• Chcesz pomóc w rozwijaniu forum i naszej pasji? Zamieść link do Forum.Haszysz.com na swojej stronie, blogu, powiadom znajomych na forach lub w komentarzach
akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

[hps 600w][1,44m2] GRUBE LOLO czyli 600W=1kg?

Wyszukiwarka Forumowa:

GoldenBud

Well-known member
Buchów
0
Witam po dłuższej przerwie w mojej kolejnej fotorelacji zatytułowanej „GRUBE LOLO”

Aby bliżej zaprezentować Wam z czym będziecie mieli do czynienia prezentuję ten oto humorystyczny filmik, nie mojego autorstwa.

Jako, że wszystko dawno już zakończone będzie to przyśpieszona prezentacja na sucho, po opadnięciu emocji, jakże pozytywnych ;)

Zapraszam

Nasiona: big bud xxl, ak 47, northen light, indoor mix, the church i cośtam jeszcze, [wszystkie oryginalne] łącznie 12 sionek
GrowBox: 1,44 m2
Wentylacja: 2xłazienkowe in-out o wydajności 120m3/h podłączone do potencjometrów w ten sposób iż mogę kontrolować prędkość od 0-100%
Słońce: 600W HPS GiB Flower Spectre Extreme + Balast Lumatek (z opcją Super Lumen) + spreader
Podłoże: 15litrowe donice z ziemią ze stonki o ph 5,5-6,5 + niewiele dolomitu
Wilgotność: wilgotność dzień 60-80%, noc 80-90%
Temperatura: staram się utrzymywać max 35 stopni „na słońcu” = nie spieka dłoni na wysokości topów
Suplementacja: Florovit na weg, Planton K, stymulator Greek Sensation i Ripen na flo, witaminki Supervit, ewentualnie Asahi.
Trening: równe, pełne sklepienie wszelkimi dostępnymi sposobami: LST, FIM , SuperCropping.

Początek: (ten w brązowej donicy był inwalidą. Gdy resztę przesadzałem do większych donic, on mi wypadł mając 2 cm korzeń i niewiele więcej łodygi i wiecie co… dał największy plon :grin: )

FIM:

Efekty FIM’a:

1 dzień flo (WEG około 50 dni):

13 dzień flo:

39 dzień flo

NL

BigBud

NL

ak

mix

the church

CDN soon... bo za dużo na raz wrzucania fot ;/

Ostatnią edycję dokonał moderator:

Natural

Well-known member
Buchów
1
1kg z 600W bez boosta?

MEDŻIK <peace>

gratki oczywiscie zawsze twoje fotorelki mi sie podobaly <wodna>

MasterYoda

Loading...
Weteran
Buchów
5
Chyba hermią troche a Nothern Light ewidentnie bananas :)

Nie mam buchow.

W

WarrSeeds

Guest
Chyba hermią troche a Nothern Light ewidentnie bananas :)

Nie mam buchow.

KOLEGO przeglądaj planty bo zaraz będziesz miał zwrot na produkcję nasion i planty będą dostawać pie****ca

jeżeli będzie aktywny pył to zapyli ci w h*j plantów <peace>

ten NL już yoda zapylony w h*j

D

delete

Guest
Jak dobrze zauwazylem to mowicie o tym drugim zdjeciu NLa? Tylko nie zabardzo wiem po czym Warr rozpoznal ze jest juz w ch*j zapylony (chetnie sie dowiem i wzbogace swoje doswiadczenie)

A tak w ogole to super Ci to wychodzi a ten fim to raczej byl topping chyba ;)

GoldenBud

Well-known member
Buchów
0
- Dobrze widzicie, cuda się zaczęły hermić ale szczęśliwie nie było ani 1 pestki. Powodem hermienia tak powszechnego był stres związany ze światłem, ze 2x zamienił im się dzień z nocą i na odwrót, w dosyć wczesnym etapie zawiązywania kwiatów ma to widocznie duże znaczenie. Ogólnie sporo stresu ze światłem miały.
- Ze 2x w całym cyklu były ostro strzyżone z liści wiatrakowych bo busz był niesamowity.
- Co do treningu to tam gdzie się udało uzyskać 4 stożki z 1 to klasyfikuję taki trening jako FIM, w przypadku uzyskania tylko 2 i prostszego zabiegu, klasyfikuję to jako topping. Zatem był i FIM i topping. Ogólnie to bardziej w celach edukacyjnych robiłem i muszę przyznać, że jestem zadowolony, nawet bardzo. Raz FIM i praktycznie cały trening z głowy, dużo wygodniej niż zabawa w ciągłe naginanie i podwiązywanie ;/ Najlepiej oczywiście łączyć wszystkie techniki w zależności od pożądanych efektów :harvest:
- Nawożenie jak w opisie, dawki zbliżone do nominalnych, 100-200%. Green Sensation daje radę, nie muszę dzięki niemu dolewać po 300-400% nawozów. Asahi był użyty raz w 1 dniu flo. Ripen przez dłuższą część flo był stosowany
-Wybaczcie za chaos w opisie, staram się zamieścić jak najwięcej przydatnych informacji a wiele już nie pamiętam ;/

53 dzień FLO

NL

church

NL

szybki AK

hardcore trening na flo :)

Ostatni dni FLO (nawet nie wiem, który to był dzień ;/ )

the church

BigBud XXL

NL

mix pózny

to ta biedna roślinka która tylko z mojej głupoty i płonnej nadziei nie wylądowała w koszu, gdy wypadła mi z korzeniem 2cm z ziemi. Proszę jaka niespodzianka (to chyba mix był)

AK, ładne pomarańczowe topki i jasno zielona masa

mega późny zacofany mix, ale bardzo zbity

HARvEST

Ostatnie 3 wraz z nowym narybkiem

Zbiory końcowe: top po lewej mimo iż mniejszy objętościowo dał o 20% więcej wagi J

Część zbiorów w pamiątkowym wspólnym zdjęciu :D

A to ciasteczka ze starych topów ;) zamieszczę przepis bo są wyśmienite

MAKrO

(Gęsty ten NL)

A to odkopany topek po rocznym poleżeniu, widać nutkę blueberry ;)

Tytoń

I haszyk z nożyczek

Podsumowanie:
Odmiany różnie dochodziły więc wszystko w przeciągu 3 tygodni było ścinane, ostatnie mixy stały już nawet z nową partią ;) Generalnie indoor mixów nie polecam, wyszły tak: 1. nie zakwitł, 2. słabo zakwitł i późny, 3. dawał radę przyzwoicie, 4. długo, bardzo! dochodził, dał mega plon (jakieś 150g). The church zawiódł mnie, jeden dał marny a drugi tylko zadowalający zbiór, bigbud jak zawsze dał radę, AK mimo iż najbardziej się hermił, nie narobił szkód, dał bardzo dobry i mega szybki plon (ścięty gdzieś w 60 dniu flo). No i ten zapach AK… coś pięknego J NL dał najbardziej zbite topy wszech czasów i przyzwoity zbiór.

Wnioski:
- Ogólnie po raz kolejny cieszę się ze zbyt długiego wega, procentuje ładnie ;)
- Bardzo sobie chwale spreader do winga, świetnie rozprasza ciepło i światło.​
- Green Sensation to pozycja dla mnie obowiązkowa.​
- Nigdy więcej mixów.​
- AK z pewnością u mnie zasługuje na stałe miejsce w boxie .​
- Możliwość regulacji mocy na zasilaczu daje duże oszczędności, ponieważ przez 2 tygodnie spokojnie można jechać na lampie 400W​

WYNIK KOŃCOWY = 950g, co daje stosunek wagi/mocy lamp = 1.58 (nie licząc zwiększonego poboru energii przy opcji SL na balaście)

Pozdrawia, mam nadzieję, że się podobało :spalony:

Barak

Well-known member
Buchów
0
Zawszę chętnie podziwiałem twoje fotorelacje:D, niedługo też z 600w (na mniejszej powierzchni) będę korzystał i nawet nie marze o 1kg.
Naprawdę szacun!
Masz zamiar zrobić jakiś obrzerny smoke report?<shiza>

Z

ZWM

Guest
BRAWO BRAWO BRAWO

piekne planty, obficie oblepione a dotego fotorelacja przeprowadzona tak jak lubie.
ogromne gratulacje i dziekuje bo az milo zatrzymac sie na dluzej przy takich foteczkach

smacznego i pozdrawiam

-OM-

Well-known member
Buchów
0
ile vega mialy?
co tam nowego w ogrodku rosnie? :)

wzorowo zes je nakoksowal.... o to wlasnie chodzi :jocolor::jocolor::jocolor:
brawo

GoldenBud

Well-known member
Buchów
0
Co do reportów to moje doświadczenia pokazują mi, że aby w pełni ocenić każdą odmianę pod każdym kątem trzeba na prawdę się do niej przygotować i mieć wolny od THC umysł, zatem co najmniej 2tygodnie przerwy w paleniu. Niby sobie odkładam wszystko i liczę zrobię przerwę i spróbuję po kolei wszystkiego ;) I nie będę oszukiwał - nie udaje mi się to :lol3:
Chodzi o to, iż różnice w działaniu i smaku zatracają się przy regularny, częstym paleniu. Nie chce zatem zaburzać sobie osądu i pisać niekompetentne smoke reporty. Czasem, zaznaczy się coś charakterystycznego, na co warto zwrócić uwagę - to jedynie mógłbym napisać, ale to bardziej do strain guide'a by się nadawało.

Tu warty zaznaczenia jest na pewno AK47 jak już wspominałem.

W nowym ogródku jest mix mixów, outdoor i indoor, regi i femki. Resztki pestek postanowiłem wysadzić, pomieszałem podpisy i teraz nawet nie wiem co mi na outdoorze rośnie :lol3::lol3::lol3:
Z ciekawszych jest(powinien być) SuperSkun, Herihuana, jakiś maroc, passionxgrapefruit, purple.
Fotorelację wrzucę pewnie, ale nie będzie się czym za bardzo pochwalić bo fuszerkę walnąłem.

Pozdrawiam, dzięki za miłe słowa ;)

THE DOCTOR

Well-known member
Weteran
Buchów
0
aż miło oglądać u mnie taki bajzel a tu krótko i na temat-zazdroszczę :)

pineapple

Well-known member
Buchów
0
gratuluje :D super grow i relacja :p !!! palenie wyglada mega... szczegolnie na zdjeciach macro :) jeszcze raz wielkie brawa :D :spalony:

younggrower22

Well-known member
Buchów
0
ja tez sie na to palonko na patrzec nie moge <joint> brawo! buch dla Ciebie
</P>

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół