Ile będzie z tego?

Wyszukiwarka Forumowa:

kushit

Well-known member
Buchów
0
Photo0163~0.jpg

w
wwitam! zamieściłem zdjęcie również w :nasze kwitnące krzaki outdoor" ale nie uzyskalem odpowiedzi, post raczej zamieszczam z czystej przyjemności i nudy, jestem początkującym growerem i od zimy lurkuje to forum

jest to mój pierwszy automat, pokazał włoski 10.06, indukcja zajęła mu ponad tydzień, można przyjąć że kwitnie od 17.06, cały czas puszcza nowe włoski, topy są zbite, twarde, będzie piękne palenie. podlewany na weg biohumusem + oprysk asahi, na flo florovit + oprysk tytytanit. od początku wykazywała niedobory prawdopodobnie żelaza ale po każdorazowym podlaniu florovitem widoczna była znaczna poprawa

topy głównie przy łodydze chociaż ma parę odnóg. najmniejsze liście z samego dołu pourywałem, wczoraj poszedł lekki fryzjer niektórych wiatraków i małych 3 listnych (czy tak w ogóle można robić? które liście powinno się urywać w zaawansowanym flo?)

chciałem się spytać o szacunkowe pi razy drzwi - 15g z tego jednego wyjdzie?
mam też z pierwszego rzutu 2 automaty, które dadzą na oko bardzo mało suszu, mimo iż są nawet wyższe niż ta. miały mniej światła. jednak ta najbardziej mnie interesuje. to moja ulubienica, mimo iż mam 14 roślin na poletku. ta dojdzie najprędzej.
mam też z drugiego rzutu 3 rośliny, jedna jest już grubo 2x większa niż baniak a dopiero zaczęła kwitnąć. dwie małe, które będą mniejsze niż ta - faworytka

i trzeci rzut, 4 rośliny, które również będą małe i 4 we wiadrach, które również będą małe. z obserwacji wiem, że trochę suszu ściągne ale z małych nastawiam się na 10g max /roślina

sorry za offtop:D

S

Sławuś z council estate.

Guest
To jest baniak 5l?

Jeśli tak to powinno być dużo więcej niż 15g, jeśli z genetyką jest wszystko w porządku i jeśli zadbasz odpowiednio a grzyb czy cos innego nie zeżre to co najmniej ze 40g powinno wyjśc.

kushit

Well-known member
Buchów
0
bardzo mnie ciesza takie slowa od weterana. tak, to baniak 5l. mam bardzo fajną miejscówkę, nikt obcy mi tam nie wejdzie, jedyny problem to słabe nasłonecznienie ale jak widać coś tam wyrośnie. jutro lub w piątek przejdę się tam i zaprezentuje Wam całe poletko. mam teraz lepszy telefon tylko nie wiem, czy warto robić zdjęcia bo chyba automatycznie włącza się lokalizacja na telefonie, przy zdjęciach mam nazwę ulicy.

nie byłem tam od czasu silnego gradu i ulewy ale myślę, że rośliny dadzą radę.
obiekt ze zdjęcia w ogóle nie śmierdział, dopiero 4 dni temu poczułem jak zaczyna pięknie, słodko pachnąć.

czy mógłbyś doradzić mi nt wyrywania liści? czy będzie ok wyrywać liście wiatrakowe po 3 tygodniu flo? to samo z liścmi 3 palczastymi?

p.s roślina to najprawdopodobniej big devil 2 lub white widow (raczej big devil)

Ostatnia edycja:
O

OdcieńZieleni

Guest
nie no nie usuwaj żadnych liści, robi się to tylko, w przypadku gdy liść jest obumarły i jest idealnym celem dla grzyba lub liść jest w złej kondycji i przysłania kwiaty przed słoneczkiem:) ładnie roślina wygląda, daj jej żyć :)

kushit

Well-known member
Buchów
0
12.jpg

nie sa te topy troche "foxtailowe"? tak wygladaja chyba ze jeszcze beda puchly. kurde nie mam lupy

grad mi zniszczyl duzo roslin na poletku...

jesli to cos podpowie to nie widze, zeby na szczycie wypuszczala nowe biale wlosy, pod spodem tak. na mniejszych odnogach tez
dzisiaj ostatni raz oprysk wszystkie dostaly z tytanitu (3 dni po tym ku**a gradzie, z najlepszej rsliny mi caly szczyt i jeszcze 2 odnogi nizej zepsul...). wszystkie podlalem florovitem
nie wiem, idzie to na oko ocenic ile jeszcze? szczyt chyba zetne najpierw bo dol potrzebuje jeszcze troche czasu, na dole mam kilka topow co dopiero trichomy zaczyna na lisciach tworzyc. gora na oko jest na pewno mleczna. ku**a te wąskie topy mnie martwia

kushit

Well-known member
Buchów
0
jesli kogos by to interesowalo to scialem przedwczesnie z powodu braku funduszy i palenia
wyszlo 107g mokrego (z lodyga od glownego + innymi mniejszymi)
4 odnogi + glowny szczyt
wysuszone w piekarniku na szybko, dzialac dziala, lekko, przyjemnie
smak - pierwszy buch taki jak zapach - slodki, cytrusowy, potem niedobry
celuje w 15-16 suchego, moglbym dac mu spokojnie jeszcze 2,5-3 tyg, trichomy przezroczyste, z gory nie sprawdzalem pewnie mleczno/przezroczyste z przewaga przezr.
fajnie oblana zywica, topy mimo tego ze mogly jeszcze mocno napuchnac to sa fajne, dosyc zbite

zastosowalem express flush xD przelalem 10-12 l wody przed wyjeciem drzewka

kushit

Well-known member
Buchów
0
przeprowadzilem sie niedawno, sporo mnie to kosztowalo. mam jeszcze duzo innych roslin wiec jedna (z trudem) poswiecam. pale ok 2g dziennie i mialem takie zalozenie - palic swoje, nie wydawac. w koncu zaczne odkladac pieniadze zwlaszcza ze w rosliny tez sporo zainwestowalem

kushit

Well-known member
Buchów
0
pare zdjec
dwie panny o ktorych mowilem, ze myslalem ze dadza po 2-3 g z krzaczka. maja po ok 90 dni jeszcze troche przed nimi (malo slonca)

przed fryzjerem, niestety nie mam zdj po wyrwaniu lisci
11.jpg

adrenaline rush, ktorego szczyt trzyma sie na "wlosie" :D ktorejs burzy oberwalo mu sie gradem, zostawilem go i rozwija sie prawidlowo

22.jpg

z góry :)

33.jpg

za tydzien zamierzam sciac pierwsza rosline

---------- Post Zaktualizowany 15:43 ---------- Data pierwszego postu 15:40 ----------

prosilbym o przeniesienie gdzies i zmiane nazwy tematu, zamieszcze jeszcze keidys pare postow ze zdjeciami

---------- Post Zaktualizowany 15:48 ---------- Data pierwszego postu 15:43 ----------

Ach ci ciśnieniowcy...

a tu jeszcze chcialem zaznaczyc, ze w piekarniku to sobie ususzylem na 2 baty :D... reszta sie suszyla
wszystko juz spalone

kushit

Well-known member
Buchów
0
prosilbym o zmiane nazwy tematu i przeniesienie gdzieś w dobre miejsce, kurde ludzie moze mi teraz ktos doradzi?

super bud
nie wiem czemu na zdjeciach takie zolte liscie, sa normalnie zielone. trichomy gdzieniegdzie przezroczyste, jakies 85% mlecznych, pojedyncze sztuki bursztynow tez juz sa. drzewko male, topki mizerne (bardzo male). napuchnie to jeszcze? chce go przetrzymac na maxa, ktorys (wiem chyba ktory) jest jeszcze drugi super bud, to medyczna odmiana i chce mase bursztynow

bud.jpg

odmiany nie pamietam - czemu ten krzak wyglada jakby mial dodatkowy chromosom? bardzo lisciaste to-to, malo paczkow tylko jakies badyle wyrastaja, nawet malo wloskow vbialych jest, szedl normalnie a wyrasta takie cos, mozliwe jest ze istnieje taki downik wsrod cannabis?

down.jpg

tutaj prawdopodobnie amnesia x ak od ggs, obok jakies inne drzewko z dwoma kikutami (grad zniszczyl)
ogolnie przenioslem te doniczke i te rosliny ida najgorzej, chyba uszkodzilem korzenie. podlanie florovitem nie pomoglo

ggs.jpg

tutaj nie wiem jaka odmiana, mialy to byc chyba dwa white widow kolo siebie ale jeden jestem pewien, ze scialem, ten wyglada duzo inaczej. troche przezroczystych trichomow jest, jakies 3/4 mlecznych i sa tez bursztyny. dziwi mnie to bo jeszcze przezroczyste sa widoczne. chce ja tez przetrzymac, myslicie ze popuchnie jeszcze?

ruda_2.jpg

drugie zdj:

ruda.jpg

teraz adrenaline rush
masakrycznie foxtailwoe topy, nie wiem czy to napuchnie czy nie, dam wam zdjecia do podgladu. glowny top i te najwyzsze boczne odnogi sa w miare ok reszta jest jakas cienka i badylasta
rush.jpg

rush2.jpg

rush1.jpg

wie ktos moze czemu tak sie dzieje?

kushit

Well-known member
Buchów
0
czy ja moge w koncu prosic o odpowiedz i przeniesienie tematu? moze byc jakas fotorelacja czy cos........

1212.jpg

tutaj zdjecie najlepszego z trzeciego rzutu, jakis orion albo ggs. z miech albo miesiac i tydzien jeszcze mu zostal, tak czuje

Buchów
2
jest duzo powodow foxtailingu topow, mozliwe ze to przez geny albo stres jesli duzo kombinowales przy roslinie. te dziury i kropki na lisciach nie wygladaja zbyt zdrowo :freak:

kushit

Well-known member
Buchów
0
prysnalem kiedys karate zeonem jak bylo dosyc cieplo... za cieplo :(

StrachU

Zalegizować Marihunaen !
Weteran
Buchów
4
Dobra rada - nie bądź taki w gorącej wodzie company.
Spokojnie to wszystko jeszcze spuchnie, tylko daj im żyć, spokojnie do połowy września. Śmiało je nawozem jeszcze raz podlej i pilnuj tylko czy nie pleśnieje.

Podziękujesz za miesiąc ;)

kushit

Well-known member
Buchów
0
Dobra rada - nie bądź taki w gorącej wodzie company.
Spokojnie to wszystko jeszcze spuchnie, tylko daj im żyć, spokojnie do połowy września. Śmiało je nawozem jeszcze raz podlej i pilnuj tylko czy nie pleśnieje.

Podziękujesz za miesiąc ;)

mam tam jeszcze to poletko rozdzielone na dwa rzuty, jedne 2 tyg pozniej sadzone niz drugie

te pierwsze, zaloze sie na 100% ze plecha je zje za 2 tyg :p mialem big devila 2 do skoszenia przez pleche za szybko, mogl jeszcze tydzien na spokojnie postac

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sklepie Growbox.pl na wszystko!

Góra Dół