• Chcesz pomóc w rozwijaniu forum i naszej pasji? Zamieść link do Forum.Haszysz.com na swojej stronie, blogu, powiadom znajomych na forach lub w komentarzach
akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

[HPS250W] Moje początku z Marią i Janiną ;)

Wyszukiwarka Forumowa:

art. kombinator

Active member
Buchów
0
Siemano wszystkim. Jestem tu nowy ale już zacząłem sie bawić w sadzenie indoor'a :spalony: Na początku miałem 4 nasiona z pakietu które włożyłem do szklanki z wodą na 5-6h aby napęczniały. Pózniej położyłem je na talerzyk wypiełniony mokrymi chusteczkami. 2 nasiona wykiełkowały po 4 dniu a pozostałe dwa w ogóle nie wykiełkowały.

Gdy już ładnie wykiełkowały nasionka to włożyłem je do ziemi (ziemia z lasu<lol>).
Na nastepny dzień czekała mnie niespodzianka :D

Roślinka rosła robie przez 11-12 dni na parapecie przy oknie i mierzy 15-16cm długości. A Wygląda tak :D

Pomyśłałem póżniej ze nie warto jej trzymać w domu wiadomo dlaczego ^.^ wieć zrobiłem Boxa ze starej szafy. (dokładniesze foto zrobie na dniach)

Mam tam w boxie 2 żarówki 26w (jedna ma 1300lumenów). Wszystko jest ładnie oklejone kocem ratunkowym i wentylowane przez 2 wiatraki komputerowe. Temperatura w środku wynosi 23-25*C. To wysztko umieszczone jest w piwnicy blokowej. Wilgotność powietrza wynosi ok. 65-70% wilgotności. Mam do was pare pytań, a mianowicie:
-czy te zarówki mi wystarcza?
-czy temperatura jest w miare dobra?
-co zrobić zeby moja maria zaczęła rosnąć na boki?
-czy tak duża wilgoć nie zaszkodzi roślince?

I jeżeli macie jakieś jeszcze uwagi to śmiało mi je wypomnijcie :spalony: Z Fartem !

bialy0

Well-known member
Buchów
0
swiatlo w ciemno nie wiedzac powierzchni ze za malo , wiedzac ile trzeba do pcboxa a po zgieciach koca tez widac ze nie jest to mniejsze , tak wiec wigotnosc dobra a co do wetylacji to chyba troszke malo.. 8cm wiatraki komputerowe? widac jeden, jedziesz jedziesz!
aa i tepmeraturka delikatnie w gore ale jesli dodasz swiatla to i temperatura skoczy

ogrodnik_bob

Well-known member
Weteran
Buchów
0
zdecydowanie wiecej swiatla, ale zastanow sie powaznie nad ta piwnica, mozesz sie niemilo zdziwic jak zastaniesz niebieskiego pana przy drzwiach

Barak

Well-known member
Buchów
0
na pewno kup większą donice, koło 10-15l (jak niemasz miejsca w boxie to mniej), no i 2 żarówki to o wiele za mało na ten box to myśle z 4-5<shiza>

art. kombinator

Active member
Buchów
0
Wymiary tego boxa to : 100cm x 45cm x 64cm. Myślałem nad lampą sodową ale jak zobaczyłem cene za zasilacz, zarowke itp to już mi sie odechciało... z tego co liczyłem na kalkulatorze to wyszło mi :

Minimalnie: 13500 Lumenów
Srednio: 18000 Lumenów
Optymalnie: 22500 Lumenów

Czyli jeżeli bym chciał jechać po kosztach to na te minimalne potrzeba mi jeszcze 8 takich zarówek.

Barak

Well-known member
Buchów
0
Wymiary tego boxa to : 100cm x 45cm x 64cm. Myślałem nad lampą sodową ale jak zobaczyłem cene za zasilacz, zarowke itp to już mi sie odechciało... z tego co liczyłem na kalkulatorze to wyszło mi :

Minimalnie: 13500 Lumenów
Srednio: 18000 Lumenów
Optymalnie: 22500 Lumenów

Czyli jeżeli bym chciał jechać po kosztach to na te minimalne potrzeba mi jeszcze 8 takich zarówek.
no sory ale jak chcesz mieć dobre jaranie to zadarmo nic niema
lepiej zacznij oszczędzać na tester ph/wentylator dodatkowy może,jakieś dodatkowe nawozy (to tylko nie obowiązkowe rady żeby zwiększyć plon)<shiza>

art. kombinator

Active member
Buchów
0
no sory ale jak chcesz mieć dobre jaranie to zadarmo nic niema
lepiej zacznij oszczędzać na tester ph/wentylator dodatkowy może,jakieś dodatkowe nawozy (to tylko nie obowiązkowe rady żeby zwiększyć plon)<shiza>

Jaki nawóz proponujesz? i od kiedy mogł bym go uzywac?

zielar78

Well-known member
Buchów
0
Jeśli jedziesz po kosztach to na wega kup biohumusa a na flo Planton K. Przede wszystkim zainwestuj w lepsze oświetlenie.

PS Poza tym, było już wałkowane na forum, że piwnica w bloku jest mocno przypałowym miejscem. Polecam przenieść boxa do mieszkania.

art. kombinator

Active member
Buchów
0
Maria ma już równe 40dni i wygląda tak:

Można już stwierdzić czy to chłop czy baba? I czy mozna juz podlewać nawozem? jezeli tak to jakim?:spalony:

D

delete

Guest
takie rzeczy widać dopiero jak przełączysz na flo a nie widać żeby tutaj to kwitło ;) musiałbyś dać 12/12 żeby można było to zobaczyć :D

Monti

Well-known member
Buchów
0
dkoupiłes lampy, bo straszny badyl.. lepiej zainwestuj w dodatkowe oświetlenie a najlepiej kup hps 150w i wsadź tam 4 automaty, zwróci się ;)

art. kombinator

Active member
Buchów
0
Narazie mam tylko 4 lampy (jedna ma 1400Lumenów, 23w). 4 dni temu przełączyłem na 12/12.

---------- Aktualizacja posta 09-08-2012 14:47 ---------- Czas poprzedniego posta 08-08-2012 19:23 ----------

Mam do was prośbe. Chciałbym zrobić jej trening tylko nie wiem jak sie do tego zabrać. Pomożecie Mi ?

art. kombinator

Active member
Buchów
0
Siemano! Po małych przypałach wracam dalej. Maria kwitnie pod HPS 250W który został zamontowany mniej wiecej miesiąc temu. Zrezygnowałem także z boxa. :spalony::spalony: Córeczka ma już ponad 5 miesięcy i wygląda sobie tak :

Jak widać Maryśka kwitnie sobie ładnie i równo, tylko jedna rzecz mnie niepokoi a mianowicie wybarwione łodygi :

Mam jeszcze do was pytanie :spalony: ile mniej wiecej do kosy ?:harvest:

Pozdro ! Z fartem !

glock

Well-known member
Buchów
0
:D

jeszcze jescze mysle ze kolo miecha napewno a tak po zatym to ladny popcorn tam masz:crazy: pozdrawiam

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół