- Buchów
- 0
Siema wszystkim! To właściwie mój drugi grow, pierwszy jednak w tej skali, wcześniej ograniczyłem się do kilku roślinek w szafko-boxie, no i jak to zwykle bywa w takich przypadkach, zrobiło się za ciasno. Pomijam tu jeszcze jednego automata którego dopieszczałem swego czasu ponad dwa miesiące pod 75W świetlówką w mikro-growie
. Także LST, FIM itp. mam już przerobione, teraz już na luzie bez żadnego kombinowania, oprócz jednej roślinki której niechcący szczyt uwaliłem. Jedyny trening jaki próbuję uskuteczniać to HST - wszystkie roślinki. Zrobiłem to w trzecim tygodniu wega, zrasta się ładnie. Powtórka - w trzecim tygodniu FLO.
Tak się tu będziemy bawić:
Pechy – Większość Skunk #1 od Sensi, kilka Super Skunk od Sensi, jakiś Iced Widow i White Afghan z gratisów od Q
Donice – 15 x 11L
Ziemia – Kwiatowa, Torf odkwaszony, Glina, Perlit/Kora, Keramzyt na drenaż i na górę
Nawozy:
WEG – Hesi Root Complex, Gnojówka z pokrzyw, BioBizz Bio-Grow
FLO – BioBizz Bio-Bloom, resztka BioBizz Top-Max, później się zobaczy, na innej akcji testujemy z kumplem pełen zestaw Medi-One, może się przerzucę, bo ładnie mu puchną
Dodatki: No Mercy Bacterial, No Mercy CO2, Plagron PH-, PH+, Canna Flush
Opryski: Asahi, Plagron Phyt-amin, Mydło potasowe, Canna Cure, Magus 200 (tfu, tfu i odpukać
)
Trening: HST
Sprzęcior:
Box: Dark street 1,2x1,2m
Lampa: HPS 600W Philips GreenPower, na wegu również bo mi kumpel przechwycił MH i nie chciał oddać a za daleko mam żeby samemu odebrać
Balast: Elektrox Elektroniczny, podkręcony na 660W
Odbłyśnik: Wing Lucilu + mały spreader
Wentylator: Dwubiegowy, dobrze ciugnie + kilka mieszających
Filtr: Na razie nie ma ale będzie na czasie, póki co kostki zapachowe ONA Block sprawdzają się świetnie, pomimo tego że skuniki walą aż miło, nawet na wegu
Programator czasowy – mechaniczny bo elektroniczne siadają mi przy tej lampie z jakiegoś powodu
Jonizator powietrza
Mierniki Ph - gleby i roztworu
Konewka
Gumowa 25L balia – od kiedy ją mam praca stała się o wiele przyjemniejsza – polecam!
Roślinki od kilku dni są na 12/12. Donic na fotach na razie 14 bo jedną przerzuciłem do propagatora z klonami, będzie tam siedzieć za karę dopóki nie podrośnie bo coś zamuliła w porównaniu z resztą. Za kilka dni wrzucam ją do reszty na FLO. Ciasno będzie.
UPDATE planuję cotygodniowy, chyba że coś będzie nie tak to będę pisał, liczę wtedy na opinie mądrych głów. Foty na razie kiepskiej jakości bo z telefonu ale to się będzie zmieniało bo planuję zainwestować w porządny aparat, także jak przyjdzie najciekawszy moment relacji wszystko będzie ładnie widać.
No więc miłego, mam nadzieję, oglądania życzę.
Pzdr!
Tak się tu będziemy bawić:
Pechy – Większość Skunk #1 od Sensi, kilka Super Skunk od Sensi, jakiś Iced Widow i White Afghan z gratisów od Q
Donice – 15 x 11L
Ziemia – Kwiatowa, Torf odkwaszony, Glina, Perlit/Kora, Keramzyt na drenaż i na górę
Nawozy:
WEG – Hesi Root Complex, Gnojówka z pokrzyw, BioBizz Bio-Grow
FLO – BioBizz Bio-Bloom, resztka BioBizz Top-Max, później się zobaczy, na innej akcji testujemy z kumplem pełen zestaw Medi-One, może się przerzucę, bo ładnie mu puchną
Dodatki: No Mercy Bacterial, No Mercy CO2, Plagron PH-, PH+, Canna Flush
Opryski: Asahi, Plagron Phyt-amin, Mydło potasowe, Canna Cure, Magus 200 (tfu, tfu i odpukać
Trening: HST
Sprzęcior:
Box: Dark street 1,2x1,2m
Lampa: HPS 600W Philips GreenPower, na wegu również bo mi kumpel przechwycił MH i nie chciał oddać a za daleko mam żeby samemu odebrać
Balast: Elektrox Elektroniczny, podkręcony na 660W
Odbłyśnik: Wing Lucilu + mały spreader
Wentylator: Dwubiegowy, dobrze ciugnie + kilka mieszających
Filtr: Na razie nie ma ale będzie na czasie, póki co kostki zapachowe ONA Block sprawdzają się świetnie, pomimo tego że skuniki walą aż miło, nawet na wegu
Programator czasowy – mechaniczny bo elektroniczne siadają mi przy tej lampie z jakiegoś powodu
Jonizator powietrza
Mierniki Ph - gleby i roztworu
Konewka
Gumowa 25L balia – od kiedy ją mam praca stała się o wiele przyjemniejsza – polecam!
Roślinki od kilku dni są na 12/12. Donic na fotach na razie 14 bo jedną przerzuciłem do propagatora z klonami, będzie tam siedzieć za karę dopóki nie podrośnie bo coś zamuliła w porównaniu z resztą. Za kilka dni wrzucam ją do reszty na FLO. Ciasno będzie.
UPDATE planuję cotygodniowy, chyba że coś będzie nie tak to będę pisał, liczę wtedy na opinie mądrych głów. Foty na razie kiepskiej jakości bo z telefonu ale to się będzie zmieniało bo planuję zainwestować w porządny aparat, także jak przyjdzie najciekawszy moment relacji wszystko będzie ładnie widać.
No więc miłego, mam nadzieję, oglądania życzę.
Pzdr!

Ostatnia edycja: