• Chcesz pomóc w rozwijaniu forum i naszej pasji? Zamieść link do Forum.Haszysz.com na swojej stronie, blogu, powiadom znajomych na forach lub w komentarzach
akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

[HPS150w] 0,45m2 - 4x AK47

Wyszukiwarka Forumowa:
G

Gość

Guest
Siemaneczko. zaczalem swoja pierwsza uprawe. Postanowilem to udokumentowac, a zarazem prosic was o rady i wskazowki.

Moj box ma 0,45m2 i jest wysoki na 1m. Hps 150, mam jeszcze 400, ale nawet teraz ciezko mi z temperatura. Wiatrak mam u gory lazienkowy wyciagajacy z boxa - 180m3/h, a na dole, w podstawie wlot pasywny. Mam jeszcze drugi taki sam, ale gdy sa 2 wlaczone to jest za duzy halas.

Poki co doniczki sa male 1,5l, planuje w najblizszym czasie przesadzic do docelowych 6l - jakies sugestie kiedy najlepiej?

Pomiary:
W dzien (tj lampa ON):
-30-32 stopnie
-ok 40% wilgotnosci
W nocy:
-ok 25-26 st
-wilgotnosc pow 50%

Dzien 5 weg

Tu sa wszystkie roslinki razem;

A tu kazda z osobna.
1.

2

3.

4.

Mam caly zestaw nawozow od Hesi. Poki co zostaly podlane 2 razy, od razu z nawozami wg tabeli producenta - TNT Complex i Root Complex.

Przy nastepnym podlawaniu planuje dodac SuperVit i PowerZyme. Wszytsko wg tabelki.

Fotoperiod stosuje 18/6.

Za porady, rady i wskazowki nie pogardze ;)
Z fartem kolezcy

---------- Aktualizacja posta 22-08-2012 17:09 ---------- Czas poprzedniego posta 21-08-2012 00:11 ----------

Witam, maly update, wielkie zmiany :)

Dzien 7 weg

Pomidory zostaly przesadzone do doniczek 5,7 litra, w nowa ziemie Atami. Nastapila tez istotna zmiana w oswietleniu. Otoz, przez 3 dni box musi byc cichy jak pierd z niedziewiczej dupy, wiec zakupilem lampe clf 200w dual. Powieszona jest w pione, jakby do uprawy wertykalnej. Zmiejszy to temperature i nie tzreba bedzie uztywac tych hardcorowych wentylatorow :) Jak na 7 dzien pod lampami wygladaja calkiem spoko jak na moje. Zreszta obczajcie sami.

Aha z jedna roslinka cos jest nie tak. Listki ma lekko wyblakniete, a jeden jakby zmutowany. To roslinka z pierwszego zdjecia. Doradzcie cos.

1. Chora

2.

3.

4.

Pomidory na zdjeciach sa przed przesadzeniem.

wilczyduch

Well-known member
Buchów
0
Moj box ma 0,45m2 i jest wysoki na 1m. zakupilem lampe clf 200w dual

Ta lampa daje chyba na styk ilość lm. Ale póki co wyglądają całkiem okej

W dzien (tj lampa ON):
-30-32 stopnie
-ok 40% wilgotnosci
W nocy:
-ok 25-26 st
-wilgotnosc pow 50%

Bedziesz wracał do hps`a czy zostajesz już przy cfl`ce? Zakładam,że teraz temp już ci spadła, bo te 32*C to troche za duzo. Zawsze możesz wmontować jakaś szybę między lampą a roślinami i przy okazji mógłbys podnieść troche wilgotność :)

Fotoperiod stosuje 18/6.
Miałem cie pytać czy lecisz z AF ale po fotoperiodzie widzę że nie :)

Pomidory zostaly przesadzone do doniczek 5,7 litra,

Tutaj raczej pomyślałbym żeby wsadzić je do jakiś 10 litrowych doniczek

Trzyma kciuki
z fartem

leniwiec

Nick Kompostow
Weteran
Buchów
7
a jak zaczną kwitnąć to dopiero będzie jamajkę czuć w pokoju :D

poweguj je w tych 5,7l a jak będziesz miał przełączać światło, przesadź delikatnie (np. z zastosowaniem astvitu i asahi) do większych donic z mieszanką glebową na kwitnienie (przepisy są na forum i w necie).

co do temperatury to może jej nie zbjaj, tylko kup jakąś butelkę z CO2 i dozuj go roślinom - wystrzeli je w kosmos. ;)

powodzenia!<peace>

G

Gość

Guest
Bedziesz wracał do hps`a czy zostajesz już przy cfl`ce? Zakładam,że teraz temp już ci spadła, bo te 32*C to troche za duzo. Zawsze możesz wmontować jakaś szybę między lampą a roślinami i przy okazji mógłbys podnieść troche wilgotność

Do hps wroce na pewno. Mam 2 sztuki -150w i 400w.

Zastanawiam sie tylko teraz czy na weg nie zostawic ich pod clf czy wstawic dwie - cfl 200w i hps 150w (pod 150w juz mi sie grzeje, to nie chce myslec co bedzie pod 400w). W nast tyg zobacze co z ta szyba.

Miałem cie pytać czy lecisz z AF ale po fotoperiodzie widzę że nie

Nie AF. Zwykle feminizowane. Z 5 szt wybily 4 :)

Tutaj raczej pomyślałbym żeby wsadzić je do jakiś 10 litrowych doniczek

To juz bedzie za duzo na moje. Te juz sa docelowe.

a jak zaczną kwitnąć to dopiero będzie jamajkę czuć w pokoju

Podejrzewam ;) ale bedzie filtr weglowy, takze mysle, ze dam z tym rade.

poweguj je w tych 5,7l a jak będziesz miał przełączać światło, przesadź delikatnie (np. z zastosowaniem astvitu i asahi) do większych donic z mieszanką glebową na kwitnienie (przepisy są na forum i w necie).

Niestety te juz sa docelowe.

co do temperatury to może jej nie zbjaj, tylko kup jakąś butelkę z CO2 i dozuj go roślinom - wystrzeli je w kosmos.

Wlasnie dzisiaj planuje zrobic bimbrownik. Dzisiaj albo jutro go wstawie.

Dzieki za rady i z fartem

---------- Aktualizacja posta 18:37 ---------- Czas poprzedniego posta 18:35 ----------

Aha a co z tym listkiem z pierwszej rosliny, nie wiecie?

wilczyduch

Well-known member
Buchów
0

---------- Aktualizacja posta 18:37 ---------- Czas poprzedniego posta 18:35 ----------

Aha a co z tym listkiem z pierwszej rosliny, nie wiecie?

wiesz co, wydaje mi się że będzie z nią okej, na pewno nie jest to wina warunków w boxie (ziemia, temp, wilgotność, itd) bo reszta jak widać ma się za***iście dobrze. Obstawałbym że ma słabsze geny

G

Gość

Guest
No zobaczymy co z tego bedzie :) Dodaje pare fotek z nowym oswietleniem. Nastepna paczke wrzuce jak znaczaco sie roslinki zmienia. Poki co, jedziemy:

Dzien 7 weg (wieczor)

Tutaj dziewczyny siedza sobie pod nowa latarnia :D

Profesjonalne mocowanie:

W ich nocy, warunki maja za***iste

A tu juz dziewczeta we wlasnej osobie :)

1. Najmniejsza bidula, schorowana

2.

3.

4.

Wczoraj przy przeprowadzce zostaly podlane. Caly czas sa karmione Root Complex i TNT Complex (dawki wg tabeli), przy nastepnym podlaniu dostana PowerZyme.

Mam jeszcze biohumus forte, jak myslcie kiedy zaczac go lac (jesli w ogole)?

Pozdrowki

---------- Aktualizacja posta 25-08-2012 21:00 ---------- Czas poprzedniego posta 23-08-2012 08:19 ----------

Dzien 10 WEG

Maly upik. Teraz dziewczyny sie wygrzewaja pod dwoma lampami naraz :) Przy okazji prosze moderatora o dopisane do nazwy tematu CFL 200W.

A tu zblizenie :) Jak narazie ida ladnie, nie mam powodow do narzekan. Jedna odstaje od pozostalych, ale mysle, ze tez da rade :)

Pozdro

---------- Aktualizacja posta 28-08-2012 09:09 ---------- Czas poprzedniego posta 25-08-2012 21:00 ----------

Witam. Czas na mikro update. Dziewczeta sa aktualnie w 13 dniu weg i maja sie dobrze :) Caly czas siedza pod HPS i CFL. Do nawozow dodalem biohumus. Aktualnie dostaja razem przy kazdym podlaniu: Hesi Root Complex, TNT Complex, PowerZyme i biohumus. Listki sa ladnie zielone, nie widac niedoborow i ladnie rosna. Jedynie jedna ma troszke wykrecone listki do dolu, ale wydaje mi sie, ze za blisko byla lampy. Zreszta ocencie sami.

1.

2

3

4. I to jest ta z tymi listakmi. Co myslicie?

Jeszcze pytanko. Kiedy zaczac LST?

G

Gość

Guest
Tak wlasnie myslalem, zeby dzisiaj to ogarnac :D A powiedz mi jeszcze lepiej to robic przed wlaczeniem lampy czy po wylaczeniu? Niby glupie pytanie, ale moze jakies znaczenie jest. Pozdro

Phnom

#support
Weteran
Buchów
1,689
Odznaki
3
Obojętnie. LST robi się przed podlaniem, wtedy łodyga daje się lepiej zginać. :freak:

G

Gość

Guest
Siemano. Czas na maly update. Fotki z dnia 22 weg. Dziewceta sa po lekkim lst. Jedna planuje sFIMowac, te ostatnia ktora tak slabo idzie. Leje caly czas wg tabeli HESI i wsio gra. Do tego jeszcze biohumus. Temp w granicach 30-33 stopnie, wilgotnosc 30-40. Jutro dostawiam bimbrownik, zobaczymy co powie na CO2 ;) Oto moje panny:

---------- Aktualizacja posta 08-09-2012 11:43 ---------- Czas poprzedniego posta 04-09-2012 23:59 ----------

Dzien 24 WEG

Jak narazie dziewczyny ida dobrze. Dwie ida wrecz za***iscie, za to jedna mi sie zablokowala. Kiedys byla za blisko lampy i troszke sie przypiekla. Niska byla rowniez wilgotnosc i listki zrobily sie takie suche i nie chce pic. Caly czas jest ziemie wilgotna... Mam w planie kupic Asahi Sl i spryskac te bidule, moze sie bujnie. Podlewane sa srednio co 3-4 dni z nawozami. Na biezaco rowniez sa podwiazywane. Podpowiedzcie kiedy przlaczac na FLO? Fotki:

Wszystkie razem:

A tu kazda z osobna:

1.

2.

3.

4.

Co wy na to? Jakies rady, wskazowki?

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół