- Buchów
- 0
Siemano wszystkim. Jestem tu nowy ale już zacząłem sie bawić w sadzenie indoor'a :spalony: Na początku miałem 4 nasiona z pakietu które włożyłem do szklanki z wodą na 5-6h aby napęczniały. Pózniej położyłem je na talerzyk wypiełniony mokrymi chusteczkami. 2 nasiona wykiełkowały po 4 dniu a pozostałe dwa w ogóle nie wykiełkowały.
Gdy już ładnie wykiełkowały nasionka to włożyłem je do ziemi (ziemia z lasu<lol>).
Na nastepny dzień czekała mnie niespodzianka
Roślinka rosła robie przez 11-12 dni na parapecie przy oknie i mierzy 15-16cm długości. A Wygląda tak
Pomyśłałem póżniej ze nie warto jej trzymać w domu wiadomo dlaczego ^.^ wieć zrobiłem Boxa ze starej szafy. (dokładniesze foto zrobie na dniach)
Mam tam w boxie 2 żarówki 26w (jedna ma 1300lumenów). Wszystko jest ładnie oklejone kocem ratunkowym i wentylowane przez 2 wiatraki komputerowe. Temperatura w środku wynosi 23-25*C. To wysztko umieszczone jest w piwnicy blokowej. Wilgotność powietrza wynosi ok. 65-70% wilgotności. Mam do was pare pytań, a mianowicie:
-czy te zarówki mi wystarcza?
-czy temperatura jest w miare dobra?
-co zrobić zeby moja maria zaczęła rosnąć na boki?
-czy tak duża wilgoć nie zaszkodzi roślince?
I jeżeli macie jakieś jeszcze uwagi to śmiało mi je wypomnijcie :spalony: Z Fartem !
Gdy już ładnie wykiełkowały nasionka to włożyłem je do ziemi (ziemia z lasu<lol>).
Na nastepny dzień czekała mnie niespodzianka
Roślinka rosła robie przez 11-12 dni na parapecie przy oknie i mierzy 15-16cm długości. A Wygląda tak
Pomyśłałem póżniej ze nie warto jej trzymać w domu wiadomo dlaczego ^.^ wieć zrobiłem Boxa ze starej szafy. (dokładniesze foto zrobie na dniach)
Mam tam w boxie 2 żarówki 26w (jedna ma 1300lumenów). Wszystko jest ładnie oklejone kocem ratunkowym i wentylowane przez 2 wiatraki komputerowe. Temperatura w środku wynosi 23-25*C. To wysztko umieszczone jest w piwnicy blokowej. Wilgotność powietrza wynosi ok. 65-70% wilgotności. Mam do was pare pytań, a mianowicie:
-czy te zarówki mi wystarcza?
-czy temperatura jest w miare dobra?
-co zrobić zeby moja maria zaczęła rosnąć na boki?
-czy tak duża wilgoć nie zaszkodzi roślince?
I jeżeli macie jakieś jeszcze uwagi to śmiało mi je wypomnijcie :spalony: Z Fartem !