akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

[HPS 800w][1,5-2.0 m2] 13x power flower, 3x blue mistic. pierwsza uprawa.

Wyszukiwarka Forumowa:

meetstr

Well-known member
Buchów
0
Witam panowie w sumie swoja fotorelacje zaczalem juz jakis tydzien temu tutaj daje link do wczesniejszego posta.
https://www.forum.haszysz.com/dlugo-start-pierwszej-uprawy-porady-t66184.html?p=857442#post857442

Nasiona - 13x power flower, 3x blue mistic od cannabis.fr.pl RQS.
Box - Box zostal skonstruowany z mebli zostalo ulozone tak zeby bylo wejscia do srodka, caly box oblozony w srodku jest kocami ratunkowymi, ma 1.5 do 2.0 m2 tak mi sie wydaje;P.
Nawozy - Komplet nawozow flora duo , Duo Grow, Duo Bloom, ripen, biohomus.
Trening - mam zamiar zrobic trening lst
Gleba,donice - Ziemia uniwersalna firmy kronen, perlit, kermazyt, dolomit, doniczki 1 litrowe a pozniej 10 litrowe po przesadzeniu.
Miernik wilgotnosci gleby, wilgotnosciomierz, nawilacz powietrza.
Lampy - 2 lampy hps 400w kazda lacznie 800w.

Tutaj wstawie wam kilka fotek ktore sa w linku powyzej ktory wam wkleilem:)

Fotki nasionek.

Fotki nawozow.

Fotki z budowy boxa.

Tutaj kilka fotek z testow:p wilgotnosci, temperatury itd.

Przy testach na wilgotnosc itd wyniki byly takie.
przy wylaczonych lampach wilgotnosc jest 75% , przy wylaczonych lampach i wlaczonych wiatrakach 55% , przy wlaczonych lampach 50-55% a przy wlaczonych lampach i wloczonych wiatrakach 45-50%

przy zgaszonych swiatlach , wlaczonym nawilzaczu powietrza i reczniku mokrym udalo mi sie dojsc do 89% wilgotnosci

Tutaj fotki z materialow uzytych do zrobienia gleby.

A tutaj fotki z dzis, 16 nasionek na 16 poscily rano kielki wiec wlozylem je do malych doniczek kolega w innym temacie doradzil mi zebym trzymal doniczki na parapecie od strony poludniowej tak tez zrobilem.

Teraz czekam az troszke wyrosna i wsadzam je pod jedna lampe a jak podrosna wiecej to przesadzam i wlaczam pod dwie lampy tak mi ktos doradzil, no i bede walczyl z utrzymaniem dobrej wilgotnosci moze sie uda;) musze jeszcze kupic tylko folie jakas zeby zabezpieczyc panele podlogowe bo pisali mi ze mi sie powyginaja od nadmiaru swiatla i wilgotnosci:p hehe, to moja pierwsza uprawa, pierwsza fotorelacja mam nadzieje ze mi tutaj ktos pomoze jakos przez to przejsc! pozdrawiam.

meetstr

Well-known member
Buchów
0
jedno pytanko bo te doniczki stoja sobie na parapecie teraz jest cieplo itd. ale wieczorem, w nocy nie bedzie juz tam tak cieplo, zostawic je na noc na parapecie tylko zamknac okno? czy zostawic je tak jak sa z otworzonym oknem?

wilczyduch

Well-known member
Buchów
0
jedno pytanko bo te doniczki stoja sobie na parapecie teraz jest cieplo itd. ale wieczorem, w nocy nie bedzie juz tam tak cieplo, zostawic je na noc na parapecie tylko zamknac okno? czy zostawic je tak jak sa z otworzonym oknem?

Po co trzymasz je na parapecie w ogóle?? coś tam pisałeś że jakiś kolega ci radził trzymać je na "południowym" parapecie, ale PO CO? Jakieś magiczne siły z południowej części wszechswiata mają pomóc wyjść łodygom z ziemi?:lol3:
Ale już na poważnie, to jeden chu** gdzie będą stały skoro nadal nie wystawiły łbów z ziemi. Projekt masz zacny więc, fajnie jakbyś go ogarniał w miarę jak najlepiej :)
Wsadź doniczki do boxa i cieprliwie czekaj aż wyjdą z ziemi. Wstawią łby, zaczynasz naswitlać. I tyle w temacie kiełkowania
Ogarniaj i z fartem. Będę śledził
<joint>

G

Gość

Guest
siemka ta ziemia to lipa, miałem raz z nią do czynienia i miałem problemy z ph na wegu strasznie ph w dół leciało na spodku miałem nawet 4 ph po podlania wodą 8 ph, wiec jak możesz i masz środki to kup coś lepszego, ja sam lecę na biobizz i ani razu nie bawiłem sie w regulacje ph.
No nic będę zaglądał na twoje pociechy, buch z tobą :spalony:

G

Gość

Guest
Buch na zachete bo jak dobrze je poprowadzisz to bedzie tlusciutko.
Tak jak przedmówca na taki setup ne warto lipy ziemi.
Jak ja przesiejesz to pozbedziesz sie patyków (one zakwaszaja)
Do tego 50/50 z perlitem,albo +kokos i mniej perlitu.
Miernik PH mozesz oddać puki nie otworzony.(najgorsza dostepna lipa)
Miernik EC?
Regulatory ph?
Jaka woda?

Jak z***iesz na starcie to póxniej sie będa ciagnąć problemy do konca.
Kup sobie odrazu coś na ziemiórke bo na bank masz ja w opcji z ziemia.
:spalony:
I do boksa pod lampe je wal.

JahLight

Well-known member
Buchów
0
Bedzie ciekawie, tylko troche przypalowo, przecierz to bedzie je**c w calej chalupie i pewnie przy wejsciu do chaty tez bedzie mozna wyczuc. Powodzonka :)

meetstr

Well-known member
Buchów
0
hm nie wiedzialem z ta ziemia, myslalem ze jest w porzadku;p tylko taki mieli, mowil chlop ze dobra ziemia; d ma ph miedzy 5.5 do 6.5 ta ziemia. tak mi mowil. hm narazie jeszcze nie wyszly z ziemi:D ale to dopiero 24h. :) to chyba trzeba czekac dalej;)

---------- Aktualizacja posta 12:27 ---------- Czas poprzedniego posta 11:32 ----------

panowie mam takie cos taki plyn niebieski na ktorym pisze cos tam ph test i taka fiolka do tego jest pusta. do czego to jest? moge tym zmierzyc ph ziemi? czy tylko wody? mam tez taki proszek ph down to chyba do wody. a to drugie?

T

Tlazolteotl

Guest
Prowadzisz dwie fotorelacjie tego samego grow??
Nie rozumiem tego.

Jak masz zamiar rozwiazac sprawe wentylacji pomieszczenia.
Bez filtra i wentylatorow bedzie je**c na zewnatrz, przez okna i dzwi.

To o czym piszesz to pewnie plyny do regulacji ph wody i jegj kontroli.
Ph ziemi raczej tym ciezko badac.

meetstr

Well-known member
Buchów
0
nie prowadze dwoch fotorelacji, tamta to byl taki poczatek az napisali mi zebym przeniosl ja tutaj, tam juz nic nie jest pisane od kilku dni.

---------- Aktualizacja posta 21-08-2012 10:26 ---------- Czas poprzedniego posta 20-08-2012 14:33 ----------

witam panowie wstalem dzis rano i 6 roslinek wyszlo z ziemi

co teraz odrazu pod lampy w malych doniczkach? na jak dlugo? czy jeszcze poczekac? prosze o szybka odpowiedz;D!

wilczyduch

Well-known member
Buchów
0
co teraz odrazu pod lampy w malych doniczkach? na jak dlugo? czy jeszcze poczekac? prosze o szybka odpowiedz;D!

Robisz duży projekt, a pytasz o takie podstawowe rzeczy...no ale nic tam, dajesz je do boxa, i zaczynasz 18/6 lub 20/4 jeśli to automaty (nie pamiętam co tam masz)

meetstr

Well-known member
Buchów
0
hehe:p a gdzie tam duzy^^ hm, mam normalne roslinki zadne automaty:) to nie trzymac lamp 24/24 przez pierwsze miesiac + ?

---------- Aktualizacja posta 10:59 ---------- Czas poprzedniego posta 10:57 ----------

a i jeszcze jedno odrazu od wlozenia do boxa trzymac wilgotnosc boxa 70-80%?

T

Tlazolteotl

Guest
Mozesz dac je od poczatku pod lampe, a wlasciwie to chyba powinienes.
A w tych malych doniczkach moga siedziec spokojnie dwa tygodnie, albo i dluzej.
Zalezy od ciebie i tego jak rosliny beda rosly.
Niektorzy przesadzaja dwukrotnie, niektorzy od poczatku trzymaja w najwiekszych donicach. Jak kto chce

hehe a gdzie tam duzy^^ hm, mam normalne roslinki zadne automaty to nie trzymac lamp 24/24 przez pierwsze miesiac + ?

24/24 przez pierwszy miesiac?
Po co to robic.
18/6 to najlepsze rozwiazanie, chyba, ze chcesz sprubowac 12/1 <peace>

meetstr

Well-known member
Buchów
0
5 juz jest pod lampa:) temperatura 29stopni, wilgotnosc 67%, jedna lampa wlaczona narazie tylko:) oki to bede trzymal 18/6 dzieki:p

---------- Aktualizacja posta 13:26 ---------- Czas poprzedniego posta 13:13 ----------

a i jeszcze jedno moze byc tak ze beda codziennie wlaczone lampy od 16 do 10 rano i od 10 rano do 16 wylaczone 6 godzin?; )

T

Tlazolteotl

Guest
a i jeszcze jedno moze byc tak ze beda codziennie wlaczone lampy od 16 do 10 rano i od 10 rano do 16 wylaczone 6 godzin?;

To chyba nie ma znaczenia w jakich godzinach co swieci.
Ja mam swiatlo wlaczone w nocy, bo latwiej mi walczyc z temperatura, przy nawiewie chlodnego powietrza.
W dzien robie im noc.
Moze sa jakies powody dla ktorych powinno sie swiecic zgodnie z prawami natury, ale ja o tym nic nie wiem i chyba spora czesc forumowiczow tez nie

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół