akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

[HPS 70W][0.16m] Super Skunk

Wyszukiwarka Forumowa:

FanatycznyGrower

Well-known member
Buchów
7
Siema, dawno mnie nie było trzeba sobie przypomnieć prowadzenie takiego growloga :)
Będzie to uprawa odmiany której dawno chciałem spróbować ale jakoś nie było mi do tego celu po drodze, raz nie wyszło drugi raz nie wyszło bądź cobądz uda się tym razem i będzie kolejna odmiana do kolekcji.
Za boxa mi posłuży wcześniej używana już szafa z fotorelacji:
https://www.forum.haszysz.com/showthread.php?126191-HPS-70w-0-16m-Super-Lemon-Haze
Palonko wyszło wyśmienite wcześniej, może i w następnym upie wrzucę fotkę palonka curowanego, posiadam je jeszcze nie wypaliłem wszystkiego :)
Ale do rzeczy nie o wczesną fotorelacje tu chodzi a aktualną która trwa8)

Parametry uprawy:

Roślina : Super Skunk Sensi Seeds
Box : szafa 35x47x57
Oświetlenie : HPS gib 70w + odbłyśnik blacha do pieczenia
Wentylacja i Filtr : Zypher 140 600rpm 9db i mieszak taki sam, filtr to założona z tyłu boxa mata węglowa
Nawozy : Plargon Power Roots, Pk 13/14, terra bloom
Ziemia i doniczka : doniczka 5l ale dosypie ziemi bo się ubiła i będzie z 7l, ziemia to campo sana super lekka do kwiatów dodałem na spod wyparzony keramzyt, a samą ziemie zmieszałem z dodatkową ilością perlitu i dolomitu
Skopiowane tak jest do tej pory, ziemia dobra teraz doszedł dla testa power roots i nawilżacz powietrza roślina rośnie delikatnie lepiej od lemon haze
Warunki : dzień 20-25s noc 18-20s + nawilżacz, stacja się z***ała nie wiem jaka wilgotność ale jest gra
Trening : Tylko lst

Planuje zapełnić szafę na tyle ile ona mi pozwoli i ile dam rade więc nie wiem kiedy przełączyć zastanawiam się nad 17-20 dniem, wyszła po 7 dniach z ziemi dnia 30.11, czyli dzisiaj ma 15 dni i zdjęcia są robione co 2 tygodnie.
Fotorelacja będę starał się prowadzić tak aby się miło oglądało, miłego oglądania i oby bez problemów w trakcie:)

Dzień 7

Dzień 14
Zdjęcia robione były wczoraj, pierwsze naginanie lst będzie to regularnie się odbywało do pewnego momentu.
Roślina bardzo żę tak powiem chcąca żyć, żwawo i bujnie rośnie przyjemnie dla oka się prezentuje w tym dniu karmiona co każde podlanie dodaje power roots wedle zaleceń producenta z początku małe dawki wody teraz już litra dostaje co 4 dni- z głownym topem jest aktualnie 5 odrostów wielkości dużej zapalniczki bic

Chyba tyle co miałem opisać w takim wstępnym wątku tej fotorelacji, zdjęcia będą co tydzień.
Pozdrawiam
FG

Roberto86

Ha-Haa!
Buchów
0
Będę kibicował, tym bardziej, że to właśnie twoja fotorelacja pt: "zimowa herbata z cytryną'' przeczytana kiedyś przypadkiem - zainspirowała mnie do pójścia w indoor mikro! Lecę właśnie z drugą uprawą i fajnie będzie popatrzeć co u Ciebie tym razem urośnie <joint>:thumright::queen:

FanatycznyGrower

Well-known member
Buchów
7
Dzień 21 / 1 dzień od przełączenia 12/12

Siema
Tydzień mija i porcja fotek z przed chwili jak to wygląda a mianowicie idzie dobrze moja panna dobrze i szybko buduje liścia jak i kilka ładnych odrostów pozyskałem trenując ją metodą lst, a robię to co 2-3 dni rzadko a dobrze też i podlewam rzadko bo co 4 dni litra z power rootsem.
Do tej pory ani razu nie lałem żadnego nawozu z azotem to w jaki sposób wygląda tylko ziemia i ten power roots, ale teraz mimo żę już mija 3 tygodnie a na dniach będę robił podlanie pewnie jutro lub pojutrze to dodam nawozu z azotem porządną dawkę przed kwitnieniem aby później nie było niedoborów.
Zmieniłem blachę do pieczenia już na inną będzie lepszy kąt padania światła na obecną sytuację.
Dnia dzisiejszego postanowiłem przełączyć na flo czyli dzisiaj jest 21 dzień i z 20 na dzisiejszy dzień już miała przełączone, jak sprawy się dalej potoczą po tym przełączeniu zobaczy się na dniach.

To tyle fot z super skunka, a tutaj z ostatniej uprawy indor lh ghs ma już trochę curingu i to jest dobra sativa raczej mnie nie upie****a mocno bo pale po pracy dobrą indyje, ale palenie smaczne :)

FanatycznyGrower

Well-known member
Buchów
7
Dzień 28 / 7 dzień od przełączenia 12/12

Tydzień miną foty, raczej nic ciekawego się nie dzieje rośnie sobie spokojnie wszystko w normie warunki dobre dzień 25s 70 wilgoci, a zaś nocą 20s i 90 wilgoci kupiłem profesjonalny miernik wilgoci i temperatury wiec warunki raczej dobre mi wskazuje.
Na wiatrak mieszający założyłem jakąś siateczkę aby listki nie wchodzily w wiatrak, na wyciągowy tez dam jak będzie potrzeba.
Bylo podlanie z azotem dałem jej raz 3ml/1l bio growa przed kwitnieniem porządna dawkę, widzę po liściach ze przyjęła to dobrze.
Dzisiaj dodałem jej natomiast już pierwszą dawkę na kwitnienie z terra bloma 5ml i jeszcze power rotsa1ml na litr wody,pH dobre.
No co tyle na dzisiaj za tydzień się dalej zobaczy jak to się potoczy a ja na dniach jak tą dawkę nawozu przyjmie :)

Lst raz tygodniu poprawiałem i teraz raczej z przodu przy głównym topie jeszcze jest co odsłaniać reszta zostaje jak jest i będę wyrównywał na równy poziom jeżeli się uda, gesto tam w środku jest planuje lolypoping na początku flo.
Czerwonym kulkiem zaznaczony głowny topek rośliny.

To tyle fot a tu HinduKush x DiselBerry GGS tegoroczny smakołyk, topy coś pięknego indor spod polskiego słoneczka :)

Życzę wam udanego sylwestra<peace>

FanatycznyGrower

Well-known member
Buchów
7
Dzień 35 / 14 dzień od przełączenia 12/12

Siema, kolejny tydzień za moją panną raczej idzie dobrze po za tym że przesadziłem z azotem ale ciul jestem przekonany że będzie dobrze, do góry z tygodnia na tydzień rośnie aktualnie ją mieszczę i jeszcze chwile będzie kombinacja ale dam rade.
W tym tygodniu podlałem samą wodą ostatnio, a dzisiaj z 5ml terra bloom.
Dodałem świetlówkę 23w aby doświetlić odrosty które aktualnie nie spieszą się do góry, podrosną wyciągnę świetlówkę i włożę dalej jak zrobi porządne kwiaty zawsze to będzie te 1500lm.
Wywaliłem pojemniki,szmatki i nawilżacz mam w dzień 62% wilgoci z czasem postaram się trochę jeszcze jakoś zbić.

Tyle fot bo same liście puki co, do następnego upa wyżre azot i będzie lepiej kwitnąć, dzisiaj jak ostatnio towarzyszy mi hkxdb :spalony:

FanatycznyGrower

Well-known member
Buchów
7
Dzień 45 / 24 dzień od przełączenia 12/12

Siema w kolejnym upie aż po 10 dniach od ostatniego zwlekałem gdyż progresu za dużego nie było poprzez jednorazowe błędne podlanie o złym pH i tydzień nie rosła tak jak bym oczekiwał, ale ją odblokowałem i zaczyna rosnąć dalej więc powinno być dobrze.
Przed ostatnio podlałem wodą a ostatnio 5ml terra bloom i 2ml pk 13/14 pierwszą dawkę, podlewam raz nawóz raz woda żółkną liście ale raczej normalna kolej rzeczy, stare liście odpadają.
Jakiś czas temu wyciąłęm na dole odrosty z których nic by nie było zostawiłem to co może się jeszcze nada, lub z czasem wytnę.
Od przełączenia co prawda ma 24 dni ale kwitnie z połowę z tego więc najgorzej nie jest zobaczymy co dalej będzie w kolejnych upach.

Po sesji podwyższyłem jeszcze blachę z hpsem o 5-10cm bo najwyższe szczyty zaczęły dostawać po dupie końcówki listków zaczęły się przypalać a tak teraz ma jeszcze więcej miejsca :)
Na dobranoc raczę się dobrym polankiem hkxwm mocne smaczne, Grzesia odmiany wszystkie dobre kto ma ten wie<peace>

FanatycznyGrower

Well-known member
Buchów
7
Dzień 53 / 32 dzień od przełączenia 12/12

Witam kolejny up super skunka po 8 dniach od ostatniego, sytuacja przedstawia się następująco w tym tygodniu nastąpiła zmiana boxa (chwilowo) czyli to nie jest już w 100% uprawa pod 70 hps gdyż skompletowałem sobie potrzebne rzeczy do drugiego projektu 0.36 hps 150w.
Od 4 dni siedzi skunk pod hpsem 150w i będzie tam siedział aż mi podrosną sadzonki do tego boxa które rosną właśnie pod 70hps.
W tym tygodniu odbyło się drugie podlanie pk 150% czyli 5ml terra bloma i 3ml pk 13/14 a dwa dni temu dostał samą wodę, czyli czeka teraz na ostatnią dawkę pk które odbędzie się w następnym podlaniu.
Dzisiaj dalej zrobiłem lolipoping bo narosło lub to co nie wyciąłem ostatnio.
Foty:

A tu właśnie box 70hps gdzie wegują sadzonki, tydzień i skunk tam wraca tylko niech podrosną.

Tyle w tym upie za tydzień kolejny.

FanatycznyGrower

Well-known member
Buchów
7
Dzień 64 / 43 dzień od przełączenia 12/12

Witam w kolejnym upie po 11 dniach od ostatniego, co się wydarzyło a mianowicie po półtorej tygodnia pod hpsem 150 wróciła pod 70 gdyż box się wkonću zwolnił. Od wczoraj już jest spowrotem pod hpsem 70w i będzie pod nim do końca.
Trochę pożółkła ale się tym nie martwię zaraz jej to postaram się uzupełnić, już jej podaje duże dawki terra bloom plargonu i ją postawi na nogi, mimo wyglądu nie zwalniała tempa pod 150w.
Po przeniesieniu przerosła boxa dwoma topami, dostosowałem je wewnątrz szafki odpowiednio zginając do wymiarów szafki i powinno grać, całość odbyła się bez stresu.
Topy są długie chude ale ona dopiero co powoli wstępuje w etap puchnięcia więc wszystko przed nią, w sumie jest 4 większe topy i 5 mniejszych ale też nie takich małych do napuchnięcia.
Jak to dalej się potoczy zobaczymy w kolejnym upie.

FanatycznyGrower

Well-known member
Buchów
7
Dzień 71 / 50 dzień od przełączenia 12/12

Witam w kolejnym upie po 7 dniach od ostatniego, w tym tygodniu roślina nieco doszła do siebie kondycją karmię ją 200% dawki terra bloma 2 podlania dostała takie w tym tygodniu, puchnie dobrze na żywo widać progres na fotach też ale nieco mniej.
Jest ona naprawdę pomieszczona idealnie w tym boxie i dobrze każdy top który tam wisi na tych cienkich łodygach dostaje światła, mogło by być lepiej gdybym dodał świetlówkę od dołu rośliny ale niech będzie jak jest i tak mi się podoba.
Zapach intensywny po wyciągnięciu rośliny z boxa normalna sprawa skojarzył mi się z nowym pudełkiem po butach no tak jakoś mi się skojarzyło i czymś jeszcze przyjemnym, wygląd topów na obecną chwile zapowiada obiecująco jakością puchnącego kwiatu bardzo ładnie się prezentuje.
Ze ścinką mi się nie spieszy będzie stała tyle ile jej trzeba, jesteśmy z panią skunk może w półmetku ale najlepsze nadal przed nią<peace>
Jak to się dalej rozwinie już w kolejnym upie.

Morninsta

Banned
Buchów
2
czy zawartością tej butelki nasączyłeś opał Kodiak'a ?

FanatycznyGrower

Well-known member
Buchów
7
Nie wiem o czym ty mówisz, hmm domyślam się że mocz? heh xd takie patenty na outa sobie zostawiam, a to jest rozcieńczony superplon k :lol3:
Jeżeli się mylę to przynajmniej się uśmiechnąłem na dobranoc ;p

haczyk

Thc mi się chce.
Buchów
233
Ładny krzaczek. Szkoda, ze już nie wstawiasz tych zdjęć topkow na końcu upa ;) ładnie wyglada takie ziółko z outa po odpowiednik leżakowaniu.

FanatycznyGrower

Well-known member
Buchów
7

Dobry chłop <lol>
Ładny krzaczek. Szkoda, ze już nie wstawiasz tych zdjęć topkow na końcu upa ;) ładnie wyglada takie ziółko z outa po odpowiednik leżakowaniu.
Dzięki, wiesz co do tych fot na końcu upa to miał być styl tej fotorelacji ale jakoś z niego zrezygnowałem sam nie wiem czemu, ale jeżeli się komuś podoba to od następnego upa wróci ten styl. Pozdro :)

FanatycznyGrower

Well-known member
Buchów
7
Dzień 80 / 59 dzień od przełączenia 12/12

Siema idzie jak widać na fotach powoli już 80 dzień a kopę białych kłaków ponad 100 dni bankowo będzie stała czas pokaże jak będzie.
W tym tygodniu dostała 2 podlania pierwsze samą wodą dla odmiany a drugie wczoraj 1l/5ml terra bloma zmniejszyłem dawkę zobaczyć jak przyjmie i co? tyle nie wyjmuje jej z boxa tyle co do upów wtedy oglądam poza tym stoi w szafie i rośnie jak widać na zdjęciach
Zdjęcia wczorajsze lenistwo wygrało

No i na koniec odmiana jak widać na zdjęciach z outa 2017

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół