• Chcesz pomóc w rozwijaniu forum i naszej pasji? Zamieść link do Forum.Haszysz.com na swojej stronie, blogu, powiadom znajomych na forach lub w komentarzach
akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

HPS czy LED???

Wyszukiwarka Forumowa:

sqn21

Member
Buchów
0
witam wszystkich mam do Was takie pytanko,mianowicie jakiego HPSa potrzebowalbym zeby plony osiagnely wage np.jednego kilograma???czy 1000w byloby wystarczajace???i jaki moglby byc sredni koszt takiej uprawy???oraz czy oplacaloby sie HPSa zastapic swiatlem z LEDow???i jak to wtedy wygladaloby cenowo???a i jeszcze jedno czy powierzchnia zalozmy 2m kwadratowych bylaby wystarczajaca do zebrania takich plonow???wiem wiem ze duzo tych pytan i ze zapewne zaraz zostane zarzucony postami ktore nie dadza mi zadnej odpowiedzi jednak mimo wszystko jesli ktos posiada wiedze ktora moglaby mi pomoc chociaz w najmniejszym stopniu to prosba niech napisze najlepiej na priv z gory dzieki i pozdrawiam wszystkich normalnych

C

cwelowicz

Guest
ledy sa za slabe na taka powierzchnie,na 2m dasz rade ogarnac klocka a z jakim oswietleniem to juz zalerzy od Twoich umiejetnosci, mozesz dac rade nawet z 600w wyciagnac klocka,a sa tacy co z 2000w nie wyjmuja,.
Jak mamy Ci wyliczyc koszty skoro nie wiemy ile u Ciebie 1KW kosztuje

biedroneczka

Well-known member
Buchów
2
następny marzyciel bez wiedzy ;)

weź sobie kartkę, długopis i policz. sprawdź jaka ilość lumenów jest ci potrzebna na twoją powierzchnię i policz jaka ilość światła jest ci potrzebna.

później poczytaj o ilości godzin oświetlania podczas cyklu wegetacyjnego i policz ile watów będziesz zużywał na godzinę a potem policz sobie ile będzie cię kosztował prąd.

i tu masz duże pole do popisu bo im dłuższy okres wegetacyjny, tym większe rośliny i ew. plony ale i większe wydatki. może ci się spieszy a może nie... wszystko to musisz wziąć pod uwagę i znajdywać odpowiednie informacje, które ci ułatwią wybór.

do tego dochodzą ci nasiona, doniczki, ziemia, nawozy, wentylacja, filtry, nawilżacz, przedłużacze... wszystko to da się wyliczyć - trzeba tylko chcieć...

wszelka wiedza jest ci dostępna na forum a w sposób ujednolicony na Wikipedii haszyszowej.

sqn21

Member
Buchów
0
gdybym mial wiedze to bym tutaj nie pisal wiec trzeba bylo sobie darowac to pierwsze zdanie,no przyjmijmy ze w zaokragleniu bedzie kosztowac te 60gr wiec jak to teraz obliczyc???

420000000

Well-known member
Weteran
Buchów
2
no przyjmijmy ze w zaokragleniu bedzie kosztowac te 60gr wiec jak to teraz obliczyc???
Za 18h naświetlania, przez 31dni zapłacisz 334zł, licząc 1KW po 60gr.

lampa 1000w oczywiście.

Rafus

Well-known member
Buchów
0
Witam!

Z postu wynika, że autor potrafił wyliczyć tylko tyle: 1000g x30 zł= będę milionerem.:zjarany:

wilczyduch

Well-known member
Buchów
0
gdybym mial wiedze to bym tutaj nie pisal wiec trzeba bylo sobie darowac to pierwsze zdanie,

a gdybyś potrafił czytać ze zrozumieniem, to znalazłbyś odpowiedzi na forum.
a skoro nie chce ci się czytać forum, to ni chu*a nie wyciągniesz kilograma nawet pod czterema hps`ami 600 watowymi

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół