• Chcesz pomóc w rozwijaniu forum i naszej pasji? Zamieść link do Forum.Haszysz.com na swojej stronie, blogu, powiadom znajomych na forach lub w komentarzach

nasiona marihuany

[HPS 600w][0.9 m2] 6 x amnesia haze fem 1x northen light fem

Wyszukiwarka Forumowa:
G

Gość

Guest
Witam!!
to moja pierwsza uprawa , 6 sztuk Amnezja Haze, 1 sztuka northen light , 19 dzień flo , 4
sztuką zastosowałem topping.
- box 90cm x 90cm x 200cm domowa wnękowa szafa, wyklejona kocami ,
- lampa hps 600w sunmaster
- 2 wiatraki mieszejące
- 2 wentylatory wyciągające powietrze na poddasze
- woda odstana ph 6,3
- nawóz na weg biobizz biohaven
- nawóz na flo cana pk 13/14,canna boost accelerator, canna terra flores

-temp. do 30C dzień no 22C
-wilgotność dzień maks 55% noc 70%(rozłożone naczynia z wodą oraz ręcznik)
- ziemia plagron royal mix
- podlewam co 3 dzień litrem wody
Proszę o jakieś sugestie co mozna by było jeszcze ewentualnie poprawić.
2 tydzień veg.

3 tydzień veg.

ostatni 4 tydzień weg.

początek 2 tyg. flo

zdjęcia z dzisiaj 3 tydzien flo dzień 19

W boxie robi się coraz ciaśniej, mam nadzieje, ze to nie wpłynie na jakość suszu.
Komentarze i podpowiedzi mile widziane .
:spalony:

---------- Aktualizacja posta 25-08-2012 00:06 ---------- Czas poprzedniego posta 22-08-2012 17:48 ----------

Witam!!
Dzisiaj dzień podlewania, dlatego musiałem wyjąć kilka moich roślin z boxa, postanowiłem że zarzucę kilka nowych fotek z początku 3 tygodnia flo (dokładnie 15 dzień), od 2 podlewań zacząłem dodawać do mojej mikstury pk13/14. Narazie wszystko idzie w dobrym kierunku rośliny są zdrowe i zaczynają kwitnąć, wiem że do końca jeszcze około 7 tygodni, ale mam nadzieję, że uda się zebrać duży plon. Jedna roślina nie trenowana strasznie wystrzeliła do góry ma około 125 cm i cały czas idzie w górę, jak tak dalej pójdzie to będą mi wystawać z szafy:zjarany:. zapraszam do oglądania .

Ostatnia edycja:

jiggitt

Well-known member
Buchów
0
po harvescie bedziesz mial amnezje...... :O

G

Gość

Guest
Siemanko dzisiaj czas na update, na razie wszystko zmierza w dobrym ( 19 dzień flo ) kierunku jeszcze około 7 tygodni i będzię co smażyć, northen light pewnie dojdzie trochę szybciej . Zapraszam do oglądania !

:spalony:

banner_hulk

Well-known member
Buchów
18
no no ladnie kwitna gdybym mogl dawac buchy dalbym z 3;)
jak na pierwszy indoor to moim zdaniem za***iscie wszystko zrobiles!

ladny boxik duzy troche malo estetyczny ale po co to komu, wazne ze wszystko dobrze w nim rosnie:D cos mala powierzchnia wyglada na duzo wieksza:)

nie porobily ci sie czasem hotspoty? czy jak to sie tam nazywa ze w jednym miejscu wiecej swiatla bo nie ktore szczyty sa takie strasznie wyciagniete do gory

mam nadzieje ze dojdziesz do scinki;)
pozdrawiam:spalony:

wilczyduch

Well-known member
Buchów
0

Patrząc na planty, mają się chyba całkiem dobrze. Nie widać oznak "złego traktowania" :)
Ale patrząc na nie od razu nasuwa mi się pytanie, czemu nie robiłeś treningu. Pisałeś że zrobiłeś 4 sztuką toping, ale zobacz na jak różnej wysokości masz szyty. Szczególnie ta z tylu wy***ana jest potężnie :zombi:
Teraz te co ciągną do góry mają max światła, a te z dołu sa poprzysłaniane i dostają dużo mniej słońca. Nawet jak nie chciałeś jechać z lst to można było jednak trochę po podwiązywać je żeby utrzymać mniej więcej wszystko na jednej wysokości, co na pewno dało by pozytywny oddźwięk w plonach <joint>
No ale zrobiłeś tak a nie inaczej, więc nie rozpisuję się, ale najważniejsze ze wyglądają na zdrowe i nie popalone
z fartem do :harvest:

G

Gość

Guest

Patrząc na planty, mają się chyba całkiem dobrze. Nie widać oznak "złego traktowania" :)
Ale patrząc na nie od razu nasuwa mi się pytanie, czemu nie robiłeś treningu. Pisałeś że zrobiłeś 4 sztuką toping, ale zobacz na jak różnej wysokości masz szyty. Szczególnie ta z tylu wy***ana jest potężnie :zombi:
Teraz te co ciągną do góry mają max światła, a te z dołu sa poprzysłaniane i dostają dużo mniej słońca. Nawet jak nie chciałeś jechać z lst to można było jednak trochę po podwiązywać je żeby utrzymać mniej więcej wszystko na jednej wysokości, co na pewno dało by pozytywny oddźwięk w plonach <joint>
No ale zrobiłeś tak a nie inaczej, więc nie rozpisuję się, ale najważniejsze ze wyglądają na zdrowe i nie popalone
z fartem do :harvest:
Tak 4 sztuką zrobiłem topping wyrosły im sliczne rogi, tą jedną wyjabało strasznie mam nadzieję, ze przestała już rosnąć, zaczynam lać pk 13/14, myślę, że podstawie coś pod doniczki, żeby to jakoś wypoziomować.
pozdro 700:spalony:

G

Gość

Guest
Siemka, wracam po 11 dniach wakacji, dzieciaki zostawione pod opieką siostry , muszę przyznać, ze dała radę, 32 flo od momentu przełączenia, puchną w miarę dobrze , tak mi się wydaję, ponieważ jest to moja pierwsza uprawa, zapraszam do oglądania i proszę o ewentualne podpowiedzi jak dalej działać.:spalony: pozdrawiam !!

Ostatnia edycja:

Domking

Well-known member
Buchów
0
Siemka

Takie cos mi sie podoba, pierwsze indoor bardzo ladnie, poczytales dobrze forum, bez zadnych idiotycznych pytan. Ja sie jakos na Lst ustawilem i bym tak zrobil, ale pozatym i tak super,

Buch w twoja strone. Ja mam bbl guma w tym tygodniu do scinki. Mialem amnezje ale pokazala jajka. Mam ziarna northen fem i inne. Zobaczymy jak ci pojdzie to moze northen zasacze next.

G

Gość

Guest
Siemka

Takie cos mi sie podoba, pierwsze indoor bardzo ladnie, poczytales dobrze forum, bez zadnych idiotycznych pytan. Ja sie jakos na Lst ustawilem i bym tak zrobil, ale pozatym i tak super,

Buch w twoja strone. Ja mam bbl guma w tym tygodniu do scinki. Mialem amnezje ale pokazala jajka. Mam ziarna northen fem i inne. Zobaczymy jak ci pojdzie to moze northen zasacze next.

Oczywiście to wszystko dzięki temu forum, czytam je codziennie od 4 miesięcy.<lol>

Bongosik

Well-known member
Buchów
3
Grube pały rosną, tez mam teraz pierwsza uprawe pod hps 600W, takze bede zagladac :):smokee:

G

Gość

Guest
Mam pytanie jutro zaczyna się 6 tydzień od przełączenia, kiedy muszę zrobić flusha i czy w ogóle muszę, ponieważ ciężko mi będzie o 200 L odstanej wody, może jest jakiś inny sposób na wypukanie nawozów ?<shiza>

Z

ZWM

Guest
ladnie to wszystko sie prezentuje gratulacje

jezeli chodzi o flush to dowiedz sie ile tygodni mniej wiecej kwitnie ta odmiana i w ostatnim tygodniu zrob fluscha

np: jak roslina dochodzi w 8 tygodni to w 7 tygodniu od pokazania sie kwiatow zrob plusch nie przejmuj sie jak woda nie bedzie za dlugo stala wystarczy z dwa dni a jak nie da rady to zrob kranowa nie odstana ale z odpowiednim ph

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sklepie Growbox.pl na wszystko!

nasiona marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Polecany sklep z growkitami grzybów

Góra Dół