Witam panowie w sumie swoja fotorelacje zaczalem juz jakis tydzien temu tutaj daje link do wczesniejszego posta.
https://www.forum.haszysz.com/dlugo-start-pierwszej-uprawy-porady-t66184.html?p=857442#post857442
Nasiona - 13x power flower, 3x blue mistic od cannabis.fr.pl RQS.
Box - Box zostal skonstruowany z mebli zostalo ulozone tak zeby bylo wejscia do srodka, caly box oblozony w srodku jest kocami ratunkowymi, ma 1.5 do 2.0 m2 tak mi sie wydaje;P.
Nawozy - Komplet nawozow flora duo , Duo Grow, Duo Bloom, ripen, biohomus.
Trening - mam zamiar zrobic trening lst
Gleba,donice - Ziemia uniwersalna firmy kronen, perlit, kermazyt, dolomit, doniczki 1 litrowe a pozniej 10 litrowe po przesadzeniu.
Miernik wilgotnosci gleby, wilgotnosciomierz, nawilacz powietrza.
Lampy - 2 lampy hps 400w kazda lacznie 800w.
Tutaj wstawie wam kilka fotek ktore sa w linku powyzej ktory wam wkleilem
Fotki nasionek.
Fotki nawozow.
Fotki z budowy boxa.
Tutaj kilka fotek z testow
wilgotnosci, temperatury itd.
Przy testach na wilgotnosc itd wyniki byly takie.
przy wylaczonych lampach wilgotnosc jest 75% , przy wylaczonych lampach i wlaczonych wiatrakach 55% , przy wlaczonych lampach 50-55% a przy wlaczonych lampach i wloczonych wiatrakach 45-50%
przy zgaszonych swiatlach , wlaczonym nawilzaczu powietrza i reczniku mokrym udalo mi sie dojsc do 89% wilgotnosci
Tutaj fotki z materialow uzytych do zrobienia gleby.
A tutaj fotki z dzis, 16 nasionek na 16 poscily rano kielki wiec wlozylem je do malych doniczek kolega w innym temacie doradzil mi zebym trzymal doniczki na parapecie od strony poludniowej tak tez zrobilem.
Teraz czekam az troszke wyrosna i wsadzam je pod jedna lampe a jak podrosna wiecej to przesadzam i wlaczam pod dwie lampy tak mi ktos doradzil, no i bede walczyl z utrzymaniem dobrej wilgotnosci moze sie uda
musze jeszcze kupic tylko folie jakas zeby zabezpieczyc panele podlogowe bo pisali mi ze mi sie powyginaja od nadmiaru swiatla i wilgotnosci
hehe, to moja pierwsza uprawa, pierwsza fotorelacja mam nadzieje ze mi tutaj ktos pomoze jakos przez to przejsc! pozdrawiam.
https://www.forum.haszysz.com/dlugo-start-pierwszej-uprawy-porady-t66184.html?p=857442#post857442
Nasiona - 13x power flower, 3x blue mistic od cannabis.fr.pl RQS.
Box - Box zostal skonstruowany z mebli zostalo ulozone tak zeby bylo wejscia do srodka, caly box oblozony w srodku jest kocami ratunkowymi, ma 1.5 do 2.0 m2 tak mi sie wydaje;P.
Nawozy - Komplet nawozow flora duo , Duo Grow, Duo Bloom, ripen, biohomus.
Trening - mam zamiar zrobic trening lst
Gleba,donice - Ziemia uniwersalna firmy kronen, perlit, kermazyt, dolomit, doniczki 1 litrowe a pozniej 10 litrowe po przesadzeniu.
Miernik wilgotnosci gleby, wilgotnosciomierz, nawilacz powietrza.
Lampy - 2 lampy hps 400w kazda lacznie 800w.
Tutaj wstawie wam kilka fotek ktore sa w linku powyzej ktory wam wkleilem
Fotki nasionek.
Fotki nawozow.
Fotki z budowy boxa.
Tutaj kilka fotek z testow
Przy testach na wilgotnosc itd wyniki byly takie.
przy wylaczonych lampach wilgotnosc jest 75% , przy wylaczonych lampach i wlaczonych wiatrakach 55% , przy wlaczonych lampach 50-55% a przy wlaczonych lampach i wloczonych wiatrakach 45-50%
przy zgaszonych swiatlach , wlaczonym nawilzaczu powietrza i reczniku mokrym udalo mi sie dojsc do 89% wilgotnosci
Tutaj fotki z materialow uzytych do zrobienia gleby.
A tutaj fotki z dzis, 16 nasionek na 16 poscily rano kielki wiec wlozylem je do malych doniczek kolega w innym temacie doradzil mi zebym trzymal doniczki na parapecie od strony poludniowej tak tez zrobilem.
Teraz czekam az troszke wyrosna i wsadzam je pod jedna lampe a jak podrosna wiecej to przesadzam i wlaczam pod dwie lampy tak mi ktos doradzil, no i bede walczyl z utrzymaniem dobrej wilgotnosci moze sie uda