akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

[HPS 600W] [1,44m2] - 15 x Skunk #1, Super Skunk, White Afghan, Iced Widow

Wyszukiwarka Forumowa:

Ile będzie?

• 400 - 500 g

Głosów: 8 23.5%
  • 500 - 600 g

Głosów: 12 35.3%
  • 600 - 700 g

Głosów: 6 17.6%
  • Jeszcze więcej

Głosów: 4 11.8%
  • Nic nie będzie!!!

Głosów: 4 11.8%

• Łącznie głosujących
    34
  • Poll closed .

mr. mackey

Well-known member
Buchów
0
Siema wszystkim! To właściwie mój drugi grow, pierwszy jednak w tej skali, wcześniej ograniczyłem się do kilku roślinek w szafko-boxie, no i jak to zwykle bywa w takich przypadkach, zrobiło się za ciasno. Pomijam tu jeszcze jednego automata którego dopieszczałem swego czasu ponad dwa miesiące pod 75W świetlówką w mikro-growie;). Także LST, FIM itp. mam już przerobione, teraz już na luzie bez żadnego kombinowania, oprócz jednej roślinki której niechcący szczyt uwaliłem. Jedyny trening jaki próbuję uskuteczniać to HST - wszystkie roślinki. Zrobiłem to w trzecim tygodniu wega, zrasta się ładnie. Powtórka - w trzecim tygodniu FLO.

Tak się tu będziemy bawić:

Pechy – Większość Skunk #1 od Sensi, kilka Super Skunk od Sensi, jakiś Iced Widow i White Afghan z gratisów od Q
Donice – 15 x 11L
Ziemia – Kwiatowa, Torf odkwaszony, Glina, Perlit/Kora, Keramzyt na drenaż i na górę

Nawozy:

WEG – Hesi Root Complex, Gnojówka z pokrzyw, BioBizz Bio-Grow
FLO – BioBizz Bio-Bloom, resztka BioBizz Top-Max, później się zobaczy, na innej akcji testujemy z kumplem pełen zestaw Medi-One, może się przerzucę, bo ładnie mu puchną:)

Dodatki: No Mercy Bacterial, No Mercy CO2, Plagron PH-, PH+, Canna Flush

Opryski: Asahi, Plagron Phyt-amin, Mydło potasowe, Canna Cure, Magus 200 (tfu, tfu i odpukać;))

Trening: HST

Sprzęcior:

Box: Dark street 1,2x1,2m
Lampa: HPS 600W Philips GreenPower, na wegu również bo mi kumpel przechwycił MH i nie chciał oddać a za daleko mam żeby samemu odebrać:)
Balast: Elektrox Elektroniczny, podkręcony na 660W
Odbłyśnik: Wing Lucilu + mały spreader
Wentylator: Dwubiegowy, dobrze ciugnie + kilka mieszających
Filtr: Na razie nie ma ale będzie na czasie, póki co kostki zapachowe ONA Block sprawdzają się świetnie, pomimo tego że skuniki walą aż miło, nawet na wegu
Programator czasowy – mechaniczny bo elektroniczne siadają mi przy tej lampie z jakiegoś powodu
Jonizator powietrza
Mierniki Ph - gleby i roztworu
Konewka
Gumowa 25L balia – od kiedy ją mam praca stała się o wiele przyjemniejsza – polecam!

Roślinki od kilku dni są na 12/12
. Donic na fotach na razie 14 bo jedną przerzuciłem do propagatora z klonami, będzie tam siedzieć za karę dopóki nie podrośnie bo coś zamuliła w porównaniu z resztą. Za kilka dni wrzucam ją do reszty na FLO. Ciasno będzie.

UPDATE planuję cotygodniowy, chyba że coś będzie nie tak to będę pisał, liczę wtedy na opinie mądrych głów. Foty na razie kiepskiej jakości bo z telefonu ale to się będzie zmieniało bo planuję zainwestować w porządny aparat, także jak przyjdzie najciekawszy moment relacji wszystko będzie ładnie widać.
No więc miłego, mam nadzieję, oglądania życzę.

Pzdr!

thumb_Zdjecie-0004.jpg

Ostatnia edycja:
T

Thomas Hewitt

Guest
ooo widzę konkretnie się zapowiada siadam w pierwszym rzędzie i podziwiam Buszek leci :smokee:

mr. mackey

Well-known member
Buchów
0
No dzięki, dzięki. Mam nadzieję że ciekawe dwa miesiące przed nami. Mam również nadzieję że niewiele dłużej;)

W międzyczasie tnę z nich klony, które pójdą do następnego boxa z przeznaczeniem na SOG-a, razem z klonami z matek które właśnie mi rosną w mini-boxie pod świetlówkami (AK47, Bubblegum, Ketama). Bardzo ciekawy jestem tej Ketamy, czy to faktycznie w 7 tygodni dochodzi. Prawdopodobnie z czasem box z tego tematu również przekwalifikuję na SOG-a z klonami, bo myślę że z trzech matek będę miał ich wystarczającą ilość na dwa boxy. Klony planuję wrzucać do 10L foliowych donic.

Matki, klony i sadzonki:

pzdr!

PS. Pytanie do mądrych głów - jak myślicie, czy odmiany ww. nadają się na klonowanie czy mogłem wybrać lepiej? Są jeszcze we wczesnej fazie wzrostu i zawsze mogę dokupić jakąś inną (może northern light?) a te rzucić na flo...

Ostatnia edycja:

mr. mackey

Well-known member
Buchów
0
No i mamy tydzień od zaczęcia relki. Widzę że na razie małą publiczność ale w sumie to nie ma co się dziwić, najlepsze dopiero przed nami.

Roślinki zaindukowały pięknie już 5 dni temu więc foty wrzucę za dwa dni jak minie pierwszy tydzień flo. Pięknie idą w górę i już widać że będzie dobrze:D

Mam tylko problem z czterema z nich - mają bardzo jasny odcień, prawie że żółkną w oczach, nie mam pojęcia o co kaman, mają tą samą ziemię i te same dawki nawozów co reszta. Najpierw zrobiłem im porządnego flusha bo myślałem że to przenawożenie spowodowane zbyt dużą ilością gliny w mieszance ale chu*a pomogło. Nie chciało mi się wierzyć że to może być z kolei za mała ilość azotu ale już nie miałem wyjścia i podlałem je pełną dawką MEDI ONE. Zobaczymy co dalej ale póki co żółte są jak cholera.

Mam już też drugiego boxa 1m2 z HPS400W
na 25 klonów które pobrałem z roślinek, właśnie się pięknie ukorzeniają i myślę że w ciągu tygodnia pójdą do boxa w 10L donice na tydzień wega i potem 12/12. To moja pierwsza akcja z klonami, jestem bardzo ciekawy co z tego wyjdzie. Zanim dojdą powinienem mieć już kolejnych 25 z mamusi z fot powyżej. Zostaję jednak przy Ketamie, AK47 i Bubblegum, jakby były z nimi jakieś problemy to najwyżej którąś z nich zamienię na coś sprawdzonego w SOG-u jak NL.

pzdr!

Ostatnia edycja:

monopolowy

Well-known member
Buchów
0
Szkoda, ze malo Supe Skunka posadziles bo jest szybki i mega mocny. Ladnie sie klonuje tez. U mnie gosci co uprawe ale musialem wybrac 2 matki z 20 nasion. Maja rozbierznosc pheno. Idealna komercyjna odmiana i latwa w uprawie.

niegrzeczny83

Well-known member
Buchów
0
ładnie jest a co dopiero będzie :Dod pewnego czasu interesuje mnie Iced Widow nie moge znalesc nic na jej temat a ze tez mam ja w klaserze poprosilbym o fote tylko tego krzaczka sprawdz ph miałem identycznie u jednych było ok u innych nie a te same warunki...

G

Gaynet

Guest
Będę śledził. Nie przejmuj sie małym zainteresowanie, jak wejdą w faze flow to i ludzi przybędzie. Powodzenia i bez problemów do końca.

Pozdro
Sky

mr. mackey

Well-known member
Buchów
0
Szkoda, ze malo Supe Skunka posadziles bo jest szybki i mega mocny

Może i szkoda, jest tutaj tylko i wyłącznie bo Q. skończyły się S#1 więc rzucił mi trzy SS. Póki co się przemieszały, jak któreś dojdą wcześniej to będę widział że to właśnie one.

Iced Widow nie moge znalesc nic na jej temat a ze tez mam ja w klaserze poprosilbym o fote tylko tego krzaczka

Jw., wszystkie przemieszane, nie ma pojęcia co jest co i czy akurat IW w ogóle przeżyło bo kilka pestek mi nie wykiełkowało, ale na bank któryś z IW/WA tam jest.

sprawdz ph miałem identycznie u jednych było ok u innych nie a te same warunki...

PH w normie, u wszystkich ok 6,5. Już jednak po kłopocie, pełna dawka MediOne postawiła je na nogi i zaczynają zielenieć. Jak się okazuje glina wcale nie ma w sobie tyle azotu ile myślałem że będzie miała. Może bardziej na FLO się nadaje.

A tymczasem dzisiaj mija pierwszy tydzień FLO a ja wciąż z lipnym aparatem z komórki i nie wiem czy jest sens to wrzucać...

Nie mogę już edytować pierwszego posta ale doszły mi Massive i Finisher z Green Planet i na tym będę ciągnął ten Grow w połączeniu z MediOne, czyli pełen zestaw z GreenPlanet.

Natural

Well-known member
Buchów
1
wrzucaj wrzucaj bo co to za fotorelka bez zdjec? na pewno bedzie na co popatrzec
niech rosna zdrow <wodna>

mr. mackey

Well-known member
Buchów
0
No dobra, wrzucam foty z wczoraj czyli:

1 tydzień FLO

Zdjęcia niestety wciąż kiepskiej jakości. Poza tym wszystko w normie, dziewczynki dostały wczoraj pierwszy raz komplet MediOne + Massive, za trzy tygodnie dorzucam do tego Finishera. Oprysków z Asahi zaprzestałem bo wolę zminimalizować ryzyko wystąpienia hermy. Najwyższe porozstawiałem po bokach, najniższe siedzą w środku, jeżeli poziom się z czasem nie wyrówna zrobię im levelling.
PH w normie ok. 6,5; temperatura w dzień i wilgotność też musi być dobra bo ładnie rosną. Temperatura nocna, jak już przyjdą mrozy, też powinna być dobra bo podłączyłem box wlotem powietrza z drugim który uruchamiam lada dzień, będą chodzić na zmianę więc jeden będzie dogrzewał drugi (wlot powietrza w drugim zrobię koło kaloryfera + nawilżacz więc też nocą powinny mieć ciepło i nie za sucho).

Coś słabo w górę idą, takie kurduple jakieś, no ale mają na to jeszcze trochę czasu. Poza tym pobrałem z nich chyba już z 50 klonów, pewnie część nie przeżyje ale wystarczy mi 25 do drugiego boxa.

Pzdr!

Pytanie: Kiedy robić im kolejny HST? Aż mnie korci żeby pozgniatać te główne łodygi, tak ładnie rosną że na bank szybko by się zagoiło. Poza tym wolałbym żeby roślinki więcej energii włożyły w główną łodygę i ograniczyły trochę rozrost pobocznych.

Natural

Well-known member
Buchów
1
Pytanie: Kiedy robić im kolejny HST? Aż mnie korci żeby pozgniatać te główne łodygi, tak ładnie rosną że na bank szybko by się zagoiło. Poza tym wolałbym żeby roślinki więcej energii włożyły w główną łodygę i ograniczyły trochę rozrost pobocznych.

a w jakim celu to HST? ja bym wycial kilka wiatrakow i tyle...
nic wiecej tu nie trzeba kombinowac moim zdaniem
jest ladnie <wodna>

mr. mackey

Well-known member
Buchów
0
a w jakim celu to HST? ja bym wycial kilka wiatrakow i tyle... nic wiecej tu nie trzeba kombinowac moim zdaniem

Bo póki co słyszałem o HST w trzecim tygodniu FLO ale może ktoś ma inne sprawdzone rozwiązanie. A fryzjer nie jest konieczny póki co bo roślinki są na tyle niskie że nawet dolne liście są w miarę dobrze doświetlone. Jak tylko pójdą w górę i będę musiał podnieść lampę wchodzę tam z nożyczkami.

---------- Aktualizacja posta 11-12-2012 11:05 ---------- Czas poprzedniego posta 06-12-2012 15:45 ----------

UP.

Jutro minie 14 dni FLO i aż mnie ch*j strzela jak sobie pomyślę że wciąż nie mam aparatu żeby móc Wam je pokazać:pl: Nie chcę robić zdjęć telefonem bo takie foty zupełnie nie oddadzą tego co tam się dzieje. A się dzieje -kwitną pięknie, wszystkie w końcu mocno zzieleniały, żadnych oznak chorób czy przenawożenia, pojawiły się też trichomy widoczne gołym okiem. Ekstremalnie zdrowe roślinki, będzie moc!:yeahh:

W międzyczasie ukorzeniło mi się już 10 klonów, jeszcze 15 i uruchamiam drugiego boxa 1m2 400W. Wszystkie pójdą w 7,5L donice.

Pzdr

---------- Aktualizacja posta 12-12-2012 20:35 ---------- Czas poprzedniego posta 11-12-2012 11:05 ----------

UP!

14 dzień FLO

Siedem roślin poszło w górę jak trzeba, reszta to rozkrzaczone kurduple i pewnie już tak zostanie. Następnym razem zrobię lepsze rozeznanie i wezmę odmianę która będzie mniej szła w odrosty a bardziej w jedną, główną łodygę. Jakieś propozycje? Jakby się jeszcze nadawały do klonowania to byłoby pięknie.

Pzdr!

Ostatnia edycja:

Green Farmer

Well-known member
Weteran
Buchów
0
No ładnie tu :) Mozesz porownac super skunka ze skunkiem #1 ?? Ktory bardziej sie krzaczy a ktory bardziej w gore idzie i ogolnie ktory ma lepszy wigor ;> Jak z zapachem ? Powodzenia do scinki:harvest::spalony:

T

Tlazolteotl

Guest
Piekne rosliny.
Pomysl o tym, zeby je troche podgolic.
Bedzie lepsze doswietlenie nizszych topow i lepsza cyrkulacja powietrza, co zapobiega plesni, chociaz niekoniecznie<lol>

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół