akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

[hps 400w][1m2] dual plantastar | noname | biohumus/planton K/florovit | fotoperiod 12/1

Wyszukiwarka Forumowa:
G

Gaynet

Guest
obecnie leje wode + supervit + hesi TNT na veg...

Mi tez zolkly od gory, z tym ze ja bylem pewny co sie im stalo bo sam spalilem je kwasem fosforowym na weg, jak juz byly na flow to tak jak ty podlalem z 2 razy TNT Complex (50% dawki) i spryskalem w takim samym stezeniu liscie. Pomoglo!

smoke_christ

Well-known member
Buchów
1
Mi tez zolkly od gory, z tym ze ja bylem pewny co sie im stalo bo sam spalilem je kwasem fosforowym na weg, jak juz byly na flow to tak jak ty podlalem z 2 razy TNT Complex (50% dawki) i spryskalem w takim samym stezeniu liscie. Pomoglo!

A poco lales kwas fosforowy?

Natural

Well-known member
Buchów
1
A poco lales kwas fosforowy?

za mocny towar pali i mu sie butelki pomylily ;)

co do tych przebarwien i przesuszen na topowych lisciach to wydaje mi sie ze mozesz miec problem z ph, mierzyles ph wody z podstawki?
druga sprawa to moze byc zbyt wysoka temperatura przy szczytach i zbyt niska wilgotnosc (jakie wartosci przy szczytach?)
u mnie podobnie sie dzialo przy tych topach ktore byly najblizej lampy....
podciagnal bym lampe do gory, teraz juz im tyle lumenow nie trzeba co na poczatku flo
ogolnie bardzo ladny plant, bedzie z niego troche palonka <wodna>

smoke_christ

Well-known member
Buchów
1
ph zawsze mialem w granicach 7 - mysle ze problem pojawil by sie wczesniej
codo temp to zawsze tez byla w granicach 35 st a lampa byla nizej. teraz obnizam wilgotnosc bo pojawila sie plesn wiec byc moze ale obecnie to moze byc problem z odzywka bo plant juz od dlugiego czasu dostaje jedynie PK a nie pelny nawoz (braki mikroelementow) aczkolwiek sam nie jestem pewien...

---------- Aktualizacja posta 20-08-2012 19:49 ---------- Czas poprzedniego posta 17-08-2012 17:36 ----------

66 FLO

podrzucam kilka zdjec plancika
dzis podlalem florovit do kwintnacych z woda 5L - rano
a popoludniu podjechalem ph down 5L (woda z octem i kwasem fosforowym )

ph zmierzone jest okolo 7 wiec postanowilem je lekko zbic...

topki puchna ale narazie nadal pokazuje sie to zolkniecie co mi sie nie podoba bo narazie jeszcze sa niedojrzale imho...moze je troszke przeflushuje jutro , zobacze
poki co plesn chyba spowolnila bo jakby sie nie pojawia...

foty:

moze od razu ktos mi pomoze z mlodymi plantami? pojawiaja sie dziwne szare plamy...jednego opitolilem z lisci bo juz calkowicie zwiedly...

Barak

Well-known member
Buchów
0
Też coś takiego miałem, jakby rdza, i tylko na dolnych liściach a nie odrostach? jak by usychało? Ja moim odstawiłem wode na 3 dni i o wiele rzadziej podlewałem i przeszło.(To nie jest ani profesjonalna porada ani sprawdzona, poprostu mówie jakie miałem z tym doświatczenie spróbuj może ci też pomoże)

Kazalkon

Well-known member
Buchów
0
Te brązowe końcówki liści które "zżerają" liść to nie jest czasami pleśń? Normalnie jak z liścia pobierane są składniki to najpierw robi się żółty, dopiero potem brązowieje.

smoke_christ

Well-known member
Buchów
1
Te brązowe końcówki liści które "zżerają" liść to nie jest czasami pleśń? Normalnie jak z liścia pobierane są składniki to najpierw robi się żółty, dopiero potem brązowieje.

mysle ze nie - u mnie plesn sie pojawila w postaci czarnych wykwitow , po oprysku tango, topsinem i miedzianem mam nadzieje ze plesn to juz historia...
osobiscie wydaje mi sie ze jest to martwica wywolana niedoborem mikroelementow / przypalenie potasem i fosforem...ale tu by sie przydal ktos doswiadczony...

w kazdym razie doszedlem do wniosku ze pojele w tym tygodniu ripenem i w nastepnym flush i kosa bo za dwa tygodnie wyjezdzam na tydzien i raczej nie zostawie planta samemu sobie...
co myslicie?

dojdzie w niecale dwa tygodnie?

Natural

Well-known member
Buchów
1
dojdzie w niecale dwa tygodnie?

nie dojdzie.
na zdjeciach nie widac topow, ktore juz zbudowaly objetosc tylko raczej zakwitajace kwiaty
wiec potrzebuja wiecej 3-4tyg minimum wg mnie
ripen mozesz im dac jak najbardziej ale nie za duzo, 1-2 dawki

smoke_christ

Well-known member
Buchów
1
nie dojdzie.
na zdjeciach nie widac topow, ktore juz zbudowaly objetosc tylko raczej zakwitajace kwiaty

to znaczy masz na mysli ze jeszcze popuchna? no ja bym chcial ale za dwa tygodnie mam dwutygodniowy wyjazd i obawiam sie ze nawet jak zostawie dla nich 20l pozywki z dripperem to albo plesn zaatakuje albo cos innego (przenawozenie/niedobory) i jak wroce to grow do wyrzucenia...wolalbym tego uniknac...ogolnie patrze na trichomy i narazie przezroczyste...jak sie pojawia bursztyny to kosa ...ale narazie sie nie pojawiaja...

wszystko super tylko ten wyjazd mi plan popie****il...

D

delete

Guest
mozesz sprobowac wystawic go na zewnatrz , bo 2tyg. w boxie bez opieki to raczej nie przejdzie

smoke_christ

Well-known member
Buchów
1
mozesz sprobowac wystawic go na zewnatrz , bo 2tyg. w boxie bez opieki to raczej nie przejdzie

nie nie
za dwa wyjezdzam na tydzien - czyli tydzien by byl sam...
myslalem o wystawce ale generalnie co by mi to dalo? podlewac moge z drippera
swiatlo na automacie, wentyl chodzi caly czas...

---------- Aktualizacja posta 21:33 ---------- Czas poprzedniego posta 10:25 ----------

nie dojdzie.

no dzis ucharatalem malego bobka , polozylem na hpesie zawinietego w papier woskowany , po kilku godzinach podjechal ziomek i dalem mu na testa.
callnal do mnie wieczorkiem zebym szybko podjechal ( mial zrobic smoke report...)
noto spakowalem mlodego na fotelik i jazda...

bobek po przejechaniu suszarka do warzyw wygladal wcale niezle, zrobilem buszka z bonia - niewielkiego buszka ( nie polecialo mi uszami) i po chwili juz widzialem ze jest ok...swiat sie nie wykrzywil na mnie ale juz popoludnie zaczelo sie wydawac o wiele ciekawsze, tematy do rozmowy same sie pchaly do geby i ogolnie samopoczucie zapachnialo wytworzonym nowym plastrem rzeczywistosci.

pojechalem do domu , mlody nawijal jak najety - ja monterka, wsadzilem go do wanny , zrobilem mleko i odpalilem bajke.
poszedlem do firmy podrukowac jeszcze pare banerow i w miedzyczasie pociupac w syndicate ( nie gralem od ladnych kilku miesiecy...)

ogolnie planuje sama woda na ten tydzien , w przyszly czwartek scinka duzych palek i na tydzien wyjazdu zostawiam reszte planciora na revega - zaryzykuje mniejsze topiska i cos na pewno bede mial ( jakby reveg ***nal w kalendarz...)

co myslicie? zgarnalem buszka i jestem zrobiony , smaku nie czulem bo z bonia mozna palic detki ze stara ale zakladam ze nie bedzie najlepszy - planuje dac kumplowi do wodnego curringu - bedzie ok?

---------- Aktualizacja posta 28-08-2012 10:51 ---------- Czas poprzedniego posta 23-08-2012 21:33 ----------

73 FLO

pani po trymowaniu - od trzech dni przelewam woda z cannaboost
pojutrze kosa

foto:

liscie

---------- Aktualizacja posta 30-08-2012 00:53 ---------- Czas poprzedniego posta 28-08-2012 10:51 ----------

131 ALL/75 FLO

dzis pierwszy harvest

urznalem paly wieksze niz 5 cm i juz wisza w pudle - jutro ziomek zabiera do suszenia

ilosciowo i jakosciowo jestem zadowolony - spod hpesa 400w i prawie ze nie koksowane drogimi nawozami, niby niedojrzalem ale kopia rowno

zdjecia szyszek - pozostawilem te bez lampy zeby pokazac kolor

mama dojrzewa i potem reveg

wieksze lagi

suszarka na szybko

D

delete

Guest
Jak nikt nic nie napisze to i buchow nie beda mogli dawac poprzedni ofiarodawcy :d wiec ja przerywam ta cisze.

smoke_christ

Well-known member
Buchów
1
Jak nikt nic nie napisze to i buchow nie beda mogli dawac poprzedni ofiarodawcy :d wiec ja przerywam ta cisze.

a jak oceniasz plon?
ogolnie to jak patrze po forum to mysle ze jest niezle ale nikt z pro sie jeszcze nie wypowiadzial...

---------- Aktualizacja posta 11:53 ---------- Czas poprzedniego posta 10:23 ----------

dorzucam jeszcze foto mamy przed wyjazdem

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół