akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

hps hps HPS:)))

Wyszukiwarka Forumowa:
S

sniffo

Guest
Chłopaki mam pytankoe:DCzy to co stoi koło mego domu na ulicy zwane jest to latarnią, to jest lampa sodowa(HPS)???Nadaje sie to do uprawy???Pomóżcie bo mam zamiar taką "zakupić":D:D:D

R

rasta

Guest
to zależy. jeśli świeci żóltym światlem to hps a jeśli bialym to rteciówka(nie nadaje się do uprawy).

Laska

Well-known member
Weteran
Buchów
1
:?: :?:
HPS to przecież High Pressure Sodium lamp czyli wysokoprezna lampa sodowa. To co świeci na biało to MH (Metal Halide) czyli lampa metalo-halogenkowa. Obydwie sa uzywane do uprawy , jednak hps jest wydajniejsza. 8)

G

greenlife

Guest
HPS to przecież High Pressure Sodium lamp czyli wysokoprezna lampa sodowa. To co świeci na biało to MH (Metal Halide) czyli lampa metalo-halogenkowa. Obydwie sa uzywane do uprawy , jednak hps jest wydajniejsza.
gadasz glupoty bo napewno nie jest to Mh a jedynie lampa rteciowa ktora daje swiatlo biale i wogole nie nadaje sie do uprawy roslin.

natomiast kolega rasta pomylil pojecia gdyz zapewne chodzilo mu o lampe rteciowa a nie sodowa

R

rasta

Guest
sorki pomylka(już poprawionażeby nie wprowadzać w bląd)

koyot

Well-known member
Weteran
Buchów
2
tylko jak juz bedziesz taka lampe kupował to zrob to z rekawicami elektrycznymi albo z nozycami elektr :)

Laska

Well-known member
Weteran
Buchów
1
jak chcesz wiedzieć jak ją najlepiej "zakupic", to powiedz :twisted: Mam juz sporo doswiadczenia (w tym troche niemilego) jezeli chodzi o takie sprawy. a jak chcesz dokladnego instruktazu, to przeslij mi fote tej lampy, powiem ci czego mozesz sie w srodku spodziewac 8)

bialy_mis

Well-known member
Weteran
Buchów
11
Jakie plany zlodziejskie :p Uwazajcie bo do wyroku za uprawe konopi dostaniecie jeszcze dodatkowa kare za kradziez.

Tez kiedys mialem plany na walek z latarnii z ulicy. Ale to tylko tak fajnie brzmi. Ciekawe kto wejdzie na latarnie i sobie odkreci lampe? Potem zejdzie bez uzywania rak bo w nich trzyma lampe. Chyba ze by uzyl plecaka. Od razu wozem strazackim podjedzcie.

Nie popieram kradziezy. Jezeli nie macie kasy to kupcie swietlowki. Ludzie kradna lampy z ulicy a narzekaja na rzad. Kazdy kradnie tylko oni sa pod lupa. Zeby zmienilo sie cale panstwo musza zmienic sie pojedyncze jednostki.

chaszczu

Well-known member
Weteran
Buchów
25
ale panstwo to babilon i trzeba go okradac :p a w dodatku robia to dla szczytnego celu

Lob19

Well-known member
Buchów
4
Bialy Mis dobrze mowi => kradzieze i oszustwa to syf.
Lepiej kupic swietlowki. Chasczu kupil fajne, 1200 lumenowe po.. 10zł... moze mniej nie pamietam.. na prawde wydatek niewielki, a ziolko i tak pieknei rosnie...

Hehe.. niedawno na allegro gosc sprzedawal HPS z latarni ulicznej i to bylo doskonale widoczne :D

Kummeraz

Active member
Buchów
0
heh tez mam takie za 8.30 z castoramy "NEOLUX" 1200 lumenow :D ale i tak mi roslina sie dziwnie zwinela oklapla i juz po niej :D

koyot

Well-known member
Weteran
Buchów
2
ja za 14zł mam 23w 1500l Philips :p :p z promocji :D

kurde zraszałem rosl przy hpsie i powstał taki siwy nalot na zarowce ktorego nie mozna zmyc :x :x ...odradzam zraszania przy hps bez szybki

bialy_mis

Well-known member
Weteran
Buchów
11
koyot napisał:
kurde zraszałem rosl przy hpsie i powstał taki siwy nalot na zarowce ktorego nie mozna zmyc ...odradzam zraszania przy hps bez szybki

Tez mam takie cos ale malo... teraz uwazam zeby lampy nie zamoczyc. Ale nie przeszkadza to w zadnym stopniu chyba tylko wizualnie.

M

MILKA

Guest
Kummeraz napisał:
heh tez mam takie za 8.30 z castoramy "NEOLUX" 1200 lumenow :D ale i tak mi roslina sie dziwnie zwinela oklapla i juz po niej :D

Jak sądzicie takie żarówki sa złe ja tez mam takie 1200lum to są złe świetlówki tylko firma osram!!

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół