• Chcesz pomóc w rozwijaniu forum i naszej pasji? Zamieść link do Forum.Haszysz.com na swojej stronie, blogu, powiadom znajomych na forach lub w komentarzach
akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

[HYDRO][hps 150w + 2 x led60W][1.4m2] Big Bud, WW, NL, hydro Wilma

Wyszukiwarka Forumowa:

lucjankrzywy

Active member
Buchów
0
Witam, to moja pierwsza uprawa indoor, namiot 1.2x.1.2x1.8 ,4 nasiona z seedbanku, bigbud,skunk1,nothernlights,ww,
Uzywam 2 paneli led ,dobrej jakosci, oraz hps150 ,uprawa hydro w wilma8 , do tego stosuje nawilzacz,wentylacje out Rkw150 ,

G

Gość

Guest
cieszymy sie bardzo z tego co napisales, ale gdzie masz fotki ?:jaraczz::jaraczz: w koncu napisales temat w fotorelacjach :spalony:

Marcino305

Member
Buchów
0
hydro?:D za***iście.będe czesto lukał, sam chce polecieć ale nie moge się zmobilizować,

lucjankrzywy

Active member
Buchów
0
Używam nawozów Hesi Hydro , zacząłem od połowy dawki w 1 tygodniu i zalecana dawka w nastepnym juz. Wodę wymieniam co tydzień ok 50 L, która wczesniej przepuszczam przez filter Brita (zajmuje mi to pól dnia),
Proszę o jakiekolwiek sugestie,podpowiedzi itp. To moja pierwsza uprawa.

---------- Aktualizacja posta 30-08-2012 21:39 ---------- Czas poprzedniego posta 28-08-2012 12:56 ----------

---------- Aktualizacja posta 31-08-2012 19:27 ---------- Czas poprzedniego posta 30-08-2012 20:39 ----------

moje pytanie czy powinieniem cos przyciac rosliny? i czy po 2 tygodniach wegetacji , jak podaje tabela dawkowanie odzywek hesi hydro przejsc na flow??????

---------- Aktualizacja posta 01-09-2012 04:44 ---------- Czas poprzedniego posta 31-08-2012 19:27 ----------

Jak długo powinienem trzymać jeszcze na weg? Czyt. Ze za 1 razem warto dużo wczesniej zmienić fazy , maja po 3 tyg od wyrosniecia , w tym 15 dni na weg

---------- Aktualizacja posta 03-09-2012 03:54 ---------- Czas poprzedniego posta 01-09-2012 04:44 ----------

Z

ZWM

Guest
siema

mam pytanko czy ty te hydro robisz w zwyklych kamieniach i czy te kamienie sa w czarnych workach na smieci czy ja zle widze ???

niechcial bym cie rozczarowac ale uprawiasz 4 rozne rosliny w systemie ktory ma tylko jeden zbiornik na wode
czas w jakiem dochodza poszczegolne rosliny jest inny i czas w jakim zakwitna tez moze byc rozny

tego typu systemy najlepiej sprawuja sie przy uprawie jednego gatunku roslin albo roslin ktore dochodza wmniej wiecej tym samym czasie

np skunk1 ktorego uzywasz dochodzi w ok 7-8 tygodni czyli gdzies w 7 tygodniu kwitnienia powinienes plukac rosline a reszte okolo tydzien czy dwa tygodnie puzniej przy dobrych wiatrach

i tu nasuwa sie pytanie jak to zakonczyc zeby rosliny byly dojrzale i smaczne

albo zrobisz fluscha jak dojdzie pierwsza roslina a reszte przetrzymasz na samej wodzie az dojda
albo zaczekasz i najwczesniejsza rosline zatniesz nie plukana
albo uda ci sie tak wyposrodkowac to plukanie ze pierwsza i ostatnia roslina bedzie gotowa w zadowalajacym cie stopniu ale tu potrzeba doswiadczenia zeby to ogarnac

sam mam wilme i zastanawiam sie nad posadzeniem dwoch roznych odmian ale musialyby miec czas kwitnienia podany niemal ze identyczny wtedy jest szansa ze plukanie uda sie zrobic w tym samym czasie dla dwoch gatunkow

pytales tez kiedy przestawic na 12/12
widze trenujesz roslinki dlatego potrzymal bym je jeszcze dwa trzy dni i zmienil bym na flow

edit:
jak beda na wysokosci 1/3 boxa to mozesz przelaczyc

Ostatnia edycja:

lucjankrzywy

Active member
Buchów
0
uprawa w krzemionce

hehe nie to nie sa kamienie w workach po smieciach ;), jest to krzemionka, silica po hiszp., dlugo szukalem tego badziewia po sieci,
uprawiam nasiona kupione jako mix indoor i powiem szczerze nawet nie wiedzialem jakie to bede odmiany, dopiero po czasie poszukalem i okazalo sie ze moga to byc ww,nothernlights, bigbud, ktore ja mam , nie wiem ,ale wydaje mi sie ze 2 od gory to bigbud,

---------- Aktualizacja posta 16:24 ---------- Czas poprzedniego posta 16:20 ----------

to moja pierwsz uprawa wiec wszystkie bledy wyjda mi na dobre przy kolejnej uprawie , rosliny maja dzis 18 dni weg, czy to nie za wczesnie na przejscie na flow??

---------- Aktualizacja posta 21:54 ---------- Czas poprzedniego posta 16:24 ----------

---------- Aktualizacja posta 23:41 ---------- Czas poprzedniego posta 22:54 ----------

---------- Aktualizacja posta 23:45 ---------- Czas poprzedniego posta 23:41 ----------

---------- Aktualizacja posta 23:47 ---------- Czas poprzedniego posta 23:45 ----------

---------- Aktualizacja posta 07-09-2012 21:35 ---------- Czas poprzedniego posta 03-09-2012 23:47 ----------

---------- Aktualizacja posta 21:36 ---------- Czas poprzedniego posta 21:35 ----------

---------- Aktualizacja posta 21:38 ---------- Czas poprzedniego posta 21:36 ----------

---------- Aktualizacja posta 21:39 ---------- Czas poprzedniego posta 21:38 ----------

---------- Aktualizacja posta 21:40 ---------- Czas poprzedniego posta 21:39 ----------

---------- Aktualizacja posta 21:45 ---------- Czas poprzedniego posta 21:40 ----------

Rosliny maja po 22 dni wegetacji , niestety w ostatnich dniach popełniłem kilka błedow(ponownie), 2 dni temu zakonczone LST po 5 dniach treningu, gdy odwiazywalem sznurki połamałem kilka gałązek , nastepnie przez ostatnie 3 dni w boxie panowala zbyt niska temp. około 24 stopni , za***alem sie , a okazało sie ze wystarczylo zamknac jeden z pasywnych otworow i wszystko jest znowu ok .
Mam zamiar potrzymac jeszcze ze 3 dni i przlonczyc na flow ...
pozatym mam tyklko 150 hps i 2 panele led , mysle o kupnie na flow jakiejs 400 hps
Albo pojde po calosci i kupie dodatkowe panele bo z tego co mozna znalesc w sieci to tez mozna na tym wychodowac dobra MJ, a koszty produ przy hps sa ogromne w porownaniu z led , ile wy płacicie za prad majac 18 h wlonczone 400W???

---------- Aktualizacja posta 22:00 ---------- Czas poprzedniego posta 21:45 ----------

ja trace srednio 1KW przez 1 godzine , czyli 24KW na dobe , masakra , cena 1KWh to 60 gr

---------- Aktualizacja posta 09-09-2012 17:14 ---------- Czas poprzedniego posta 07-09-2012 22:00 ----------

24 dni weg

---------- Aktualizacja posta 10-09-2012 17:54 ---------- Czas poprzedniego posta 09-09-2012 17:14 ----------

25 dni weg. trzymam do 28 dni i zmieniam na flow , co sadzicie ??

---------- Aktualizacja posta 14-09-2012 14:17 ---------- Czas poprzedniego posta 10-09-2012 16:54 ----------

Tragedia wiatrak mi się obalił i połamał 2 rośliny, przeżyły ale w 50%.
Stało się to w 1 dzień flow :(

---------- Aktualizacja posta 18-09-2012 21:30 ---------- Czas poprzedniego posta 14-09-2012 15:17 ----------

---------- Aktualizacja posta 21:35 ---------- Czas poprzedniego posta 21:30 ----------

Skrajne rosliny tydzien temu sie połamały i to ostro , teraz sa wszystkie po 7 dniach flow i 26 dniach weg , wczesniej 10 dni 24h swiatla , razem 43 dni, pierwsza uprawa wiec masa błedow i wypadkow , ale nastepna zato bedzie juz na tip-top :)

Ostatnia edycja:
S

sru

Guest
ciekawy setup i dobrze idzie, poprawiłem tytuł zgodnie z regulaminem i przeniosłem tam gdzie powinno być - zwracaj uwagę następnym razem na to

lucjankrzywy

Active member
Buchów
0
Nie mieszkam w polsce dlatego z pradem jest inaczej , tu jest troche drozszy, i poza tym nie mam bezposredniego polanczenia z dostawca tylko poprzez wlasciciela budynku od ktorego wynajmuje apartament, mysle ze to plus bo takich apt. jest kilka w tym comercyjne wiec nikt nie zauwazy naglego wzrostu pradu ;) ,
Co do flow to kupuje za 3 dni 600W hps bo zal mi mojego wkladu finansowego i wogole poswieconego czasu , zeby teraz miec z tego garstke zioła .

Raf_rk

Well-known member
Weteran
Buchów
3
Co do flow to kupuje za 3 dni 600W hps bo zal mi mojego wkladu finansowego i wogole poswieconego czasu , zeby teraz miec z tego garstke zioła .
Pod tym, co masz, i tak zgarniesz znacznie więcej, niż "garstkę". Ja spod hps-a 150W z dwóch roślin miałem 100 g czystego (bez liści, łodyg, itd.) suchego ziółka. A Ty masz jeszcze led-y do tego i 4 rośliny.
Oczywiście jeśli chcesz zmieniać na 600-kę: pewnie, że można :D Warto tylko się zastanowić, jak to się przełoży na zużycie prądu i co się bardziej będzie opłacać.
I jeszcze jedno - po zainstalowaniu 600-ki uważaj na temperaturę! Szkoda byłoby popalić takie ładne rośliny. Niby namiot wysoki, więc powinno być ok, ale... ;)
powodzenia i dużych zbiorów :)

Z

ZWM

Guest
jesli zastanawiasz sie nad 600-ką to tylko w coltube i wentylator na maxa przy takim boxe
do tego mozna by uzyc odblysnika ze sprederem bo przy coltube moga pojawic sie hot spoty i swiatlo bedzie lepiej rozproszone

powodzenia

lucjankrzywy

Active member
Buchów
0
Modernizacja sprzetu

Wymienilem hps150 na 400 philips argo , bylo to po 2 tyg kwitniecia czyli 3 tyg temu. obecnie rosliny sa po 7 tyg kwitniecia i 3 tyg weg , łacznie maja juz po 26 dni weg i 48 dni flow czyli 74 dni . sporo ale po tych przejsciach co im zafundowalem to i tak cud ze nadal rosna :) wymienilem tez odblysnik na adjusta wings z spreaderem

---------- Aktualizacja posta 18:50 ---------- Czas poprzedniego posta 18:45 ----------

---------- Aktualizacja posta 18:51 ---------- Czas poprzedniego posta 18:50 ----------

---------- Aktualizacja posta 18:52 ---------- Czas poprzedniego posta 18:51 ----------

---------- Aktualizacja posta 18:53 ---------- Czas poprzedniego posta 18:52 ----------

---------- Aktualizacja posta 18:54 ---------- Czas poprzedniego posta 18:53 ----------

---------- Aktualizacja posta 18:55 ---------- Czas poprzedniego posta 18:54 ----------

---------- Aktualizacja posta 18:56 ---------- Czas poprzedniego posta 18:55 ----------

---------- Aktualizacja posta 18:59 ---------- Czas poprzedniego posta 18:56 ----------

---------- Aktualizacja posta 19:01 ---------- Czas poprzedniego posta 18:59 ----------

brazowych wloskow jest moze 1 % moze 2 , tzn ze jeszcze jakies 2 tygodnie ? bede wrzucal zdj co tydzien , teraz juz 7 tyg kwitna .

Z

ZWM

Guest
mysle ze dluzej niz dwa tygodnie moze miesiac moze wiecej
ale i tak za***iscie to wyglada ladne te planty
powodzenia

lucjankrzywy

Active member
Buchów
0
9 tydzien flow

---------- Aktualizacja posta 18:06 ---------- Czas poprzedniego posta 18:05 ----------

---------- Aktualizacja posta 18:07 ---------- Czas poprzedniego posta 18:06 ----------

---------- Aktualizacja posta 18:08 ---------- Czas poprzedniego posta 18:07 ----------

---------- Aktualizacja posta 18:09 ---------- Czas poprzedniego posta 18:08 ----------

---------- Aktualizacja posta 18:13 ---------- Czas poprzedniego posta 18:09 ----------

Kwitna 9 tygodni ale miały w tym czasie 2 wypadki i w rezultacie przez 24h naswietlane non stop , tak bylo gdy sie połamały i byly jak by to powiedziec w bandazach , ale wszystko sie potoczylo dobrze(tyko 2 z 4 ros uległy zniszczeniu ), za drugim razem byly wyciagniete z boxa na 2-3 h bo mi go zalalo czyli tez jakis szok przyzyly ,takze mysle ze trzeba wziasc to pod uwage.

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół