akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

HPS150, 15ty dzień, automat. Prośba o poradę ?

Wyszukiwarka Forumowa:

Bubuch

Well-known member
Buchów
0
HPS150, 15ty dzień, automaty.
Ziemia: Canna Terra Professional PLUS
PH wody 7, przelewowe 6,5
Miały podane w siódmym dniu trochę biohumusa.
Foty - dzień 15sty. Przesadziłem do docelowych doniczek + LST.

Wg mnie głodne.(NPK)?
Mogło być też im gorąco, ale nie jestem pewien. Były 15cm od lampy.
NIe wiem czy nie za późno przesadzone bo korzenie miały już mało miejsca.
Ktoś doświadczony się wypowie?

ccossma

Well-known member
Buchów
0
trochę biohumusa to znaczy ile? <rotfl>
ile lejesz wody? te żółte listki są suche czy taka papka? wygląda mi to na przelanie lub przenawożenie pare dni wcześniej, rzeczywiście mogłeś wcześniej przesadzić ale to na przyszłość, korzenie dadzą sobię radę, sprawdzaj ph wody albo kupuj już z dobrym, opcje masz 2 bo jeśli są przenawożone i problem liści się pogłębia to trzeba je przelać wodą aby wypłukać nawóz a jeśli mają za dużo wody to po prostu przystopuj i wyczyść te nakrętki z wodą bo pleśń cie zaatakuje :pl:
daj jakieś zdjecie całego boxa, info o wentylacji lampach, temperaturze
:zjarany:

Midnight Flower

Well-known member
Buchów
0
Daj jej kapke moze terra vega czy co tam posiadasz bo zaczyna tracic zielony od dolu a ten 1 zolty lisc to 1 palczak nim sie nie martw. Jest git :) ta po lewo troszke przelana chyba teraz doczytalem czemu dajesz jej ph 7? Organike jedziesz? Przelej ja ph 6.2 ibedzie git teraz mysle ze pewnie ci ph wy***alo w kosmos. Popatrz na fotorelacje i sie inspiruj byku

Bubuch

Well-known member
Buchów
0
OK,
Wszytskie info poniżej:

Box: 0,6x0,65m
Wentylacja:
went. wlotowy na dole, wylotowy u góry.Dodatkowe mieszające na razie w spoczynku.
Ziemia:
Canna Terra Professional PLUS + dolomit (łyżka na Litr)
Lampa:
HPS 150 ( cykl 18/6)
Wilgotność:
Mam problemy, jest za niska 35 - 40% (pracuje nad tym)
CO2:
zawieszam maty, planuję też dodać sposób domowy - drożdże i cukier.
PH wody:
Leję 7. To moja druga uprawa. W pierwszej zawaliłem z PH; mianowicie lałem na początku między 6 a 6,5 (obniżałem do tej wartości sokiem z cytryny) ale zanim się obejrzałem to przelewowe nagle zrobiło się poniżej 5 (nie wiem czemu, ale ziemia była zwykła z ogrodniczego PH 5,5-6,5 więc może dlatego) i panny się na chwilę zblokowały. Dlatego teraz wolę lać troszkę większe, czyli 7, a przelewowe i tak wychodzi 6,5.
Ilość wody:
W małych doniczkach podlewałem 0,2L co 2 dni. Teraz w dużych podlewam co 3 dni ile wlezie w doniczkę (powoli podlewam aż wypłynie dołem. Nadmiar z podstawki wylewam)

Żółte liście zdecydowanie bardziej suche niż papka.

Nawozy:
W siódmym dniu podałem biohumus 1/2 zalecanej dawki
dodatkowo (zanim otrzymałem odpowiedzi) stwierdziłem że głodne i dostały w 17tym dniu 1/3 dawki bioponu (NPK 8:4:3)
W poprzedniej uprawie wszystko było ok jak tak nawoziłem, ale teraz ziemia canna, więc może niepotrzebnie to papu... uczymy się....

Teraz wywaliło mi jakieś białe plamy.(problem z PH? Obniżyć?) czy niepotrzebnie ten biopon?

Czytam ile wlezie, nie zadaję głupich pytań, ale i tak nie wychodzi tak jak ma być :)
Czekam na porady.
Dzięki za dotychczasowe uwagi. Pozdr.

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół