akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

hps 400w za goraco

Wyszukiwarka Forumowa:

patrolxx

Member
Buchów
0
Witam. Chcialbys sie kogos poradzic. miesiac temu zasialem po 2 drzewka ak47 i ak48 wszystkie femizowane. dopiero teraz zamowilem lampe hps 400w. wlozylem do szafy o wymiarach 170x90x50. Drzewka sa nawysokosci 1 metra i nadal maja tak goraco ze listki zaczynaja sie zolte robic. rosliny sa male poniewaz mialy malo wsiatla naturalnego wiec maja ok10cm i maja po kilka listkow. Nawilzam codzien mokrymi recznikami a lampa chodzi 12/12. Jak wysoko ma wkoncu wisiec ta lampa?

Raf_rk

Well-known member
Weteran
Buchów
3
a masz ty aby JAKĄKOLWIEK wentylację w tym boksie?

patrolxx

Member
Buchów
0
Wlasnie wentylacji nie mam. Mieszkam na dole w domku jednorodzinnym gdzie moje mieszkanie jest do polowy w ziemi wiec dosc wilgotno mam w mieszkaniu. szafa stoi w lazience gdzie wilgotnosc jest napewno wieksza i drzwiczki sa uchylone.

patrolxx

Member
Buchów
0
Tak myslalem. Czy moglbym prosic o pomoc przy rozmieszczeniu wentylatorkow w szafie o wymiarach ktore podalem? jakiej wielkosci powinny byc, na jakiej wysokosci i w ktorych miejscach.? bede wdzieczny.

wilczyduch

Well-known member
Buchów
0
Tak myslalem. Czy moglbym prosic o pomoc przy rozmieszczeniu wentylatorkow w szafie o wymiarach ktore podalem? jakiej wielkosci powinny byc, na jakiej wysokosci i w ktorych miejscach.? bede wdzieczny.

400 WATT w takiego boxa zapodałeś :joker: to im solarium urządziłeś masakryczne.
Co do pytań, odpowiedź masz tutaj: https://www.forum.haszysz.com/wentylacja-f45.html

Oprócz wentyli pomyśl o cooltube, a jezeli nie to wstaw szybę pod lampę.

Powodzenia w ogarnięciu problemów
z fartem <coolpalacz>

patrolxx

Member
Buchów
0
Szybe? ale na jakiej wysokosci? tuz pod lampa czy nad szczytem roslin? Slyszalem ze niektorzy nakladaja przezroczyste pojemniki na kazda doniczke zosobna zeby mialo mniej ciepla a wiecej wilgoci poprzez wode w podstawce.
I jeszcze jedno pytanie.
Czy oklejac szafe czyms dookola(np sreberkiem)?

wilczyduch

Well-known member
Buchów
0
Szybe? ale na jakiej wysokosci? tuz pod lampa czy nad szczytem roslin? Slyszalem ze niektorzy nakladaja przezroczyste pojemniki na kazda doniczke zosobna zeby mialo mniej ciepla a wiecej wilgoci poprzez wode w podstawce.
I jeszcze jedno pytanie.
Czy oklejac szafe czyms dookola(np sreberkiem)?
taa, oklej ja sreberkiem najlepiej z czekolady milki... widze że ta twoja uprawa jest za***iście nie ogarnięta a pytania są (przynajmniej dla mnie) już męczące.
moja rada to poczytaj w końcu wikipedie. Masz tu link: http://www.wiki.haszysz.com/index.php/Strona_główna
z fartem i ogarnij swoją wiedzę a później pytaj "mądrze"

patrolxx

Member
Buchów
0
Pisze na forum w tym celu aby znalezc pomoc u kogos kto jest bardziej doswiadczony a ja poprostu zaczynam i jestem poczatkujacym. Zadaje pytania osobiscie poniewaz czytajac inne posty(gdzie jest ich ogrom) to sie w glowie tylko miesza bo kazdy pisze co innego. A za taka pomoc to ja dziekuje.

Ronin.

…….#%$£
Weteran
Buchów
2,275
Odznaki
2
ja pie***le... kolego tez zaczynałem tak jak ty , wszyscy dobrze ci mówią zaglądnij do tej wiki..... mówisz ze czytałeś wiele postów, to czytanie coś ci słabo idzie .

Szybę wstaw centralnie pod odbłyśnik, jeżeli to ci nie pomorze to musisz zakupić sobie cool tube , do tego wentylator który będzie wypychał to gorące powietrze, później pewnie będziesz musiał podłączyć jakiś filtr , no chyba ze ci zapach nie przeszkadza w domu .

Wszystko masz w dziale wentylacja i budowa boxa .

lap bucha na ogarniecie tematu <peace>

wilczyduch

Well-known member
Buchów
0
Pisze na forum w tym celu aby znalezc pomoc u kogos kto jest bardziej doswiadczony a ja poprostu zaczynam i jestem poczatkujacym. Zadaje pytania osobiscie poniewaz czytajac inne posty(gdzie jest ich ogrom) to sie w glowie tylko miesza bo kazdy pisze co innego. A za taka pomoc to ja dziekuje.

kolego dostałeś pomoc bo dałem ci odpowiedź na część twoich pytań i dostałeś linki do stron, na których możesz doczytać pozostałe rzeczy - więc jak widzisz pomoc do ciebie poszła. Więc nie rozumiem, czemu cynicznie "dziękujesz" i masz jeszcze niedosyt, że nie dostajesz "kawy na ławę".
powodzenia w ogarnianiu problemów
z fartem

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół