akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

[HPS150W][0,32m2][The Hash WARR]

Wyszukiwarka Forumowa:

wilczyduch

Well-known member
Buchów
0
Roślinki są podlewane plantonem K, powoli sobie kwitną.

Zdjęcia po wczorajszym cotygodniowym goleniu:

Niektóre topy są bardziej gęste, inne mniej i nie byłoby żadnego problemu, gdyby nie wysoka wilgotność, której nijak nie mogę zbić. .... skacze do 70% i zastanawiam się, czy to źle czy bardzo źle.

Będziesz dawał im jakiegos boostera czy zostajesz tylko z plantonem? Bo w sumie widac ze roślina wysysa z liści to co zgromadziła, i jak masz jakiś nawóz na flo to warto byłoby uzupełnić pierwiastki i minerały.

Czemu golisz raz na tydzień? powinieneś zrobić jej wcześniej jednego fryzjera i więcej nie ruszac. Nie potrzebny stres co tydzien jej serwujesz tym strzyżeniem. Ale jak juz tniesz, to wywal z dołu te "pączki" bo ni ch*ja nic z nich nie będzie.

Z wilgotnością, to kazdy walczy na swój sposób. Możesz zwiększyć wentylację, ja np. tak zrobiłem u siebie i jest okej.

Ogólnie szczyty na różnych wysokościach, spore różnice w wysokości i zbudowaniu kwiatostanu. No ale lec dalej brachu i walcz

z farciszem <joint>

alibaba99

Well-known member
Buchów
0
powycinaj wszystkie odrosty i listki które znajdują się pod siatką

Takie było założenie, ale jeszcze coś mi umknęło, dzięki!

Będziesz dawał im jakiegos boostera czy zostajesz tylko z plantonem? Bo w sumie widac ze roślina wysysa z liści to co zgromadziła, i jak masz jakiś nawóz na flo to warto byłoby uzupełnić pierwiastki i minerały.

Planowałem tylko na plantonie pojechać, chciałem, żeby uprawa była jak najbardziej 'naturalna', a że nie mam wielkich potrzeb i kolejne pestki czekają, najpewniej już tak zostanie, dociągną jakoś do końca?

Czemu golisz raz na tydzień? powinieneś zrobić jej wcześniej jednego fryzjera i więcej nie ruszac. Nie potrzebny stres co tydzien jej serwujesz tym strzyżeniem. Ale jak juz tniesz, to wywal z dołu te "pączki" bo ni ch*ja nic z nich nie będzie.

Ścinam tyle, ile się da, ale wciąż się strasznie krzaczą, staram się to robić raz a dobrze, ale co jakiś czas muszę lekko odświeżać, a pączki zaraz poprawiam :)

Ogólnie szczyty na różnych wysokościach, spore różnice w wysokości i zbudowaniu kwiatostanu. No ale lec dalej brachu i walcz

Ogólnie ten scrog to jedna wielka improwizacja, moja pierwsza uprawa i jakoś po omacku zastosowałem 3 treningi w międzyczasie kilka razy spisując wszystko na straty, więc będę zadowolony z jakiegokolwiek palenia :smokee: no i zawsze jest jakiś punkt odniesienia na przyszłość, przecież więcej błędów już się nie da popełnić :freak:

alibaba99

Well-known member
Buchów
0
32 dzień flo, wg producenta - jakieś 4 tyg do końca

Na razie flo bez większych przebojów, powoli kwitną. Zauważyłem, że niektóre włoski robią się brązowe, oby to było normalne na tym etapie.

DSCF0034.JPG

DSCF0035.JPG

DSCF0036.JPG

DSCF0037~1.JPG

DSCF0038~0.JPG

DSCF0039~0.JPG

DSCF0040~0.JPG

DSCF0041~0.JPG

DSCF0042~0.JPG

Pozdro dla odwiedzających :smokee:

alibaba99

Well-known member
Buchów
0
42 dzień flo

Nie ma co wiele pisać, powolutku sobie puchną, bez większych problemów jak na razie moim zdaniem. Wg ultimate seeds kwitną 8 tyg, u mnie na razie 6. Te 2 tygodnie do kosy są realistyczne?

DSCF0034~0.JPG

DSCF0031~0.JPG

DSCF0035~0.JPG

DSCF0036~0.JPG

DSCF0033~0.JPG

DSCF0032~0.JPG

D

delete

Guest
Nie sugeruj się tym co pisze producent! Sam obserwuj jak rozwijają się roślinki.
Wysyłam buszka za starania i zapraszam do siebie :)

Kage

Well-known member
Buchów
13
Odznaki
1
pewnie te 2 lub 3 tyg :)

wilczyduch

Well-known member
Buchów
0
Te 2 tygodnie do kosy są realistyczne?
W tych fotach z bliska, widać że są jeszcze nieopuchnięte i jeszcze nie zbite. Topy są ładnie wyciągnięte więc teraz będa już tylko szły w szerokość jak koksiarz na siłowni :) ...więc trzymam kciuki żeby nabierały teraz ładnie masy, i będziesz miał tam topisze jak puszki kokakoli <joint> ...jak dla mnie to minimum 3 tygodnie
buchacz dla ciebie i z fartem :bongo4:

alibaba99

Well-known member
Buchów
0
Poszperałem trochę na forum w dziale o nawozach i niektórzy użytkownicy pisali, że piwo ma skład podobny do nawozów właśnie. Nie wiem, jak wielki wpływ na ich obecny wygląd miało podlanie piwem właśnie, ale na pewno nie zaszkodziło :) Jakby co, poszło 0.25 l + 1.25 l wody na 2 roślinki. Wczoraj zacząłem podlewać samą wodą, mam nadzieję, że nie za wcześnie.

Dzięki Panowie za ciepłe słowa i buchy, pozdro :smokee:

Mania

Well-known member
Weteran
Buchów
6
Kozackie pały :D

a jakiego piwa im dałeś ? bo chyba nie z amelinowej puszki XD

<peace>

e;

Przy tej uprawie dysponuję tylko Plantonem K i piwkiem, więc nic więcej nie mogę zrobić

sproboj moze jeszcze troche melasy za 10 -20 zl kupisz w ziolowym sklepie czy wedkarskim itp.

Ostatnia edycja:

alibaba99

Well-known member
Buchów
0
Dostały zwykłego jasnego pilsa, lubię te roślinki, ale lepsze piwko wolę sam wypić ;) W każdym razie skład jest bardzo podobny przy każdym typie piwa.

Natural

Well-known member
Buchów
1
daj im pozadna dawke nawozu a nie piwa
widac ze bardzo glodne a jeszcze sporo przed nimi
teraz potrzebuja najbardziej papu :jocolor:

alibaba99

Well-known member
Buchów
0
Przy tej uprawie dysponuję tylko Plantonem K i piwkiem, więc nic więcej nie mogę zrobić :)

---------- Aktualizacja posta 10-11-2012 18:24 ---------- Czas poprzedniego posta 06-11-2012 21:46 ----------

47 dzień flo

Jedyna zmiana, jaką zauważyłem od poprzedniego upa, to żółkniejące/brązowiejące/usychające liście jednej z roślinek. Topy dalej są małe, mało zbite i ogólnie nie wyglądają zbyt zachęcająco.

Dzisiaj dostały prawdopodobnie ostatnie podlanie Plantonem K, o ile ktoś nie zasugeruje kolejnego, bo szczerze nie mam pojęcia, ile jeszcze do końca i jak to rozegrać. Niby czas podany przez producenta (wiem, wiem, nie warto się tym do końca sugerować) powoli mija (10 dni), ale wciąż wygląda to, jakby jeszcze sporo potrzebowały, prawda?

No nic, koniec marudzenia. Jak zawsze - z góry dziękuję za porady, które teraz są potrzebne jak nigdy wcześniej :freak:

DSCF0001~4.JPG

DSCF0002~4.JPG

DSCF0003~4.JPG

DSCF0004~3.JPG

DSCF0005~3.JPG

DSCF0007~3.JPG

DSCF0008~3.JPG

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół