akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

[hps 400w][1m2] dual plantastar | noname | biohumus/planton K/florovit | fotoperiod 12/1

Wyszukiwarka Forumowa:
G

Gość

Guest
Się nada. Ja ma dokładnie to samo, ale jeszcze nie mieszałem i nie używałem.:spalony:

smoke_christ

Well-known member
Buchów
1
podnioslem tez lampe celem lepszej dystrybucji swiatla - wiecej dochodzi do ciemnych katow, lekko tez otrymowalem wiatraki - wstawie foty w wolnej chwili...

---------- Aktualizacja posta 21:15 ---------- Czas poprzedniego posta 12:08 ----------

foty przy trymowaniu - krzak w calosci wyjety z boksa
niestety telefonem...

D

delete

Guest
Cos tam przy okazji zobaczylem , ze kolega lubi dlubac w drewnie chyba ??

smoke_christ

Well-known member
Buchów
1
Cos tam przy okazji zobaczylem , ze kolega lubi dlubac w drewnie chyba ??
nie - to po prostu warsztatowe przydasie, ja raczej kątowka , slupówka, migomat...

---------- Aktualizacja posta 08:06 ---------- Czas poprzedniego posta 07:57 ----------

BTW - zastanawiam sie czy nie zrobic rewegetacji po harvescie - co sadzicie ?
czy usunac czesc korzeni i lodyg czy sprobowac wyciac kilka klonow?

---------- Aktualizacja posta 04-08-2012 21:07 ---------- Czas poprzedniego posta 02-08-2012 08:06 ----------

update

56 VEG | 49 FLO

obcialem troszke wiatrakow, podnioslem lampe zeby wiecej swiatla docieralo tu i tam, karmie PK, cannaboostem i melaska co jakis czas

mysle ze jeszcze maks 3 tygodnie...

pejdzys111

Well-known member
Buchów
0
:)

o kurcze ale szczytulce :D za***iscie lecisz kolego:) pozdrawiam i smacznego:harvest::harvest::harvest:

smoke_christ

Well-known member
Buchów
1
hmm ... bazujac na tym info :"

Ripen działa na kilku poziomach :
Przekazuje roślinie wyraźny sygnał, że jej cykl życia zbliża się do końca. Roślina na to reaguje przyspieszeniem procesu dojrzewania, usiłując rozprzestrzenić swoje geny.
Wywołuje w roślinie reakcje obronne poprzez wzmocnienie jej czynników aktywnych.
Dostarcza roślinie wszystkich potrzebnych soli mineralnych w postaci łatwej do przyswojenia. Jeżeli w roślinie nastąpiło nagromadzenie azotanów lub mikroelementów, produkt wspomaga metabolizm, co w efekcie powoduje poprawę smaku produktu końcowego."

wychodzi ze bede dodawal troszke ripenu (2ml/L) zeby zobaczyc czy wplynie pozytywnie na przemiane nawozow i dojrzewanie...mysle ze WC wyplucze chemie na koniec i smak nie bedzie zly...

z jednej strony jak teraz na to patrze to leje PK, cannaBOOST, supervit, CO2...zastanawiam sie czy na samej wodzie nie byloby prawie to samo a kilka stowek taniej...w koncu kiedys walilem nasiono do ziemi i deszczyk je podlewal sama woda i planty rosly...szkoda ze wtedy nie znalem treningu LST...

raslutaa

Well-known member
Weteran
Buchów
4
widzę że masz podobny dylemat jak ja. W moim grow są tylko 3 nawozy na veg florowit NPK 18-18-18, na flo canny co prawda ale dostałem go za free, dokupiłem uniflor KK NPK 8-14-30. Bosterów nie stosuje. Dosłownie za 3-4 tygodnie startuję nowy box z takim samym składem jak teraz

https://www.forum.haszysz.com/hps-400-0-64m2-wwxbb-euforia-t65075.html

i zastanawiam się na zmianą nawozów na flo - chodzi mi o boster + PK 13/14.
Pewne jest ,że zmieniam donice na 11l. Zobaczę jaki osiągnę efekt końcowy, mimo wszystko uważam, że stosowanie dopalaczy do marnowanie kasy.

smoke_christ

Well-known member
Buchów
1
widzę że masz podobny dylemat jak ja. W moim grow są tylko 3 nawozy na veg florowit NPK 18-18-18, na flo canny co prawda ale dostałem go za free, dokupiłem uniflor KK NPK 8-14-30. Bosterów nie stosuje. Dosłownie za 3-4 tygodnie startuję nowy box z takim samym składem jak teraz

https://www.forum.haszysz.com/hps-400-0-64m2-wwxbb-euforia-t65075.html

i zastanawiam się na zmianą nawozów na flo - chodzi mi o boster + PK 13/14.
Pewne jest ,że zmieniam donice na 11l. Zobaczę jaki osiągnę efekt końcowy, mimo wszystko uważam, że stosowanie dopalaczy do marnowanie kasy.

patrzylem na twoja relacje - wpakowales tyle plantow do boksa zeby zapelnic bez cwiczenia i skrocic wega? codo nawozow to mysle ze firmy lekko loja nas z kasy (i trudno sie dziwic ze loja) chociarz nie robilem jeszcze testa na klona z nawozami/boosterami i czysta woda ( moze latem sie pokusze) aczkolwiek mysle ze niektore nawozy dzialaja to niektore boostery wydaja sie byc bujda na resorach (super vit, superthrive, canna boost, shooting powder), niemniej musze sam sprawdzic kiedys. jest zreszta watek w ktorym kolega d3nx podaje przepisy na kilka ciekawych rzeczy do samodzielnego wykonania za ulamek ceny "sklepowej"...

osobiscie najbardziej sie zawiodlem na cannabooscie - zachwalany wszedzie niesamowicie - nie przynosi oczekiwanych efektow

---------- Aktualizacja posta 06-08-2012 08:27 ---------- Czas poprzedniego posta 05-08-2012 23:17 ----------

PROBLEM
chyba pojawila sie plesn w gaszczu na dole (pod liscmi sie musiala chodowac dlugo)

spryskalem bioseptem 2ml/200ml wody - czy to wystarczy? co pewnego polecacie?

raslutaa

Well-known member
Weteran
Buchów
4
to moja pierwsza uprawa w boxie - wpakowałem tyle roślin na ile pozwoliła mi powierzchnia, dokładnie tyle żeby się doniczki pomieściły wyszło 7 szt.

smoke_christ

Well-known member
Buchów
1
dzwonilem do miejscowego ogrodniczego - niby biosept ma pomoc, mowile tez o siarczanie magnezu...
od zioma dostalem jakis fungicyd BRAVO bo tez mial te plesn, ale ponoc straszna trucizna...no nic spryskam na noc...

---------- Aktualizacja posta 07-08-2012 21:26 ---------- Czas poprzedniego posta 06-08-2012 11:09 ----------

koledzy - czy topsin i miedzian 50d pomoga w danym przypadku?
opryskalem bravo i bioseptem, oberwalem zainfekowane liscie i pedy do ktorych sie moge dostac / znalezc...generalnie to problem jest bo bede wyjezdzal na tydzien i plesn moze mi wtedy zezrec planta wiec do tego czasu chce sytuacje ustabilizowac...

rady/sugestie?

---------- Aktualizacja posta 08-08-2012 13:42 ---------- Czas poprzedniego posta 07-08-2012 21:26 ----------

update

FLO 53 dni

wyciagnalem dzis planta na oprysk i male strzyzenie
nie moge sobie wybaczyc ze zostawilem tak wiele lisci na dole i ze nie pryskalem miedzianem zapobiegawczo...nextem bedzie lepiej...

marian w calosci w sloncu

skazenie plesniowe z ktorym walcze

calosc w mieszkaniu

topiki

dzis spryskalem planta TOPSINem - dawka 5ml/2l wody...(ryzykuje ale nie moge sobie pozwolic na strate plonu...) ponizej lini topow, na wieczor spryskam calego jak lampa sie wylaczy...

dobrze robie? miedzian 50wp bedzie dobry na trzeci oprysk?

smoke_christ

Well-known member
Buchów
1
61 FLO
dzis poszedl miedzian - po pryskam nim jeszcze pare dni - ogolnie obrywam liscie z plamkami ale pryskam na wszelki wypadek
mysle ze water curring wyplucze wszystkie ewentualne toksyny...

paly puchna powoli ale cholera pokazuja sie braki w odzywce - wyszlo ze PK13/14, supervit i cannaboost to za malo - imho to brak mikroelementow - widzicie zolknace listki przytopowe...polewam teraz codzien hesi TNT (na vega ale h*j) FP nie skracam, co jakis czas oprysk bioseptem+florovit...

foty

---------- Aktualizacja posta 17-08-2012 09:27 ---------- Czas poprzedniego posta 15-08-2012 17:50 ----------

chlopaki - co moze byc przyczyna zolkniecia tych przytopowych lisci? przenawozenie PK czy brak mikroelementow? watpie zeby przypalenie woda z fungicydem...

obecnie leje wode + supervit + hesi TNT na veg...

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół