akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

[HPS600][1,44m2] MONOrelka full PRO czyli Prowizorka 7 SUK

Wyszukiwarka Forumowa:

monopolowy

Well-known member
Buchów
0
Witam na mojej pierwsze relce IN z tego nicku. Mam przyjemnosc zaprezentowac Panstwu spartanski room, w kotrym jest jak jest, no ale bedzie duzo lepiej. Dodam, ze juz uprawialem sort i wiem z czym co sie je aczkolwiek konstruktywna krytyka jak i osobiste, sprawdzone pomysly i rozwiazania sa mile widziane. To tyle na wstepie i zaczynamy:

ROOM: 360x160x200

POWIERZCHNIA UPRAWY: 120x120 [240x120 docelowo]

SLONCE: 600W SONT Philips [2x600 docelowo]

NAWOZY WEG: NPK 7-3-5 mineralny z bierdy, dolomit,

NAWOZY FLO: Canna terra flores, canna pk 13-14,

STERYDY, HORMONY, EZNYMY, STYMULATORY: Canna Boost, CannaZYME, Clonex, Kwas naftylo-1-octowy NNA pod wdzieczna nazwa SUPERTHRIVE.

ZIEMIA: Nie bylo zadnej pro wiec wymieszalismy piasek, ziemie torfow., kokos, dolomit i krowie przerobione lajno w proporcjach 0.2-1-1-1-0.02-0.5 przy czym 1 to dawka ziemi.

WENTYLACJA: Wyciaga lazienkowy ze 40 watt wiec cos tych metrow wyciaga, napisane ma ze niby 250m3, prawdziwy ''osiowiec'' juz w drodze, chyba 800m3 ale na pewno powiem jak przyjedzie.

POGODA: narazie nic nie wiem ile tam jest stopi i wilgoci, na dniach bedzie baza meteo :)

Jak czegos zapomnialem to pisac podspodem, za posty typu ''LADNIE'', ''SCHLUDNIE..PODOBA MI SIE'' i inne nie wnoszace nic beda przeze mnie zglaszane i zapewne nagradzane. TEMAT NIE SLUZY do waszego poklasku a:
-lykniecia wiedzy dla poczatkujacych
-doredzenia mi przez tych bardziej doswiadczonych.

No i na koniec zeby to byla fotorelacja wrzucam pierwsze zdjecie moich dziewczyn. Jest ich 7, maja po 13L ziemi tej co wyzej, wegowane na out z jakis miesiac, bardzo zaniedbane, zmasakrowane slimakami, przedziorkami, mszycami i wciornastkami(z tymi ostatnimi k***ami walcze jeszcze). Wykazuja niedobory wszystkiego dokladnie, strasznie byly plukane przez deszcze. Dzis dostaly nowa ziemie, korzenie zostaly uciete w polowie celem ich stymulacji dlaszego rozrostu gdyz bryly korzeniowe musialy byc rozbite(wciornastki, morowki, brak substancji odzywczych) Prosze nie mowic, ze sa hujowe :sunny: bo wiem, ale wiem tez na co je stac i jak beda wygladaly za tydzien. Narazie 18\6 za tydzien juz poleci 12\12.

Image047.jpg

Z Fartem po kose!

EDIT: Zapomialem podac strainy: tylne 3 sunie to Super Skunk od sensi, rzad blizej to ODLEWEJ: Super skunk inne pheno, Silver Haze#9, Critical od RQS (za***iste palenie polecam ahh ten zapach), i na przedzie samotny AFGHANI :)

---------- Aktualizacja posta 09-07-2012 13:17 ---------- Czas poprzedniego posta 08-07-2012 17:36 ----------

Siema. Dzis bylo pare zabiegow, lst, fim i ogolnie masakrycznie ciezki trening no ale potrzebowalem 25 klonow na szybko, zeby sie ladnie zdazyly ukorzenic i urosnac do 10 sierpnia. Wtedy wlasnie wjezdz druga lampa. Plan jest zeby miec matki w szafie i co okolo miecha sciagac z 1 lampy harvest. Czyli w polowie flo tych co sa, wjada nastepne. Akurat harvest jakies 10 razy w roku :) Mi pasuje. Przepraszam za jakosc zdjec, lepsze beda od nastepnej aktualizacji czyli za jakis tydzien.

a tak bylo przed zabiegiem:

Image051.jpg

i po:

Image061.jpg

Troche masakra ale sie odkuja, dostaly wode z cannazyme i NNA :smokee:
Pozdro.

---------- Aktualizacja posta 10-07-2012 17:37 ---------- Czas poprzedniego posta 09-07-2012 13:17 ----------

Siema. Zeby nie byc goloslownym, zdjecie arsenalu:

Image063.jpg

Czy cos do tego jeszcze dolozyc? Mam jeszcze worek obornika, dolomitu i melase.

Pzdr.

Ostatnia edycja:

Natural

Well-known member
Buchów
1
siemasz brachu superthrive znakomicie z pewnoscia sie sprawdzi razem z nowa ziemia
ale nie przelaczaj ich tak szybko
daj im czasu na regeneracje, adaptacje i na rozwoj systemu korzeniowego
masz dobre warunki
duzy box, dobre oswietlenie
ja bym je dal do 30l donic
zapodal asahi + dobra ziemia + rhizotonic + dodatkowe 4-5tyg vega + systematyczne lst
potem na flo duuuzo boosta canny i umiarkowanie pk + podstawowy nawoz na flo
przetrzymac dopoki calixy pod kwiatami zmienia kolor
rosliny sie odwdziecza
towar bedzie 1 klasa <wodna> ;)

monopolowy

Well-known member
Buchów
0
Ja bym obnizyl ta lampe o jakies 25 cm.

Lampa juz lezy nizitko, nie moglem na poczatku tych ''outowych'' lisci stresowac.

siemasz brachu superthrive znakomicie z pewnoscia sie sprawdzi razem z nowa ziemia
ale nie przelaczaj ich tak szybko
daj im czasu na regeneracje, adaptacje i na rozwoj systemu korzeniowego
masz dobre warunki
duzy box, dobre oswietlenie
ja bym je dal do 30l donic
zapodal asahi + dobra ziemia + rhizotonic + dodatkowe 4-5tyg vega + systematyczne lst
potem na flo duuuzo boosta canny i umiarkowanie pk + podstawowy nawoz na flo
przetrzymac dopoki calixy pod kwiatami zmienia kolor
rosliny sie odwdziecza
towar bedzie 1 klasa <wodna> ;)

Korzenie juz przerosly donice, dwie rosliny ida chyba na straty, wega bedzie max jeszcze tydzien bo mam juz 25 klonow. Nastepny grow lece na klonach z tygodniowym weg na SOG w 5L donicach. 25 sztk pod lampe. Planty w 10 tygodni daja 25-35g :) sprawdzone na criticalu i super skunku. Nie jestem wyznawca wega pod HPS. Chodzi mi o jak najszybsze sciagniecie G/W, co teraz bedzie wyczynem z tym co mam :)

Takich bonsai jest 5 sztuk:
Image071.jpg

---------- Aktualizacja posta 20-07-2012 12:34 ---------- Czas poprzedniego posta 14-07-2012 15:01 ----------

10 dni pod lampa. Lecimy od przdu; Okragla, czarna - klon random strain ;) wyjdzie w praniu, Afghani, pomaranczowa donica to klonik niedobitek z out durbana i z nim mam pewnie plan o czym dalej. Rzad srodkowy to od lewej: critical i dwa super skunki blizniacze klony. Rzad z tylu, od lewej to super skunk inne pheno, i dwa kloniki critical i silver haze#9.

Image101.jpg

---------- Aktualizacja posta 22-07-2012 08:10 ---------- Czas poprzedniego posta 20-07-2012 12:34 ----------

Przemeblowanko:

Image107.jpg

od tylu: 2x super skunk wyciagajace sie pheno (za***iste ratio liscie do kwiatow, zobaczycie ze zero obierania bedzie z nimi.

srodek od lewej: Super skunk pheno placzace, nie jestem pewny teraz ale to chyba pheno o najlepszym plonie lub pheno ''filigranowe''. Na takaich ultra cieknich galazkach sie wyginajacych wyrastaja bardzo luzne ale niezwykle oszronione szczycik a plant sie kaldzie we wszystkie strony. Wyjdzie w praniu bo narobilem burdelu w klonach i matkach i teraz zgaduje :)
Roslina srodkowa to White Widow, ktora myslalem, ze to critical ale klon pobrany od tej rosliny rozwial moje watpliwosci.
Z prawej srodkowego rzedu AGHANI, rosnie swoim tempem i nie grymasi. Troche moglaby miec wiecej wigoru. Co z tego wyjdzie, zobaczymy :)

W rzedzie przednim 4 nowe kloniki. Jak zawsze z lewej na prawo: czarna i okragla donica to super skunk DLUGIE pheno :) Obok wyrasata klonik Silver Haze #9, poki co malo sativa z wygladu ale to sie zmieni :) Dzialanie piorunujace ma, najpierw ostry body load zeby schodzic wiecej na banie z czasem. Podobne do SSH z zapachu bardzo, jak ktos palil to wie co mam na mysli.
Kolejnym klonem w donicy kwadratowej to ''pseudo Critical RQS'', ktory sie okazal byc wdowa :crazy: . Obie odmiany dobre ale liczylem w glebi duszy na Criticala bo to baardzo dobre palenie.
Ostatnim w kolejce to noname, cos mi sie u***alo, wcisnalem do doniczki ot tak i sie przyjelo. Wola zycia byla wiec damy szanse jej pokazac czego na ten swiata sie pchala :)

I tu wspomniany klon WW, te liscie sa nie do podrobienia :) juz na weg da sie tego straina poznac jak sie go wczesniej mialo.

Image106.jpg

z Fartem :jocolor:

Ostatnia edycja:

monopolowy

Well-known member
Buchów
0
Siema :) Ostatnio za duzo pisze wiec teraz fotki, ostatnie juz z padlofonu :)

Wszystkie 3 dni po przelaczeniu lampy 12/12.

SH#9
Image135.jpg

Image138.jpg

WW
Image136.jpg

Image137.jpg

Wszystkie razem pod hps:
Image139.jpg

Easy sativa w ogrodku, wysiana 1 czerwca :) daje rade, okreslila sie wlasnie kolezanka. Ile obstawiacie ze da na koniec tak pozno wysiany krzak? Czasem nocuje w domu ;)
Image141.jpg

Z fartem :)

D

delete

Guest
Wygladaja co poniektore jakby przenawozone. Jedna jakby za duzo azotu i fosforu.Sprawdz ph wody ktora ci wycieka spod donicy(pierwsze krople sa wazne) Chyba masz troche za duze co powoduje blokade pierwiastkow a inne sa przyjmowane w nadmiernej ilosci .

monopolowy

Well-known member
Buchów
0
Wygladaja co poniektore jakby przenawozone. Jedna jakby za duzo azotu i fosforu.Sprawdz ph wody ktora ci wycieka spod donicy(pierwsze krople sa wazne) Chyba masz troche za duze co powoduje blokade pierwiastkow a inne sa przyjmowane w nadmiernej ilosci .

Byl problem z pH i podlewalem niechcacy woda o pH prawie 8 ale juz problem zazegnany. Co do nawozu to dostaly raz polowiczna dawke terra vega i leca na cannazym i te co zaczely flo bostaly cannaboost 2ml/l.Widze, ze baczne oko obserwatora jest co mnie cieszy, ze ktos tu jednak zaglada. PZ

---------- Post added 02-08-2012 at 00:21 ---------- Previous post was 01-08-2012 at 11:22 ----------

Rzut oka do srodka 5/6 dzien indukcji, Haze zaczal FLO, rzut oka na wszystko

DSCN0999.JPG

Silver Haze#9

DSCN0993.JPG

Nastepny up jakis wiekszy za tydzien. PZ <wodna>

D

delete

Guest
Nie , no teraz widac , ze nie jest tak zle.
Tamte fotografie byly zle zrobione i dlatego mialem takie wrazenie , ale teraz widac ze jest dobrze.No moze jakies poczatki przenawozenia azotem ale raczej malo wyczuwalne i tym nawet bym sie nie przejmowal.
Niektorzy uwazaja ze flo sie zaczyna jak juz kwiaty sie zaczynaja formowac , a nie wypuszczone pojedyncze wloski - to tak gwoli scislosci.

monopolowy

Well-known member
Buchów
0
Niektorzy uwazaja ze flo sie zaczyna jak juz kwiaty sie zaczynaja formowac , a nie wypuszczone pojedyncze wloski - to tak gwoli scislosci.

Nowe foto wrzuce bo tu faktycznie focus jest na pojedyncze wloski a na prawde widac po Haze, ze juz tworzy ladne stozki pelne bialych slupkow, nie mniej niz po 10 z kazdego wychodzi wiec uznalem to za FLO. Haze plec pokazywal juz w pierwszym tygodniu wegetacji. PZ

Mozesz podac temp i wilgitnosc w pomieszczeniu?

A i owszem, dzien: 25-28*C, 40-50%, noc: 19*C ~80%.

monopolowy

Well-known member
Buchów
0
Konkretnie. Mój faworyt to ta ES z ogrodu, gruba łodyga i kompaktowa struktura.., a te małe klony w wanience na focie https://www.forum.haszysz.com/solarr/albums/userpics/25702/Image107.jpg, to pod tym samym światłem lecą, czy doświetlasz jakąś świetlówką? Pozdro:flower:

wtedy byly tak na chwile tam te kloniki. To nie ich domek, mam oddzielny na matki i klony. Przy okazji wrzuce zdjecie i jakis opis boxika ;) Ogolem mam ich okolo 150 w kubeczkach zapakowanych w plastikowe boxy z przezroczysta przykrywka. Ukorzeniaja sie w 99% procentach.

taki przykladowy box z klonami wdowy i 3 sztuki na matki na przyszly outdoor :)

DSCN1002.JPG

---------- Aktualizacja posta 14:23 ---------- Czas poprzedniego posta 11:39 ----------

SH#9

DSCN1012.JPG

DSCN1013.JPG

SS, Wyciagajace sie pheno

DSCN1016%7E0.JPG

DSCN1017.JPG

Afghani#1

DSCN1014.JPG

DSCN1015.JPG

---------- Aktualizacja posta 07-08-2012 07:53 ---------- Czas poprzedniego posta 05-08-2012 14:23 ----------

14 dni od przelaczenia, 7 dni FLO

DSCN1047.JPG

TOPKY:

DSCN1051.JPG

Bez lampy

DSCN1059.JPG

Lekki niedobor PK na poczatku flo jest mozliwy, nie jest spowodowany zlymi parametrami fizyko-chemicznymi medium lub roztworu do podlewania. Rosliny dostaja Cannazym i Cannaboost w dawkach zalecanych no i terra flores w razie potzreb jak ta tutaj :

DSCN1053.JPG

Pozdrawiam i udanych zniw wszystkim na out czy in :) Z dala od przypalu i weszacej prewencji :)<wodna>

Maly bonusik, nie mialem na co hajcu wyj***c :) Ale czyz nie milo po spaleniu grubasa odpalic cygarko i delektowac sie Jack'iem Daniels'em przy partyjce?

DSCN1044.jpg

Ostatnia edycja:
D

delete

Guest
musze cos napisac , zebym przy nastepnym updejcie mogl dawac buchy :sunny:
Osobiscie wole snookera no ale takie rozwiazanie tez i pasuje.
A co do panienek to uwazam ze za szybko lejesz im pelne dawki floresa i boosta. Obym sie mylil i za jakis tydzien moze dwa nie musial ogladac efektow przenawozenia. Oczywiscie rozumiem , ze podlewasz je z nawozami co 2-3 podlanie?

monopolowy

Well-known member
Buchów
0
musze cos napisac , zebym przy nastepnym updejcie mogl dawac buchy :sunny:
Osobiscie wole snookera no ale takie rozwiazanie tez i pasuje.
A co do panienek to uwazam ze za szybko lejesz im pelne dawki floresa i boosta. Obym sie mylil i za jakis tydzien moze dwa nie musial ogladac efektow przenawozenia. Oczywiscie rozumiem , ze podlewasz je z nawozami co 2-3 podlanie?

Mylisz sie :) jestem z nimi na codzien. Podlewam nawozem tylko jak pokazuje jakas braki czegos, wyplukane byly wlasnie, a boosta trza lac od poczatku flo do samego konca. Ja tak robie z kazdym podlaniem w boostach jest sladowe NPK wiec nie boje sie o przenawozenie:) z tym ze teraz dostaja 2ml/l dopiero za 2 tyg zwiekszam do okolo 4ml/l. Widac na zdjeciu powyzej, ze dopadly je braki P i K :) wiec dostaly terra floresa. Ogolem nie mam schematow na nawozenie, raz na tydzien czy cos. Cos nie tak ze wzrostem to u mnie zawsze niedokarmienie i tego sie trzymam i wychodzi im na zdrowie, jestem growerem tej szkoly. Dzieki Karamba za zainteresowanie :) Pozdro i widze, ze ladnie cisniesz chyba rzuce i dobrym slowem w temacie u Ciebie :) <wodna>

D

delete

Guest
No to sie zle zrozumielismy. Myslalem ze lejesz im za kazdym razem PELNE dawki floresa i boost ale jak teraz mowisz , ze dopiero dajesz im jak potrzebuja moze raz w tygodniu m, no to oczywiscie ze nie przenawozisz .
W takim razie sory za offa

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół