie pomimo lania cannaboost nie widze jakiegos gwaltownego przyrostu...
co do skracania FP to na stronie CANNY pisza, zeby skracac FP wtedy kiedy plant za szybko dochodzi, dziwne, bo na moja logike to przy zmniejszeniu FP plant wlasnie powinien szybciej dojsc.... mysle, ze nie ma co kombinowac i trzymac sie 12/12
co do lisci to opie****aj wszystkie te, ktore zaslaniaja inne szczyty, ale tez bez przesady, nie ogol calego planta
cannaboost to zadna magia albo koksy... ten nawoz wg mnie daje wiecej walorow aromatowo smakowych niz przyrostów aczkolwiek struktura topow jest pelniejsza i w wiekszej ilosci miejsc powstaja kwiatostany, cudow nie oczekuj ale to na prawde fajny boosterek
"
Nadmierne naświetlenie natomiast powoduje skrócenie pędów i zahamowanie wzrostu roślin, a także czerwone zabarwienie liści i pędów oraz przyspieszenie owocowania i kwitnienia."
nadmierne to ile by bylo ? bo skoro flo sie wymusza przez fp 12/12 to chyba nie wiecej niz 12 h swiatla? tak na logike...idac tym tokiem rozumowania mozna by po zaindukowaniu zmienic fp na 18/6 a wtedy moga sie hermic... bez sensu?
NIe chodzi o czas a moc światla.
ja pisalem tylko o czasie (fp) - moc mam stala 55k lm...
cannaboost to zadna magia albo koksy... ten nawoz wg mnie daje wiecej walorow aromatowo smakowych niz przyrostów aczkolwiek struktura topow jest pelniejsza i w wiekszej ilosci miejsc powstaja kwiatostany, cudow nie oczekuj ale to na prawde fajny boosterek
rozumialbym jak byl tylko jakims ekstraktem z melasy , ale zawiera mityczny triacontanol wiec mialem wieksze oczekiwania , noi kosztuje tyle ze oczekiwania wobec niego mialem wieksze...
myslales ze ci topy rozsadzi??? hehe nie nie....