43 dzień
3 dzień flo
wszystko idzie spoko:jaraczz:
ciekawi mnie tylko kiedy zaczną kwitnąć ?
panienki od 70cm do 90cm dość niezły galimatias się robi, ciekawe ile jeszcze będą rosły?
Nie wiem czy ich troche nie poprzycinać, ale to chyba dopiero jak zaskoczą.
'wiadro33333' krzaki miały "fima" jak były na początku horoby nie wiem czy to fim z tego wyszedł bo mocno dostały w du*e i raczej fim powinien dać inne efekty. Z tego uciętego miejsca najpierw wyrosły po trzy/cztey głowne patole ale bardzo szybko padły, no i jak zaczęły odrzywać to odrazu było widać że wszystkie gałęzie rosły z równą mocą. W sumie może to i lepiej wyszło.
Chciałem jeszcze coś opisać, mianowicie podlewanie:
już od paru tygodni podlewam jak łodygi krzaków zginają się (robią się bardzo wiotkie), raz spóźniłem się o pół dnia i krzaki wyglądały jak po tornadzie wszystkie łodygi kąt 90*.
Po podlaniu, w 10min łodygi stają dęba i liście zaczynają się zamykać w 'bombkę'. Po następnych 2h liście się prostują jak struny i łodygi sztywne w h..j okaz zdrowia.
I ma taki cykl za karzdym razem, podlewać muszę co 1,5 do 2 dni. Zaznaczam że ziemię mam pewnie mocno napowietrzoną bo daje litr wody na donice i się odrazu przelewa a donice mają z 25l ziemi.
W związku z tym zginaniem się tych badyli myślę nad założeniem siatki od góry żeby badyle się w niej trzymały bo jak zakwitną i się spóźnie z podlaniem z pół dnia to się połamią.
Inni nie podlewają tak często ale u mnie inaczej sie nie da.
to na tyle
pozdro...