• Chcesz pomóc w rozwijaniu forum i naszej pasji? Zamieść link do Forum.Haszysz.com na swojej stronie, blogu, powiadom znajomych na forach lub w komentarzach

nasiona marihuany

[HPS 600W] [1.44m2] Mix odmian [12/1]

Wyszukiwarka Forumowa:
C

Caleb

Guest
Witam w moim pierwszym grow!!

Pestki

3x Chronic (Serious Seeds) 2x Orange Bud (Dutch Passion) 2x Lemon Skunk (Green House) 2x Berry Bomb (Bomb)
kielkowalnosc 100% chociaz jeden chronic jakos ociaga sie i jest jeszcze na chusteczkach....

Dobra kilka slow o setupie:

Growbox: Hydrolab (120cm x 120cm x 200cm)

Oswietlenie:

Zarowki: weg MH 600w Sunmaster i flo 600w Power Plant

Odblysnik: Adjust A Wing + spreader

Balast: Balast cyfrowy firmy Lumatek z SuperLumens

Wentylacja:

-super cichy TD SILENT 350 / 125 380m3/h + w drodze sciemniacz smscom z thermostatem

-przewody wentylacyjne izolowane akustycznie

-wlot powietrza pasywny bez zadnych wtłaczajacych

-dwa wiatraki mieszajace

-nawilzacz + jonizator

Nawozy & Podłoże:

Ziemia: Canna Terra Professional Plus

Donice: 18L

Suple: Zestaw Canna (Cannazyme,Terra Flores , Terra Vega, , Canna Boost, Canna PK13/14)
oraz Supertrhive, Big Bud

Hanna PH meter + buffery i czyszczace do sondy

Warunki:

-Temperatura w boxie 26-27 a 30cm od lampy 30-32 / ok 21-22 noc.
-Wilgotnosc 70-75% przy hps/ noc 80-85%

wiem ze temp. 32 C to troche duzo ale box stoi w pokoju i niewiem jak ja zbic chociaz do 30

to moje pierwsze pomidory wiec wszelkie porady mile widziane!

To narazie bylo by na tyle:yeahh:
zdjecia tylko trzy bo nie ma narazie co pokazywac.... zreszto slabej jakosci bo robione telefonem czekam na lepszy aparat

Pozdro All :smokee:

D

delete

Guest
Wyglada na to ze jedziesz na wyspach ;) pewny nie jestem niewazne...

ale jesli to wszystko jest zbudowane na gips kartonie. znaczy sciany. Ja wy***alem dziure na dukt 150mm i wszadzilem rure do srodka. tam jest 5-8 cm od sciany i hula wiatr.
Lub pociagnij rure pod okno i doprowadz swierze powietrze do boksa.

to pomoze
yo

żululu

Well-known member
Buchów
0
Zapowiada sie ciekawie, bede zagladal. Lap bucha i z fartem :spalony:

Garry

Well-known member
Buchów
3
Przy takiej mocy lampy jest ciężko z temperaturą, może zamontuj jakiś wiatrak chłodzący przy lampie, albo jak masz za co, wstaw cooltube.

C

Caleb

Guest
Wyglada na to ze jedziesz na wyspach ;) pewny nie jestem niewazne...

ale jesli to wszystko jest zbudowane na gips kartonie. znaczy sciany. Ja wy***alem dziure na dukt 150mm i wszadzilem rure do srodka. tam jest 5-8 cm od sciany i hula wiatr.
Lub pociagnij rure pod okno i doprowadz swierze powietrze do boksa.

to pomoze
yo

Tak fadree jestem na wyspach ;)

Niestety sprawdzalem napewno nie jest to karton gips takze kucie w betonie odpada.
Pozostaje mi chyba doprowadzic rure pod okno tylko musze to jakos zamaskowac zeby sasiedzi nie wylukali.. <coolpalacz>

Ostatnia edycja:
C

Caleb

Guest
Witam!!!​

Kolej na update

Weg dzien 7 ale nie dla wszystkich dziewczyn...

Temperatura: dzien 29-30 / noc 22-24

Wilgotnosc: dzien 65-70 / noc 65-80%

Dziewczyny troche zamulaja, :pl: jakies troche male jak na 7 dzien. Czesc wyszla tydzien temu w niedziele reszta w poniedzialek takze niektore maja 6 dni.

Podlewam deszczowka z rhizotoniciem ph 6.0 i raz dostaly krople Superthrive na 4 litry

Niewiem czym to moze byc spowodowane, moze tym ze na poczatku przez 2-3 dni walczylem z temperatura bylo jakies 32-33 stopnie. Czy moze przez to ze dalem odrazu do docelowych 18l i narazie idzie w korzen wszystko??
A moze jakies hujowe pestki? Niemam pojecia troche mnie to martwi

Ktos doradzi??

Trzy panny wcale nie wyszly z ziemi, niewiem dlaczego ale zastapilem juz trzema nowymi 2 x Exodus Cheese i Super Skunk ktore poszly do ziemi wczoraj rano. Zobaczymy co z tego wyjdzie...

displayimage.php
[/url][/IMG]

displayimage.php
[/url][/IMG]

displayimage.php
[/url][/IMG]

displayimage.php
[/url][/IMG]

displayimage.php
[/url][/IMG]

w srodku 3 mniejsze doniczki i 3 nowe panny chce poprostu zobaczyc jak beda rozwijac sie w mniejszych donicach przed przesadzeniem do 18l

displayimage.php
[/url][/IMG]

Pozdro All :smokee:

xxxkatxxx

Well-known member
Buchów
0
oo widze ładnie ale tak sucho nie moze tam byc ! nie w tym stadium rozwoju mlodej siewki pamietaj, dokup paczke keramzytu i podsyp no i glebunia lekko wilgotna musi byc

przy takiej mocy lampy umiesc ja wyzej , przy 600 watach na mlode siewce i ponad metr moze byc poniej jak planty beda duze i silne obnizasz winga do 40 cm

Ostatnia edycja:
G

Gość

Guest
.troche cierpliwosci a bedzie dobrze.nieraz planty zamulają.mam pytanko do ciebie jak sprawuje sie ten wentylator kanałowy silent td.i gdzie kupowałes. bo na wyspach nie mohe go znalesc a interesował by mnie 500m/h
z fartem do konca i grubych pał:spalony:

C

Caleb

Guest
Sprawuje sie dobrze dokupilem do niego sciemniacza z termostatem. Gdy planty maja noc to tylko slychac lekki szum powietrza.
Ja za swojego dalem 115 funa, kupilem go na justfans. W growshopach sa ale troszke drozsze bo cos ok 135 plus koszty wysylki

C

Caleb

Guest
Pytales o wyspy wiec podalem Ci cene w UK

Witam!

Na jedym z orange budow pojawily sie dziwne plamy na lisciach...

Niewiem czy to zle ph chociaz leje wode sprawdzona miernikiem o ph 5.7- 5.8, z podspodu wyplywa 6.5 leje tylko rhizotonic i krople superthrive na 5l takze niewiem czy to popalenie. Popalenie lampa raczej chyba tez nie bo doniczka jest po boku i inne planty wygladaja na zdrowe.

Prosze o porady bo niewiem co robic

displayimage.php
[/url][/IMG]

Pzdr
:yeahh:

Ostatnia edycja:

F.B.I

Well-known member
Weteran
Buchów
0
odstaw superthrive, to jest silny koncentrat i łatwo nim przedobrzyc, planty są małe i to co jest w ziemi zupełnie im starczy, nie przytłaczaj ich nawozami, swego czasu używałem superthrive do klonowania ale teraz mam swój sposób i nie jest mi potrzebny, co do fotki to wyglada na efekt temperatury, musisz cos z tym zrobic, bardzo fajny projekt, ciekaw jestem odmiany berrybomb, mam zamiar je kupic.Pozdrawiam

u.never.know!@

Well-known member
Buchów
1
Nie lej zadnych nawozow jak taka mala i slaba sama woda odstana wystarczy nie ma po co mierzyc ph jak masz w ziemi po za tym na twoIm miejscu lał bym tylko wode z kranu odstana 24h druga sprawa to jak na moje zle zeobiles dajac je docelowych doniczek odrazu jeszcze 18l wiec za nim ci sie dobrze uklad korzeny rozwinie to jakies 7-8 tyg a jak wiadomo korzenie musA byc maksymalbie rozwiniete za nim na flo przełaczysz tez jestem w uk i mam 5 upraw za soba w kazdej czegos nowego czlowiek sie uczy wiec radzil bym ci nie szalec z odrzywkami na samym poczatku bo to nic dobrego nie zdziala keep it simple jak to tu w uk mowia pozdro i powodzenia

C

Caleb

Guest
Witam wszystkich po dlugiej przerwie :smokee:

Weg dzien 37 nie wszystkie dziewczyny ... niektore maja po 30 dni

Dzis swiatlo zostalo zmienione na HPS i 12/12

Temperatura: dzien 26-28 / noc 19-21

Wilgotnosc: dzien 65-75 / noc 65-80%

Dziewczyny wygladaja na zdrowe, leje im papu co 2 dni ok 1.5l wody bo lalem 1l to na drugi dzien doniczka byla lekka wiec zwiekszylem, dostaly dwa razy pol dawki terra wega. DZis przelaczylem swiatlo wiec niewiem czy zaczac lac terra flores czy czekac jak pokaza sie pierwsze kwiaty?

Mam problem z wilgotnoscia poniewaz nie moge teraz zbic nawet ponizej 60%
a na flo to za duzo. Problem zaczal sie jak zainstalowalem filtr (musialem bo ***alo niesamowicie) nie uzywam juz nawilzacza bo wilgotnosc i bez niego jest duza, to sprawka mysle ze plantow, maja duzo lisci.
Zastanawiam sie nad kupnem pochlaniacza wilgoci ale niewiem czy da rade bo nigdy czegos takiego nie mialem. Znalazlem na ebayu taki z 2 litrowym zbiornikiem.

Prosze o porady jakies a takze z***ki mile widziane

Pzdr All:yeahh:

displayimage.php
[/url][/IMG]

displayimage.php
[/url][/IMG]

displayimage.php
[/url][/IMG]

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sklepie Growbox.pl na wszystko!

nasiona marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Polecany sklep z growkitami grzybów

Góra Dół