68 dzień flo
Tak sobie patrzę na te 2 panny i widać sporą różnicę w fenotypie. Z jednej strony mam roślinkę, która na początku strasznie zamulała, szybciej zareagowała na złe pH i inne liczne błędy, a teraz ma grubsze topy, dużo bardziej zbite i zdecydowanie krótsze liście przytopowe:
I z drugiej strony roślinkę mniej gęstą, topy bardziej sianowate, mające totalnie inny kolor i dużo dłuższe liście przytopowe:
Słabo to widać na tych fotkach, więc zdjęcie zbiorcze:
Wg ultimateseeds.com fenotyp to Indica/Sativa = 30/70%, więc ta pierwsza to chyba bardziej indica, a druga sativa, nie? Z pierwszej na oko plon będzie ze 2-3 razy większy.
Będę je trzymał osobno po kosie, żeby móc przetestować tę hipotezę
Pozdro dla odwiedzających :smokee:
---------- Aktualizacja posta 06-12-2012 18:30 ---------- Czas poprzedniego posta 01-12-2012 19:17 ----------
73 dzień flo
Cały czas bez większych przebojów, powolutku sobie rosną. Jeśli moje rozumowanie powyżej jest słuszne, ta po lewej, bardziej indicowa i pulchniejsza, szybciej kwitnie i szybciej zaczyna pokazywać niedobory, a druga, wolniejsza i chudsza, wygląda jakby cały czas była pompowana nawozami. Obie są na samej wodzie od dobrego tygodnia, 3 dni temu przełączyłem na 10/14, co by je lekko zmobilizować. Widać, że włoski robią się brązowe, trichomów brązowych na razie nie widać.
Kilka fotek:
Jakieś porady, sugestie, z***ki? Ścinać już czy jeszcze trzymać?
Pozdro dla odwiedzających i zapraszam do napisania czegoś pomocnego :freak: