• Chcesz pomóc w rozwijaniu forum i naszej pasji? Zamieść link do Forum.Haszysz.com na swojej stronie, blogu, powiadom znajomych na forach lub w komentarzach

nasiona marihuany

[Hps 600W][1,2m2] 5x White Widow femi

Wyszukiwarka Forumowa:

tlusty gibon

Member
Buchów
0
* 5x White Widow femi. od D-P.nl
* 1x 600w HPS
* powierzchnia na pomidory 1,2m/2 1,8m h cale pomieszczenie ok. 4m2)
* ziemia: perlit, dolomit, ziemia doniczkowa + kermazyt ( 6,5ph )
* donice: 30/30/30cm
* wentylacja: 2 wyciagi sufitowe + 1 wtlaczajacy z zewnatrz + 1m tower fan do mixowania
* woda do podlewania 6,2 ph

pomidor 3dzien po zasadzeniu kielka w donice

aktualnie 28*C i 60% wilgotnosci

nawozy w planie ale jeszcze nie wiem co najlepiej, tak samo z treningiem

wykielkowane nasiona wsadzilem od razu do donic bo pewnie cos bym polamal przy przesadzaniu ;)
swiatla im powinno wystarczyc jak cos to mam jeszcze dwie 600

to moje pierwsze pomidory wiec wszelkie porady mile widziane!

tlusty gibon

Member
Buchów
0
14 dzień

Napotkałem się na parę problemików początkującego farmera:

*Pierwszy z nich już jest z bani, roślinki rosły ale łodyga była bardzo słaba, wystarczył mocniejszy podmuch żeby je przewrócić, jak ostro naprute alkiem.
Wydaje mi się że źle je podlewałem tzn. podlewałem je dużą ilością wody aż wypływała dołem z donic, wywnioskowałem że w ten sposób wypłukuje korzenie z wszystkich minerałów. Zacząłem je podlewać częściej ale delikatnie i teraz łodygi są jak druty<lol>.

*następny problem to zwijające się liście.
Na największym krzaku widać jak liście zawijają się do góry ale nie blakną i nie żółkną. Nie jest to jakieś straszne więc może to olać?
Podejrzewam że może to być spowodowane za wysoką temp. w pomieszczeniu. Temp. oscyluje pomiędzy 25>28*C podobno jeżeli nie używam CO2 to temperatura powinna być niższa o 4*C?

*Ale największą zagadką jest jeden krzak, od początku rósł znacznie wolniej choć teraz już prawie dogonił resztę lecz jego wygląd daje dużo do myślenia, wygląda na z deka zdałnionego, liście są bardziej pozaokrąglane i pozawijane ale pod spód, nawet ma lekko ciemniejszy odcień.
w ogóle zastanawiam się czy to WW?

Pomijając te małe problemiki które są nieuniknione za pierwszym razem
to jestem bardzo zadowolony z pomidorków, zaczynają już ładnie pachnąć:freak:

na tej widać te zwijające się listki? ->

to ta przydałniona ->

Zakupiłem zestaw nawozów HESI

Root Complex 500ml
PowerZyme 500ml
SuperVit 10cc
TNT Complex 500ml
Bloom Complex 1000ml
Phosphorus Plus 1000ml

może mi ktoś napisać czy to wystarczy na te 5 krzaków, chodzi mi o ilość a nie o to czy coś dokupić.

Nawozy powinny przyjść za parę dni mogę od razu zaczynać terapię?
Powinienem coś wiedzieć o tych nawozach oprócz tego żeby zrobić flusha na koniec, jakieś extra tipy?

Niedługo zmontuje jakieś filtry i cooltuba to zupdatuje foty.

Ostatnia edycja:
G

Gość

Guest
Jaką masz wilgotność w pomieszczeniu ?
Co do nawozów to starczy ci jeszcze na jedną, dwie uprawy.

ps: dodawaj zdjecia bez włączonego hps-a, od czasu do czasu.

Dołóż więcej plantów , masz tam masę miejsca ;]

Dobrze prawi.

icmag
<piwofuck>

Ostatnia edycja:
S

Synek z zawodu

Guest
Dołóż więcej plantów , masz tam masę miejsca ;]

tlusty gibon

Member
Buchów
0
Teraz jest 55%. a i jeszcze jedno fotop. 19/5h

Miejsca jest dużo, przyszłościowo, na razie zobaczę co się da wyciągnąć z tych 5ww przy zapewnieniu im jak najlepszych warunków jakie jestem w stanie zapewnić (jako beginer).
Chcę żeby nie brakło im światła, powietrza itd., niech rosną w szerz i w górę ile się da. Jak będzie trzeba to mam jeszcze zapas HPS-ów, ale jak na razie 1x600 daje rade.
Jak z tymi pójdzie w miarę spoko to pewnie zapełnię pomidorami całą powierzchnię.

Myślę teraz nad LST i jak wszystko będzie wporzo to dołożę FIM.
Czy przy tych treningach stosować nawozy według normalnych wskazań producenta?

Barak

Well-known member
Buchów
0
Gibon z tym FIM em możesz już raczej startować<shiza>

G

Gość

Guest
Myślę teraz nad LST i jak wszystko będzie wporzo to dołożę FIM.
Czy przy tych treningach stosować nawozy według normalnych wskazań producenta?

Powoli zacznij naginać pamiętając żeby trening (lst) zacząć w dniu przed podlewaniem, unikniesz wtedy nieprzyjemnych niespodzianek związanych z złamaniem/pęknięciem łodygi.

topping moim zdaniem lepszy niż FIM - fu*k I Missed efekt (odrosty widoczne już po 2 dniach) zdecydowanie lepszy, ale to moja subiektywna opinia.

Nawozy dawkuj z zaleceniami producenta chyba że pokażą się jakieś niedobory które uzupełnisz zwiekszając dawkę nawozu przy podlewaniu.

edit:

Gibon z tym FIM em możesz już raczej startować<shiza>

Nie bierz do siebie takich wypowiedzi, w których autor nie przeczytał dokładnie i ze zrozumiał twojej wypowiedzi.

icmag

Barak

Well-known member
Buchów
0
ja tam widzę 5-6 piętro( a nawet jeżeli niektóre ich nie miały to po tych paru dniach pewnie dorosły, gibon pisał że myśli; to mu pisze że spokojnie może, a o pytanie o nawozach nie będę odpowiadał bo niechce fałszywej opinii dawać, jeżeli ty się na tym znasz to gibonowi odpowiedz zamiast pier***ić się moim postem (ps: nadal nie napisałeś dlaczego "nie powinien FIM zastosować i dlaczego mój post jest zły?)

Ostatnia edycja:

tlusty gibon

Member
Buchów
0
na początek, dzięki wszystkim za zainteresowanie tematem

(ps: nadal nie napisałeś dlaczego "nie powinien FIM zastosować i dlaczego mój post jest zły?)

icmag pije do tego że najpierw chciałem zrobić LST a dopiero później na odrostach FIMa a nie o to czy mogę zaczynać z FIMem.
-----------------------------------------------------------------------------

krzaki rosną jak na koksie
<lol>
dla porównania:
14 dzień->

16 dzień, 40h później po uprzednim foto ->

LST to niby to low stres ale tylko dla rośliny bo ja mam srake ;)

Do rzeczy, rozmyślałem nad LST i "wydaje" mi się że jest to dobry trening do wykorzystania niewielkiej przestrzeni dla MJ, roślinka jest obfita ale niska.
Jak już sami wspomnieliście na brak miejsca nie narzekam, więc rezygnuję z LST, z resztą łodygi są już naprawdę twarde.
Spróbuję MJ wyciągnąć w górę i zrobić co w mojej możliwości żeby się rozrosły.

topping moim zdaniem lepszy niż FIM - fu*k I Missed efekt (odrosty widoczne już po 2 dniach) zdecydowanie lepszy, ale to moja subiektywna opinia.
z mojej wiedzy teoretycznej oczywiście, wnioskuję że FIM daje lepsze efekty jeżeli ci się nie spieszy i jesteś cierpliwy.
Jeżeli komuś zależy na czasie to pewnie Toping ma większy sens.
Jak pieprze farmazony to niech ktoś to sprostuje.

Zrobiłem wczoraj FIMa:

Wiem że jakość foto nie powala i za dużo nie widać.
Chyba nic nie popsułem, nawet jeśli to zaobserwowałem że MJ wybacza bardzo dużo, i tak coś tam odrośnie:freak2:

ps. to normalne że roślinki już wydzielają wyraźny zapach?
yo.

tlusty gibon

Member
Buchów
0
kolejny update:
29 dzień

Był spory kłopot, po ostatnim upie rzeżucha zaczęła usychać, żółknąć, brązowieć i w ogóle wyglądały jak zdechłe tulipany.
Nie był to problem z przenawożeniem bo nie miałem jeszcze nawozów jak to się zaczęło, objawy wskazywały na braki wszystkiego.
Po 2 dniach dostałem nawozy więc myślałem że wszystko wróci do normy bo mają wszystkie minerały regulatory itd. ale było coraz gorzej. Sprawdzałem PH ziemi nawet z środka donicy i niby było 7 ale stawiałem że to przez PH nie mogą nic przyswoić.
Podlewałem je wodą z dolomitem, power zyme też ma regulatory, ale nic nie pomogło.
Posypałem w końcu dolomitem po ziemi, ale tak grubo że ledwo co kulki kermazytu było widać i zalałem grubo wodą!
Już po godzinie krzaki rosły w oczach, to co jest na fotach to urosły przez ostatnie trzy dni z suchych bezlistnych badyli ;)

teraz co dwa tygodnie będę trochę podsypywał dolomitem żeby ziemia się nie wyjałowiła.

z tego co czytałem to dużo ludzi ma takie problemy i niewiedzą jak z tym wygrać.

myślę że jak tak teraz zasuwają to za dwa tygodnie przełączam :spalony:

wiadro33333

Well-known member
Buchów
0
dobre

synu a ty gdzie sie bedziesz myl jak to pod prysznicem haha:spalony: chetnie obejrze fotorelacje dobrze ci idzie. mialem kiedys taka lampe hps musialem ja wyrzucic szybko sie przegrzewala u ciebie zdaje egzamin?po ktorym dniu szedl juz nawoz,:bball:<joint><joint>

tlusty gibon

Member
Buchów
0
synu a ty gdzie sie bedziesz myl jak to pod prysznicem haha:spalony: chetnie obejrze fotorelacje dobrze ci idzie. mialem kiedys taka lampe hps musialem ja wyrzucic szybko sie przegrzewala u ciebie zdaje egzamin?po ktorym dniu szedl juz nawoz,:bball:<joint><joint>

na szczęście nie narzekam na ilość łazienek w domu ;)

HPS spisuje się dobrze, co prawda jest to dość leciwy balast i wydziela dużo ciepła.
Nawóz dostają od około 20 dnia.

---------- Aktualizacja posta 11:08 ---------- Czas poprzedniego posta 11:03 ----------

33 dzień
roślinki zdrowe i ładnie rosną ;)
najwyższa ma 55cm

Natural

Well-known member
Buchów
1
ladne jak na ten wiek
ile je jeszcze chcesz na vegu trzymac?

tlusty gibon

Member
Buchów
0
wszystkim dzięki za miłe słowo i pierwsze buszki:jaraczz:

Tak myśle że jeszcze ze dwa tygodnie je przytrzymam na vegu,
bardzo bym chciał żeby pociągnąć je do metra zanim je przełącze, jak bedzię trzeba to je jeszcze przetrzymam.
Z tego jak rosną wydaje mi się że do osiągnięcia.

Tutaj jest artykuł jak typ wyciągnął 180g z jednego krzaka WW.
http://www.dutch-passion.nl/en/news-and-development/white-whidow-mr-rhino/

trzymał 8tyg. na Vegu i 9tyg. Flo

Mi tam się marzy 250g z pięciu.
Jak się uda to odpalam następne trzy łazienki, jak nie to wrzucam wszystko w komin. :crazy:

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sklepie Growbox.pl na wszystko!

nasiona marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Polecany sklep z growkitami grzybów

Góra Dół